Iklan sebentar

June 21, 2013

PIZAP

Salam Jumaat guys..hari ni aku nak post paling simple,,ok buat korang yang tak pernah tahu ataupun baru tahu macam aku jom layan PIZAP ,,yang pakai Ipad tu boleh download dekat App store,,,its awesome beb aku tak tipu,,hahhaa,,,kat bawah ni aku ada post gambar PIZAP, korang yang nak try tuh klik je kat gambar tuh...

PIZAP

Beronok ronok lah korang dengan pizap...nanti boleh post kat FB .. yeahhhh.yang dah pernah guna tuh mesti best kan,,ke tak best,,kalo ada yang lagi best bagi tau kat aku yer,,,aku suka explore benda yang tak pernah aku guna...ok guy's aku jalan dulu,,,nak skodeng orang kat lua,,hahah,,,

p/s : Datang awal kat masjid,dengar khutbah okay,,take care,,,

June 13, 2013

Cuci Mata

Assalamualaikum guy's....buat ape tuh,,tido ke,,haha abis yang keje tido style cam ne,,kongsi sikit style tido yang bos tak akan perasan,,,pleasa,,,,owhhhh...

Bulan ni dah bulan Syaaban bulan depan bulan Ramadhan, sangat cepat masa berlalu...sapa yang tak habis ganti puasa tu cepat2 lah ganti,,jangan tambah dengan dosa yang sedia ada hahaha,,

Sebenarnya minggu lepas aku ada ambil cuti,,,yela ape guna nya ada cuti tapi tak apply,,sayang la kan kalo tak di manfaatkan sebaik mungkin,,,nak2 cam aku,,kaki berjalan suka merayap..heee tension bos keje je,,,kadang tu kene pergi jalan2 cuci mata betul tak bos,,lalalala...

Bila cuti dah approve,,ape lagi lompat riang ria la macam dapat coklat strawberry..walllaahhhhhh...esok nya aku dengan member aku pergi lah cuci mata dekat KL,,alang2 dah nak dekat raya,,kami singgah kejap dekat Jalan Tar,,beli la ape yang patut,,,bile dah jalan jauh tengok baju, tudung, kasut, jam, tetiba nampak banyak air sedap2,,pehhh meleleh....ape lagi beli 1 la air tebu ais,,walahh sedap tak terkata mak tekak aku ni weh....macam minyak pelincir,,,baru licin cikit tekak aku ni,,kalo tak cam kesat2 je rase mak tekak ni..(cam sakit tekak)....jalan2 lagi nampak keropok lekor,,walah sedap nya,,ape lagi beli la,,uishhh rugi la dah nampak tak beli,,,perut dah berjoget cam hantu opera dah,,dengan bau nya yang sangat sodap,,,fuhh..3 jam kami cuci mata kat sane,,kami pun balik la..dalam kol 6.30 sampai la umah (tak solat asar lagi oi,,mampos mak aku tau)......

Esok nya pulak,,,sambung lagi berjalan dekat Shah Alam,,seronoknya aku rase bile dapat release tension...rasa macam baru keluar jail pun ada,,hakhakhakhak..first aku pergi teman kan member aku pergi JPJ Padang Jawa...settle kan dia punya hal...masuk2,,,banyak betul ulat2 kat depan tu,,aishhh kepelikan melanda aku,,kenapa tak halau ulat2 tu dari situ ye,,hemmm never mind la,,,bila dah settle sume,,,,kami pergi SACC MALL...sebab aku kempunan nak makan Big Apple,,dah name blog aku pun BUDAK KUAT MAKAN...so pergi mana2 mesti mau makan punya la..ini perut tangki besa hahaha..bile dah masuk dekat kedai Big Apple tu,,pehhh makin melonjak lonjak nafsu makan aku,,bau nya yang sangat sedap tak terkata aku kata kat korang hahaha (batak),,aku pun cakap la dekat sis tu aku nak 12..pehh tamak tak tamak,,tapi,,aku bukan makan sorang,,aku kongsi dengan member aku la,,sharing is caring right,,,!! yeahhhh


jemput makan,,,nak lebih nikmat,,pergi la stall Big Apple yang berdekatan dengan anda hehe

