Iklan sebentar

October 21, 2013

gadget

Good Evening and Salam to all, semoga sihat sejahtera di kala keadaan cuaca yang beubah - rubah. Dah kenyang, tak mengantuk jom rusa nak ajak korang yang tak pernah terjah blog Tutorial Untuk Blog jom kita amati blog yang sangat berguna.

Sebenarnya minggu ni aku dok sibuk pasal nak tambah gadget kat blog aku ni, sebab aku tengok blog korang comel, smart & cantik, so ada rasa kecemburuan disitu, pastu aku pun dengan kalut2nya pun usha la satu blog TUTORIAL UNTUK BLOG  memang smart la dan senang nak faham. So aku pun try and error dok try dok tahu bak kata zizan (hehe), so aku try jela yang mane aku nak sebab aku ada terbaca kalo letak java script banyak2 pun tak elok untuk kesihatan blog anda. Sape yang tak tahu lagi blog tu try la usha macam2 ada, kalo yang terer tu share kan la web untuk mencantikkan blog yang unzur macam aku ni )=

Ok, sampai disini saja, aku tak reti nak buat penutup almaklumla dah lama tak sekolah kui3 , terkasar bahasa and apa2 yang korang terasa maafkan aku ye



p/s : majulah sukan untuk negara !!!

October 11, 2013

Games

Salam Jumaat semua..semoga pada hari jumaat ini kita memperbanyakkan berselawat kepada Nabi dan bersedekah kepada sesiapa semoga murah rezeki anda semua. Jangan lepaskan solat jumaat yang berganda pahalanya..sebab dalam kutbah nanti ada input yang boleh di guna pakai untuk kehidupan yang seterusnya..terlepas main games tak apa, boleh play semula hehe....

Bercerita pasal GAMES...rata-rata semua orang dekat dunia ni suka main Games pasal apa ha,,(tanya la kat diri kau kenapa main games je,,sampai tertidur-tidur main). Bagi aku kalau main games untuk hilangkan rasa lapar, rasa tak boleh tidur aku balun games sampai habis battery, sebab asik fail kat level yang sama & semangat tinggi nak fight score dengan member lain,,kalau boleh biar aku je yang jadi winner dekat semua games..so far so good i'm still no 1..hehehe (siapa nak fight dengan aku jom)


Eh cop. sebenarnyakan ada benda sikit nak tanya..tau tak game apa lagi yang best2..please suggest kat aku yer..dah puas dok usha games kat App Store tapi tengok semua game dia punya application lebih kurang ja..kalau yang lebih kurang tu download, play and delete. So main je apa yang best..


Orait,,itu jelah yang aku nak tanya. Ok have a nice day







p/s : Share games yang best ye...jom makan..

October 09, 2013

Hungry


Selamat petang,,,yes dah mau balik...terasa lapar sesangat duduk sahaja dekat tempat keje nih,,,so post for today is very simple simply Siti...balik nanti aku mahu makan :-

  1. Burger
  2. Tengkorak Ayam
  3. Bakso
  4. Roti bakar
  5. Satay
Jom join..bai have a nice day and get you meal







p/s =  lain macam je selera..ada bela saka ke nak melahap cam tu sekali..? hahahaha


October 01, 2013

Layout

Salam semua..apa khabar sihat,,Subhanallah buka-buka ja blog blank sebab dah lama tak layan si punjangga hati ku ini,,yang sudi follow saya,,nanti saya akan follow awak semula ya,,hari ni busy sikit sebab dalam proses nak tukar selera layout..esok cuti so, maybe rabu saya terjah anda yang follow saya ok..

Ehh korang nak tanya sikit,,selalu korang cari template blog dekat mane ye, selain BLOGSKIN , PIZAM almaklumla bila dah kerja nih dah tak ingat dah,,time study dulu boleh la buka web itu ini sebab ngadap PC 24 jam..tapi sekarang tidak lagi sebab saya ligat main games je,,tension kerja wooooo..

