Iklan sebentar

July 11, 2013

Tasik Biru, Kundang

As'salam semua selamat pagi,,,RUSA GEMOK mengantuk gilerr...nak-nak duduk dalam air-corn..sayup-sayup ja mata ni ha,,tahu lah puasakan,,,sambil tekebil-kebil mata tengok PC,,,RUSA GEMOK nak post pasal TASIK BIRU di Kundang, Selangor.

Ahad lepas aku dengan sepupu aku saja mahu melawat TASIK BIRU tu,,nak tengok biru sangat ke airnya sampai di panggil TASIK BIRU,,hahaha,,,bila sampai ja kat sana,,round-round dulu cari park kereta untuk berdetuh..time tuh tak berapa nak ramai sangat orang yang datang...apa lagi pecut laju-laju macam musang la park kat bawah pokok,,redup sikit....time tu makcik aku bawak bekalan,laksa,,sebab anaknya nak datang bawak geng lepak kat TASIK BIRU tuh,,sambil tunggu anaknya sampai aku dengan sepupu aku pun panaskan dulu kuah laksa(dengan seranggan pun nak join masuk kat dalam kuah laksa),,peh jadi lapar balik,padahal pagi tu aku dah makan nasi lemak, roti canai, siap lunch makan nasi dengan ikan siakap 3 rasa,,,gila lahap cam gajah,,,,mojo tak gemok cam gajah,,,bak kata sepah,,gajah yang tak makan nasi bertahun-tahun tak gemok pun...hahahah..

Dah membuih-buih kuah laksa tu di panaskan,,aku dengan gelojohnya terus tuang kuah tu kat mangkuk..makan laju-laju cam makan mee slurrppp..enak sekali....10 minit kemudian, sampai lah sepupu aku and the geng,,yang baru balik dari ladang kambing (praktikal kat ladang kambing)..turn mereka pulak balon laksa tu sampai muntah hahaa..sambil diaorang melantak aku ada sempat amik gambar kat tasik tu,,video pun ada,,jom layan..eh tapi kejap aku mau tanya,,kepelikan aku melanda kenapa ramai yang datang situ,,& aku pun tak tau motif apa diaorang termasuk lah kami datang ke situ, sebab tak ada benda menarik dan pelik pun untuk dikerumuni,hahaha..sapa ada jawapan tolong bagi tahu )=





video


p/s :Ok lah,,semoga enjoy2 ja di bulan Ramadhan,,jangan tak puasa ,berdosa, Allah nampak,,I know what you did last puasa/raya,,,orait chow.......


Post a Comment