Dah puas cuci mata untuk hari kedua..makan hape..kami pun balik sebab nak balik lah,,maklumla bila dah kenyang mata pun mengantuk,,,betul tak,,uishh ibarat makan gam mata plak kan,,,drive punya drive,,sampai dekat highway mana entah...tiba2 member aku cakap dengan aku,,"eh ko nampak tak ambulans banyak2 kat depan tu,,aku pun cakap lah,,mane ada,,aku tak nampak pun..member aku marah kat aku,,sebab ambulans tu siap pasang lampu lagi,,banyak plak tu ambulans nya aku boleh tak nampak jugak,,last kawan aku pecut cam drifter..haaa baru aku nampak hahaha (sorry beb aku kan rabun belalang mana nak nampak ;))....rupanya ambulans baru dari mane entah,,yaang aku pasan tulisan kat van tu sume tulis perak,,,pakai plat selangor BMC, BMD and so on,,, 






Sekian dari aku a.k.a rusa lari,,nak berambus nak download ceramah ustaz Azhar Idrus,,(gua ni dah lame sesat sekali sekala tengok astro OASIS tak salah kan)-ayat mail lambung,,entah betul ke tidak,,aku balun jela,,ok bai2,

p/s : Majulah sukan untuk negara,,,

June 03, 2013

Musim Kawin

Selamat Petang guy's....sudah sudah la tu rehat...nanti bos datang kantoi tengok korang tak ada kat tempat keje hehee....aiii sungguh panas cuaca sejak kebelakangan ni..dah rase cam cahaya matahari tu direct terus sampai kat bumi nih..panas ya amat...pikir sendiri la kenapa bumi Allah ni semakin panas,,lol..sebenarnya bukan panas yang aku nak citer...sebenarnya aku nak share detik dan saat paling indah dan bahagia oleh saudara2 dan sepupu2 aku yang majoriti nya kahwin pada tahun ni,,,


  • 1st cousin aku yang kawin pada bulan 2 aritu tu aku tak amik gambar,,,sebab aku lupa nak bawak kamera,,,(dalam otak mau makan ja..tolong nya tidak sungguh la rajin)....,



  • 2nd cousin aku yang kawin baru2 ini pada 26/5/2013 bulan lalu ialah Siti Hidayah Ishak dengan pasangan nya Fikree,,orang dekat je,so sweet both of them....nah ni ak attach gambar candid 


lawak la laki dia ni,,ape ntah yang di buat nya tuh (hahaha)

  • 3rd saudara sebelah umah yang melangsungkan perkahwinan untuk kali pertama pada 2/6/2013 kak izah dengan kekasih pilihan hati nya nizam...dari Sg Udang, Klang...seri pengantin,,sangat berbeza raut wajahnya bile dah di make up (memee aah)..peh 1st kenduri kat kampung, pengantin naik beca cam tu,,meriah giler,,,planning is done..congratulation...


naik beca jom,,kami tunggu di meja makan beradap pengantin hahaaha

  • 4th for next month (lepas raya) is sis Faezah dengan pasangan dia dari negeri Kedah,,,yang ni confirm buat majlis kat dewan sebab dia anak last,,,so tak ada lagi gambar nya,,


  • 5th, bulan 9 dua orang saudara aku yang akan melangsungkan perkahwinan nya dengan tarikh yang sama macam mana tuh..1 dekat Kuala Kangsar, 1 lagi dekat Sabak Bernam...haaa poning omak dengan bapak den,,sebab dyorang kene rewang sebab saudara kan,,,kang ape orang kate plak kan,,,hehe...



p/s: seronok pergi kenduri nih,,boleh makan sedap2,,jumpa saudara mara yang lain, dapat tengok pengantin yang di transform jadi raja sehari,,,hohoho..ok,,caw dulu,,sakit belakang dok ngadap pc lame2,,,take care ur self