Iklan sebentar

January 22, 2014

Job Seeker

Anak dara tercekik halkum,
Assalamualaikum...........

(siapa terer cer teka pantun siapakah? hehe)

Good Morning guy's hari ini, saat ini jiwa aku tak tenang pasai apa?..pasal kontrak aku dah nak di terminated terus bulan 4 nanti,,kami pun mengkalutkan diri cari kerja backup, tak kan nak jadi jobless pulak kan..dah la tahun ni, musim barang naik,apa pun tak boleh lah haihh. Bermula la dari minggu lepas kitaorang pun asik ngadap pc je,,ada jawatan yang match cepat-cepat apply, dapat tak dapat  belakang punya cerita lor , janji cuba (kalau ada bos besar kat sini, ada kerja kosong tak, nak apply heee).

Kadang tu aku terpikir macam teringin pulak nak kerja dengan prokudsi (alih angin katanya), banyak juga lah web produksi yang aku usha kat malaysia ni, tapi aku tak nampak plak perkataan career kat web diaorang tu, ataupun aku tak pasan, entahlah....

Sekarang ni aku memang kerja dekat dengan rumah, kalau aku nak kerja dekat bandar gaji kena besar cikit RM1800-RM2000 pun dah ok bagi aku,,,sebab aku tak banyak sangat komitmen lagi setakat minyak, mencekik, bagi mak bapak & bayar bil tu normal la bagi semua orang kan

Aku rasa masing2 nak kerja dengan government, tapi belom ada rezeki tak apa lah, janji kita semua berusaha dari tidur je macam musang debab kat rumah aku tu. hua,,,hua,,,,hua,,,,(musang tu dah mati tekangkang)





p/s : Adik-adik yang kat luar sana, belajar rajin-rajin yer, jangan malas-malas besar nanti jadi doktor ke lawyer , nasihat nabil kat MELETOP malam tadi )-

blogger peace yawwwwwwww,,,see yahhhhhhhhhhhhhhhh
copy paste ayat orang je,,buah fikiran dah di petik orang....)=


Post a Comment