Opsss, Post untuk hari memang saje simple je,tak ada idea nak bebel..ok lah guy's masa untuk lunch..saya pun nak balik umah nak tidur, makan, solat rasa-rasa panas masuk kerja lambat sikit,,,(panas terik sesangat *baru panas dunia dah menggelupur waduhhh)....chillux youwwww

p/s = mohon share web untuk template blog yang korang taw yer,,heheh / tak malu )=

jommm makan ayam goreng


July 12, 2013

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan dan salam Jumaat...hari ni mood aku tak balance,,kene buat balancing nih,,hoooo korang puasa tak,,tadi baca Metro ada jugak yang tak puasa ya,,selamba abah dia ja nak makan kat tempat terbuka,,heee tak rasa takut ke Allah tengok,,,tak rasa berdosa ke bersalah ke,,alah apa nak heran ,solat pun ada yang tinggalkan,,buat masa ni alhamdulillah,,aku tak penah tinggal solat lagi,,bukan nak belagak nak tunjuk,,aku belajar dari pengalaman dari hidup aku ni,,haha almaklumla aku ni kerja macam2 dulu,,so macam2 ragam manusia aku dapat tengok,,

Haishhh aku bukan nak bebel benda2 cam ni..sebenarnya point aku satu je,,nak post SALAM RAMADHAN kat korang je,,punya la poyo buat ayat bajet aku ni bagus sangat pulak kan,,huauahuah rasa cam nak sepak je,,kui3



p/s : selamat menjalani ibadah puasa,,,banyak2 kan la kita semua buat pahala,,bulan yang paling senang nak cari pahala,,tak ada siapa yang halang pun,,,ok chaw,,,nak balik rumah time rehat,,nak tido sampai kol 3 nanti hahha

July 11, 2013

Tasik Biru, Kundang

As'salam semua selamat pagi,,,RUSA GEMOK mengantuk gilerr...nak-nak duduk dalam air-corn..sayup-sayup ja mata ni ha,,tahu lah puasakan,,,sambil tekebil-kebil mata tengok PC,,,RUSA GEMOK nak post pasal TASIK BIRU di Kundang, Selangor.

Ahad lepas aku dengan sepupu aku saja mahu melawat TASIK BIRU tu,,nak tengok biru sangat ke airnya sampai di panggil TASIK BIRU,,hahaha,,,bila sampai ja kat sana,,round-round dulu cari park kereta untuk berdetuh..time tuh tak berapa nak ramai sangat orang yang datang...apa lagi pecut laju-laju macam musang la park kat bawah pokok,,redup sikit....time tu makcik aku bawak bekalan,laksa,,sebab anaknya nak datang bawak geng lepak kat TASIK BIRU tuh,,sambil tunggu anaknya sampai aku dengan sepupu aku pun panaskan dulu kuah laksa(dengan seranggan pun nak join masuk kat dalam kuah laksa),,peh jadi lapar balik,padahal pagi tu aku dah makan nasi lemak, roti canai, siap lunch makan nasi dengan ikan siakap 3 rasa,,,gila lahap cam gajah,,,,mojo tak gemok cam gajah,,,bak kata sepah,,gajah yang tak makan nasi bertahun-tahun tak gemok pun...hahahah..

Dah membuih-buih kuah laksa tu di panaskan,,aku dengan gelojohnya terus tuang kuah tu kat mangkuk..makan laju-laju cam makan mee slurrppp..enak sekali....10 minit kemudian, sampai lah sepupu aku and the geng,,yang baru balik dari ladang kambing (praktikal kat ladang kambing)..turn mereka pulak balon laksa tu sampai muntah hahaa..sambil diaorang melantak aku ada sempat amik gambar kat tasik tu,,video pun ada,,jom layan..eh tapi kejap aku mau tanya,,kepelikan aku melanda kenapa ramai yang datang situ,,& aku pun tak tau motif apa diaorang termasuk lah kami datang ke situ, sebab tak ada benda menarik dan pelik pun untuk dikerumuni,hahaha..sapa ada jawapan tolong bagi tahu )=







p/s :Ok lah,,semoga enjoy2 ja di bulan Ramadhan,,jangan tak puasa ,berdosa, Allah nampak,,I know what you did last puasa/raya,,,orait chow.......


