Iklan sebentar

July 04, 2013

Latihan Tahunan Penyelia IT Perpustakaan Jalur Lebar (FASA PERINTIS)

Assalamualaikum dan selamat pagi you all...alhamdulillah jerebu berkurangan sedikit,,,,boleh la aku pergi kursus di HOLIDAY VILLA HOTEL, SUBANG walawehh kursus lagi,,,ermmm not bad la bos buat macam ni tiap tahun,,,boleh buat terapi minda, & haa ni yang penting untuk menaikkan semula semangat bekerja dalam berkerjaya..waduhhh nape hari ni otak aku kemalasan nak berfikir buat ayat nih,,,come la BOS...mane semangat kau!!..(lemau sebab terlebih tidur ni lah jadi nya) .

Ok guy's sebenarnya aku mahu share pengalaman aku pergi kursus buat kali kedua aku sertai,,kali ni GEM - ASIA Sdn Bhd yang guidance kami semua,,ringkas dan padat info yang dia sampaikan,,memang terbaik,,,menyerap aura Encik kat kami semua hahaha,,lepas ni boleh lah kami apply kat tempat kerja kami ya..tapi bagi aku,,motivasi yang dia bagi macam lebih kepada business, memang kau2 lah semangat yang dia bagi...dah rase macam bos aku yang dulu je gaya dia...rasa macam kene injection je bila berpatah-patah ayat yang kua dari mulut dia,,,,untuk dipendekkan cerita semua nya terpulang pada diri sendiri,,,kerja dia cuma mahu bangkit kan semula semangat dalam melakukan kerja dan membina strategi yang lebih baik,,,untuk korang aku nak share kan 1 info dari dia untuk kita semua lakukan di tempat kerja orait,,


  1. NO COMPLAIN
  2. NO EXCUSE
  3. NO BLAMING OTHER


Semoga kita semua berubah dalam setiap masa,,tidak perlu terlalu mendadak dan terlalu mendesak dengan jangka masa yang terlalu cepat,,tetapi berubahlah secara berlahan-lahan...di samping hendak berubah tu,,kita renung balik apa kelemahan yang sering kita lakukan...kalau bukan diri sendiri yang nak ubah, siapa lagi yang nak ubah diri kita sendiri, kalau bukan diri sendiri...itu pun kalau hendak dengar teguran orang,,,kalau melantun,,,fikir2 kan lah,,,sampai bila kita nak hidup di takuk yang sama saja kan betul tak,,,hehehee start dah si rusa gila ni nak bebel...Korang jom layan dulu gambar time aku dan rakanku kursus:....


Ni first group untuk Fasa Perintis dari Selangor, Terengganu, Sabah, Sarawak & Pahang

Bebelan terakhir dari Encik Azrel....dia saja ja mau flash back apa yang dia bagi taw,,mau test (budak2 ni faham ke tak ape aku cuba sampaikan) aku dah feel rasa mahu balik bilik ja time tu,,tiba2 kena soal dengan Encik,,ayakkk nasib dapat jawab.fuhh!!

Group presentation,,,memang banyak kena buat presentation ja dengan Encik Azrel tuh,,,!!


Sebelum Start bergambar-gambar kejap..Puteri (tudung hitam) muka tak puas hati kat kitaorang hahahaa!!


Before Check Out..benda wajib kene buat lol...explore dulu tempat yang tak sempat merayap!! 


Itu la Encik Azrel (baju hitam) yang memberi motivasi,,,tq BOS


Malam tu,,ada Annual Dinner dengan semua staff,,!!


.perut dah kenyang jom balik!!





Post a Comment