Iklan sebentar

February 08, 2013

Married

Good Friday everyone,,,and I hope you all excited to go back hometown for Chinese new year holiday..
(新年快樂中國)..Lucky animals this year is snake...owhhh ular...

Seperti mana yang kite tahu,,,selalu nya time cuti tahun baru cina ni banyak saudara kita di seluruh negeri akan melangsungkan perkahwinan termasuk lah sahabat dan saudara terdekat aku,,,rase bahagia sangat bila melihat diaorang akan ke jinjing pelamin...cam mane lah rase debaran seorang pengantin kan hahaha,,(dah nampak dah gelojoh aku ni)..actually, environment aku telah di kelilingi oleh bakal2 pengantin,,boleh di katakan 10 orang,,,fuhh...riang ria lah perut aku ni dapat makan nasi minyak je tiap bulan...

Word that makes them rumble is :


hahhaha tuiiii jiwang pulak aku arini..entah2 rase nak pengsan kot bile pakwe dia propose cam tuh..dengan gentleman nya,,fuyooo machoo sehhh,,,aku nak jugak hehehe...Bila dah jumpa orang tua,,settle semua pass mak ayah pun kate OK :..


Fuyooo sempoi la..asal kan pasangan kamu itu cukup 4 syarat (untuk memilih isteri) iaitu :

1- HARTANYA
2- KETURUNANNYA
3- KECANTIKANNYA
4- AGAMANYA.

Hujung bulan realitikan impian mereka dengan majlis perkahwinan yang dimeriahkan dengan bunyi kompang di palu...betapa indah nya kenangan mereka yang bakal bekahwin,,hakhakhak,,dan betapa gembira tak terkata nya aku bila saudara mara aku bakal menjadi RAJA SEHARI... congratulation,,,kepada yang baru sahaja mendirikan rumah tanggan,,semoga di berkati Allah..aamiin !!..


P/S = kepada yang hendak bertunang atau sudah bertunang tuh...kuat kan semangat untuk kukuh kan relationship korang yer,,,aku tak penah ada partner, so aku tak tau rase cam ne,,hahaha

  

Post a Comment