July 04, 2013

Tutorial Effect Zoom Pada Image

Yeahh akhirnya aku berjaya,,,kolot baru tahu benda ni,,selama ni tau nya makan saja...cuci mata saja,,ni bila dah nampak , teringin plak nak buat kat papan buruk dia ni,,,kau tak tahu malu kah tanya sama Kakak Tiri Cinderella ...aku tau lah kau memang tak reti malu buahahaha..

Thank a lot to SIARA ELINA empunya blog kakak tiri cinderella kerana sudi share sama rusa gemuk pasal tutorial effect zoom pada image...seronok pulak tengok gambar tu membesar bila cursor tu pada arah gambar..pewiitttt 

So siapa yang nak try, try la,,sangat sesuai untuk orang yang rabun cam aku,,aku sudah bagi link pada gambar tuh,,nak yang lain tanya SIARA ELINA...macam2 tutorial dia ada

Apa pun Terima Kasih ya KAKAK TIRI CINDERELLA...

p/s : Let's do something for our blog...yeahhh..


Latihan Tahunan Penyelia IT Perpustakaan Jalur Lebar (FASA PERINTIS)

Assalamualaikum dan selamat pagi you all...alhamdulillah jerebu berkurangan sedikit,,,,boleh la aku pergi kursus di HOLIDAY VILLA HOTEL, SUBANG walawehh kursus lagi,,,ermmm not bad la bos buat macam ni tiap tahun,,,boleh buat terapi minda, & haa ni yang penting untuk menaikkan semula semangat bekerja dalam berkerjaya..waduhhh nape hari ni otak aku kemalasan nak berfikir buat ayat nih,,,come la BOS...mane semangat kau!!..(lemau sebab terlebih tidur ni lah jadi nya) .

Ok guy's sebenarnya aku mahu share pengalaman aku pergi kursus buat kali kedua aku sertai,,kali ni GEM - ASIA Sdn Bhd yang guidance kami semua,,ringkas dan padat info yang dia sampaikan,,memang terbaik,,,menyerap aura Encik kat kami semua hahaha,,lepas ni boleh lah kami apply kat tempat kerja kami ya..tapi bagi aku,,motivasi yang dia bagi macam lebih kepada business, memang kau2 lah semangat yang dia bagi...dah rase macam bos aku yang dulu je gaya dia...rasa macam kene injection je bila berpatah-patah ayat yang kua dari mulut dia,,,,untuk dipendekkan cerita semua nya terpulang pada diri sendiri,,,kerja dia cuma mahu bangkit kan semula semangat dalam melakukan kerja dan membina strategi yang lebih baik,,,untuk korang aku nak share kan 1 info dari dia untuk kita semua lakukan di tempat kerja orait,,


  1. NO COMPLAIN
  2. NO EXCUSE
  3. NO BLAMING OTHER


Semoga kita semua berubah dalam setiap masa,,tidak perlu terlalu mendadak dan terlalu mendesak dengan jangka masa yang terlalu cepat,,tetapi berubahlah secara berlahan-lahan...di samping hendak berubah tu,,kita renung balik apa kelemahan yang sering kita lakukan...kalau bukan diri sendiri yang nak ubah, siapa lagi yang nak ubah diri kita sendiri, kalau bukan diri sendiri...itu pun kalau hendak dengar teguran orang,,,kalau melantun,,,fikir2 kan lah,,,sampai bila kita nak hidup di takuk yang sama saja kan betul tak,,,hehehee start dah si rusa gila ni nak bebel...Korang jom layan dulu gambar time aku dan rakanku kursus:....


