Iklan sebentar

April 01, 2014

Dunia dan Akhirat

Assalamualaikum,

Minum horlick dengan roti,
pagi ni jom bersihkan hati.

Hai kawan-kawan, nampaknya dalam beberapa bulan yang lepas aku memang betul-betul sibuk, baru aku merasa sibuk dunia yang sementara ni dengan betul, selama ni aku buat tak tahu je....hari ini aku kena siapkan report pasal, sebelum 5hb nanti nak kena hantar...kang black list dari kerani yang tak menyabar,hahaha sorry yer wak endot.

Al-kisah aku (wak dayuq) hari ini nak berkongsikan pasal memperabiskan Voucher Brim adik aku,,hahah puas hati aku, RM 100 aku balon, mula-mula pergi MPH Shah Alam saja nak cari bahan Ilmiah, otak & hati aku ni dah lama tak di usrah kan, keagamaan dengan mendalam, dengar ceramah kat TV pun kadang berzzzZZZZ.....hehehe (tebal sangat syaitan tu bubuh celak kat mata aku weh). Dalam kesibukan dan pelbagai ujian yang Allah beri pada rakyat Malaysia, kadang tu kita kena berfikir positif, sebaik perangan adalah Allah, sebab semua yang berlaku kat dunia ini semua dah tercatat dalam Al-Quran, cuma kita ja yang malas nak kaji (macam aku) );....

Hari tu member aku suh beli buku ni

jenuh aku pusing 1 MPH tu,,tak jumpa jugak, dekat 1 Jam 1/2 menapak kat sana...semput siput dah nak jalan....last-last aku amik buku agenda politik Syiah, itu pun tak baca lagi sebab aku kan ada beli 6 buku, so baca yang nipis-nipis je dulu ...cehhhh belagak.. Lemahnya aku kat buku ni, mesti tertidur kalau membaca, tak pernah tak tertidur,,dah la tidur mulut terngangga masuk badak tahu la kau. Weekend ni kalau free aku nak try habiskan baca...tebal jugak buku tu, time nak beli pun adik aku cakap "ko baca ke buku tebal-tebal ni" aku pun menjawab "ishhh baca la ndot"..



Korang dah baca surah Kahfi belom, Alhamdullilah aku baru habiskan baca pagi tadi.....sebab aku ada dengar ustaz siapa entah nama nya yang gelak macam kartun tu, dia kata baca surah Kahfi sebab dajal dah keluar....ustaz tu yang cakap eh bukan aku,,,aku cuma pendengar tegar semua ustaz..Gadget aku pun remain kat aku jugak tiap hari jumaat "Have you read Kahfi" wahhhh tersentap jiwa aku yang suka lalai dengan game.

Jom kawan-kawan kita perbaiki diri kita dan dekatkan dengan pencipta kita, kerana kita manusia paling lemah yang cuma tinggal di bumi Allah yang sementara....ada masa lapang jom kita baca tafsir Al-quran baru Yahudi takut dengan umat Islam...(peganglah Al-quran dan Sunnah ku kata Rasullulah nescaya kau tidak akan sesat) .....

p/s : Sekiranya aku ada tersilap bagi info sila perbetulkan, semoga kita semua mendapat berkat dan hidayah dari Allah

                                                                     -----Wassalam-----




Post a Comment