Iklan sebentar

February 22, 2013

Jep Sepah Junior

Selamat pagi semua,,,di harap keadaan di tempat kerja dan belajar sangat la damai dan harmoni dan ynag penting mood dalam keadaan yang relax dan cool saja...cop nak tanya la korang sume ada dapat tak duit BR1M 2 ?..mesti dapat ye dak,,,rezeki jangan di tolak..orang memberi kita merasa hehehe...pasni boleh la buat RUMAH KUCING yang macam ni :
 

confirm bahagia kucing tu dapat tuan baik giler, siap buat kan rumah untuk anak beranak diaorang );

Ok la guys bukan pasal BR1M , dan bukan pasal RUMAH KUCING aku nak bercerita untuk post kali ni,,,,tapi sebenarnya aku nak tunjuk kan kat korang gambar budak ni (JEP SEPAH JUNIOR) sama tak dengan Jep Sepah,,,ahaha name budak ni Hadif,,rase nya dah besar kot budak nih,,,ni gambar tahun 2011,,,time tu aku kerja kat taska,,,dapat pulak budak comel2 kat aku,,,ape lagi amik la gambar mereka yang comel itu,,,muahhahhahaha,,,nasib kecik lagi,,kalo besar dah lame aku suh dia ngorat aku kuikuikui...aku suka dengan budak Hadif ni, sebab senang nak jage,,tak banyak songeh,,kalo bagi makan dia la yang menghabiskan sume,,(bagus2 tak membazir), time tu emak Hadif tengah pregnant lagi,,,dapat adik lagi la si Hadif tu,,,entah2 muka adik nya macam Shuib plak,,boleh nama kan adik sepah junior...)= ..agaknya time mak Hadif pregnant kan dia, mesti mak nya minat gila kat Jep Sepah tu pasai anak dia rupa artis dah hehehe (jangan marah auntie peace yooo)..so sapa nak anak muka cam artis kena minat gila2 kot kat artis time pregnant..kalo minat Taylor Swift confirm anak nya pun ala2 orang putih,,,haha,,,(gurauan saja) yang menentukan Allah...segala-gala nya DIA yang tentukan,,sapa la kite nak tentukan,,,kita hanya manusia biasa...ok cau cin cau daaaaa



My name is Hadif bai bai kakak, abang, makcik, pakcik & kawan Hadif nak minum susu

TQ for reading

February 08, 2013

Married

Good Friday everyone,,,and I hope you all excited to go back hometown for Chinese new year holiday..
(新年快樂中國)..Lucky animals this year is snake...owhhh ular...

Seperti mana yang kite tahu,,,selalu nya time cuti tahun baru cina ni banyak saudara kita di seluruh negeri akan melangsungkan perkahwinan termasuk lah sahabat dan saudara terdekat aku,,,rase bahagia sangat bila melihat diaorang akan ke jinjing pelamin...cam mane lah rase debaran seorang pengantin kan hahaha,,(dah nampak dah gelojoh aku ni)..actually, environment aku telah di kelilingi oleh bakal2 pengantin,,boleh di katakan 10 orang,,,fuhh...riang ria lah perut aku ni dapat makan nasi minyak je tiap bulan...

Word that makes them rumble is :


hahhaha tuiiii jiwang pulak aku arini..entah2 rase nak pengsan kot bile pakwe dia propose cam tuh..dengan gentleman nya,,fuyooo machoo sehhh,,,aku nak jugak hehehe...Bila dah jumpa orang tua,,settle semua pass mak ayah pun kate OK :..


Fuyooo sempoi la..asal kan pasangan kamu itu cukup 4 syarat (untuk memilih isteri) iaitu :

1- HARTANYA
2- KETURUNANNYA
3- KECANTIKANNYA
4- AGAMANYA.

Hujung bulan realitikan impian mereka dengan majlis perkahwinan yang dimeriahkan dengan bunyi kompang di palu...betapa indah nya kenangan mereka yang bakal bekahwin,,hakhakhak,,dan betapa gembira tak terkata nya aku bila saudara mara aku bakal menjadi RAJA SEHARI... congratulation,,,kepada yang baru sahaja mendirikan rumah tanggan,,semoga di berkati Allah..aamiin !!..


P/S = kepada yang hendak bertunang atau sudah bertunang tuh...kuat kan semangat untuk kukuh kan relationship korang yer,,,aku tak penah ada partner, so aku tak tau rase cam ne,,hahaha

  

February 06, 2013

setia hujung nyawa

Good morning dan assalamualaikum to all of you,,,sekarang kita berada di bulan 2..terlalu cepat rasanya masa berlalu,,,sudah makin banyak nombor umur aku,,huhh..kepada yang sedang bekerja dan belajar teruskan usaha dan sentiasa bersemangat...yang penting...kene positif ingat tu...

Actually dah lama gila tak update blackboard aku ni,,sampai temuntah2 yang slalu datang sini,,tengok2 benda sama saja..(cett macam ramai sangat ja yang datang jenguk blog aku ni,,perasan),sebenarnya hari ni saja nak layan jiwa jap pasai cerita slot Akasia setia hujung nyawa dah nak ke final..umm..mesti ramai gila yang tengok cerite tu time magrib2...mak korang mesti ada yang bising,,kate cam ni "magrib2 tengok TV..setan penuh kat mata nya"..cett,,,aku dah biasa kene hamun cam tu dengan emak aku,,janji solat jangan tinggal lah,,memang betul2 setan lah kalo solat pun tinggal hahahaha...bagi ak cerita SETIA HUJUNG NYAWA nih lah paling berjaya memikat hati aku untuk menontot dari first episod sampai la nak ke final episod..sebab nya aku nih susah sikit nak layan cerita cinta2 nih,,aku suke tengok cerita kategori yang macam aksi,,nih tetiba pulak aku tersangkut dengan cerita tuh...memang terbaik lah..nak komen pasal cerita tu ,,aku bukan pengkritik yang tegar,,apa pun i just want to say...cerita SETIA HUJUNG NYAWA memang best,,,cop2,,tapi aku paling benci dengan HADI,,rase cam nak penyepak je...Nelydia Senrose awak memang cute,,dan Amar Asyraf awak tak hensam tapi cute,,,


Hari khamis ni LIVE CHAT dengan abang Amar Asyraf dan kak Nelydia Senrose mesti sesak line cable masing2 nak chat dengan mereka berdua...ok kepada Zain dan El saya akan slalu support korang even cerita SETIA HUJUNG NYAWA dah habis,,tapi rase nya mesti ulang tayang semula (ceeh memandai je)..sebab 5k jugak la yang tengok cerita di kala senja berlabuh,,confirm banyak request kt TV3 suh main kan semula...haha aku dah siap download dah,,tinggal episod untuk hari ni dengan esok je,,tak lagi,,kui3...


OK guy's setakat ni saja yang aku nak berkecoh,,,aku nak pergi rumah ketua kampung,ada hal dengan dia,,heeeee ,,salah silap mintak maaf.sekian dari RUSE LARI a.k.a akulah :P 




baibai SETIA HUJUNG NYAWA you will the end!!


TQ for READING


p/s = Taruk Kaw-Kaw bohhh