Ni first group untuk Fasa Perintis dari Selangor, Terengganu, Sabah, Sarawak & Pahang

Bebelan terakhir dari Encik Azrel....dia saja ja mau flash back apa yang dia bagi taw,,mau test (budak2 ni faham ke tak ape aku cuba sampaikan) aku dah feel rasa mahu balik bilik ja time tu,,tiba2 kena soal dengan Encik,,ayakkk nasib dapat jawab.fuhh!!

Group presentation,,,memang banyak kena buat presentation ja dengan Encik Azrel tuh,,,!!


Sebelum Start bergambar-gambar kejap..Puteri (tudung hitam) muka tak puas hati kat kitaorang hahahaa!!


Before Check Out..benda wajib kene buat lol...explore dulu tempat yang tak sempat merayap!! 


Itu la Encik Azrel (baju hitam) yang memberi motivasi,,,tq BOS


Malam tu,,ada Annual Dinner dengan semua staff,,!!


.perut dah kenyang jom balik!!





June 21, 2013

PIZAP

Salam Jumaat guys..hari ni aku nak post paling simple,,ok buat korang yang tak pernah tahu ataupun baru tahu macam aku jom layan PIZAP ,,yang pakai Ipad tu boleh download dekat App store,,,its awesome beb aku tak tipu,,hahhaa,,,kat bawah ni aku ada post gambar PIZAP, korang yang nak try tuh klik je kat gambar tuh...

PIZAP

Beronok ronok lah korang dengan pizap...nanti boleh post kat FB .. yeahhhh.yang dah pernah guna tuh mesti best kan,,ke tak best,,kalo ada yang lagi best bagi tau kat aku yer,,,aku suka explore benda yang tak pernah aku guna...ok guy's aku jalan dulu,,,nak skodeng orang kat lua,,hahah,,,

p/s : Datang awal kat masjid,dengar khutbah okay,,take care,,,

June 13, 2013

Cuci Mata

Assalamualaikum guy's....buat ape tuh,,tido ke,,haha abis yang keje tido style cam ne,,kongsi sikit style tido yang bos tak akan perasan,,,pleasa,,,,owhhhh...

Bulan ni dah bulan Syaaban bulan depan bulan Ramadhan, sangat cepat masa berlalu...sapa yang tak habis ganti puasa tu cepat2 lah ganti,,jangan tambah dengan dosa yang sedia ada hahaha,,

Sebenarnya minggu lepas aku ada ambil cuti,,,yela ape guna nya ada cuti tapi tak apply,,sayang la kan kalo tak di manfaatkan sebaik mungkin,,,nak2 cam aku,,kaki berjalan suka merayap..heee tension bos keje je,,,kadang tu kene pergi jalan2 cuci mata betul tak bos,,lalalala...

Bila cuti dah approve,,ape lagi lompat riang ria la macam dapat coklat strawberry..walllaahhhhhh...esok nya aku dengan member aku pergi lah cuci mata dekat KL,,alang2 dah nak dekat raya,,kami singgah kejap dekat Jalan Tar,,beli la ape yang patut,,,bile dah jalan jauh tengok baju, tudung, kasut, jam, tetiba nampak banyak air sedap2,,pehhh meleleh....ape lagi beli 1 la air tebu ais,,walahh sedap tak terkata mak tekak aku ni weh....macam minyak pelincir,,,baru licin cikit tekak aku ni,,kalo tak cam kesat2 je rase mak tekak ni..(cam sakit tekak)....jalan2 lagi nampak keropok lekor,,walah sedap nya,,ape lagi beli la,,uishhh rugi la dah nampak tak beli,,,perut dah berjoget cam hantu opera dah,,dengan bau nya yang sangat sodap,,,fuhh..3 jam kami cuci mata kat sane,,kami pun balik la..dalam kol 6.30 sampai la umah (tak solat asar lagi oi,,mampos mak aku tau)......

Esok nya pulak,,,sambung lagi berjalan dekat Shah Alam,,seronoknya aku rase bile dapat release tension...rasa macam baru keluar jail pun ada,,hakhakhakhak..first aku pergi teman kan member aku pergi JPJ Padang Jawa...settle kan dia punya hal...masuk2,,,banyak betul ulat2 kat depan tu,,aishhh kepelikan melanda aku,,kenapa tak halau ulat2 tu dari situ ye,,hemmm never mind la,,,bila dah settle sume,,,,kami pergi SACC MALL...sebab aku kempunan nak makan Big Apple,,dah name blog aku pun BUDAK KUAT MAKAN...so pergi mana2 mesti mau makan punya la..ini perut tangki besa hahaha..bile dah masuk dekat kedai Big Apple tu,,pehhh makin melonjak lonjak nafsu makan aku,,bau nya yang sangat sedap tak terkata aku kata kat korang hahaha (batak),,aku pun cakap la dekat sis tu aku nak 12..pehh tamak tak tamak,,tapi,,aku bukan makan sorang,,aku kongsi dengan member aku la,,sharing is caring right,,,!! yeahhhh


jemput makan,,,nak lebih nikmat,,pergi la stall Big Apple yang berdekatan dengan anda hehe

Dah puas cuci mata untuk hari kedua..makan hape..kami pun balik sebab nak balik lah,,maklumla bila dah kenyang mata pun mengantuk,,,betul tak,,uishh ibarat makan gam mata plak kan,,,drive punya drive,,sampai dekat highway mana entah...tiba2 member aku cakap dengan aku,,"eh ko nampak tak ambulans banyak2 kat depan tu,,aku pun cakap lah,,mane ada,,aku tak nampak pun..member aku marah kat aku,,sebab ambulans tu siap pasang lampu lagi,,banyak plak tu ambulans nya aku boleh tak nampak jugak,,last kawan aku pecut cam drifter..haaa baru aku nampak hahaha (sorry beb aku kan rabun belalang mana nak nampak ;))....rupanya ambulans baru dari mane entah,,yaang aku pasan tulisan kat van tu sume tulis perak,,,pakai plat selangor BMC, BMD and so on,,, 






Sekian dari aku a.k.a rusa lari,,nak berambus nak download ceramah ustaz Azhar Idrus,,(gua ni dah lame sesat sekali sekala tengok astro OASIS tak salah kan)-ayat mail lambung,,entah betul ke tidak,,aku balun jela,,ok bai2,

p/s : Majulah sukan untuk negara,,,

June 03, 2013

Musim Kawin

Selamat Petang guy's....sudah sudah la tu rehat...nanti bos datang kantoi tengok korang tak ada kat tempat keje hehee....aiii sungguh panas cuaca sejak kebelakangan ni..dah rase cam cahaya matahari tu direct terus sampai kat bumi nih..panas ya amat...pikir sendiri la kenapa bumi Allah ni semakin panas,,lol..sebenarnya bukan panas yang aku nak citer...sebenarnya aku nak share detik dan saat paling indah dan bahagia oleh saudara2 dan sepupu2 aku yang majoriti nya kahwin pada tahun ni,,,


  • 1st cousin aku yang kawin pada bulan 2 aritu tu aku tak amik gambar,,,sebab aku lupa nak bawak kamera,,,(dalam otak mau makan ja..tolong nya tidak sungguh la rajin)....,



  • 2nd cousin aku yang kawin baru2 ini pada 26/5/2013 bulan lalu ialah Siti Hidayah Ishak dengan pasangan nya Fikree,,orang dekat je,so sweet both of them....nah ni ak attach gambar candid 


lawak la laki dia ni,,ape ntah yang di buat nya tuh (hahaha)

  • 3rd saudara sebelah umah yang melangsungkan perkahwinan untuk kali pertama pada 2/6/2013 kak izah dengan kekasih pilihan hati nya nizam...dari Sg Udang, Klang...seri pengantin,,sangat berbeza raut wajahnya bile dah di make up (memee aah)..peh 1st kenduri kat kampung, pengantin naik beca cam tu,,meriah giler,,,planning is done..congratulation...


naik beca jom,,kami tunggu di meja makan beradap pengantin hahaaha

  • 4th for next month (lepas raya) is sis Faezah dengan pasangan dia dari negeri Kedah,,,yang ni confirm buat majlis kat dewan sebab dia anak last,,,so tak ada lagi gambar nya,,


  • 5th, bulan 9 dua orang saudara aku yang akan melangsungkan perkahwinan nya dengan tarikh yang sama macam mana tuh..1 dekat Kuala Kangsar, 1 lagi dekat Sabak Bernam...haaa poning omak dengan bapak den,,sebab dyorang kene rewang sebab saudara kan,,,kang ape orang kate plak kan,,,hehe...



p/s: seronok pergi kenduri nih,,boleh makan sedap2,,jumpa saudara mara yang lain, dapat tengok pengantin yang di transform jadi raja sehari,,,hohoho..ok,,caw dulu,,sakit belakang dok ngadap pc lame2,,,take care ur self






























February 22, 2013

Jep Sepah Junior

Selamat pagi semua,,,di harap keadaan di tempat kerja dan belajar sangat la damai dan harmoni dan ynag penting mood dalam keadaan yang relax dan cool saja...cop nak tanya la korang sume ada dapat tak duit BR1M 2 ?..mesti dapat ye dak,,,rezeki jangan di tolak..orang memberi kita merasa hehehe...pasni boleh la buat RUMAH KUCING yang macam ni :
 

confirm bahagia kucing tu dapat tuan baik giler, siap buat kan rumah untuk anak beranak diaorang );

Ok la guys bukan pasal BR1M , dan bukan pasal RUMAH KUCING aku nak bercerita untuk post kali ni,,,,tapi sebenarnya aku nak tunjuk kan kat korang gambar budak ni (JEP SEPAH JUNIOR) sama tak dengan Jep Sepah,,,ahaha name budak ni Hadif,,rase nya dah besar kot budak nih,,,ni gambar tahun 2011,,,time tu aku kerja kat taska,,,dapat pulak budak comel2 kat aku,,,ape lagi amik la gambar mereka yang comel itu,,,muahhahhahaha,,,nasib kecik lagi,,kalo besar dah lame aku suh dia ngorat aku kuikuikui...aku suka dengan budak Hadif ni, sebab senang nak jage,,tak banyak songeh,,kalo bagi makan dia la yang menghabiskan sume,,(bagus2 tak membazir), time tu emak Hadif tengah pregnant lagi,,,dapat adik lagi la si Hadif tu,,,entah2 muka adik nya macam Shuib plak,,boleh nama kan adik sepah junior...)= ..agaknya time mak Hadif pregnant kan dia, mesti mak nya minat gila kat Jep Sepah tu pasai anak dia rupa artis dah hehehe (jangan marah auntie peace yooo)..so sapa nak anak muka cam artis kena minat gila2 kot kat artis time pregnant..kalo minat Taylor Swift confirm anak nya pun ala2 orang putih,,,haha,,,(gurauan saja) yang menentukan Allah...segala-gala nya DIA yang tentukan,,sapa la kite nak tentukan,,,kita hanya manusia biasa...ok cau cin cau daaaaa



My name is Hadif bai bai kakak, abang, makcik, pakcik & kawan Hadif nak minum susu

TQ for reading

February 08, 2013

Married

Good Friday everyone,,,and I hope you all excited to go back hometown for Chinese new year holiday..
(新年快樂中國)..Lucky animals this year is snake...owhhh ular...

Seperti mana yang kite tahu,,,selalu nya time cuti tahun baru cina ni banyak saudara kita di seluruh negeri akan melangsungkan perkahwinan termasuk lah sahabat dan saudara terdekat aku,,,rase bahagia sangat bila melihat diaorang akan ke jinjing pelamin...cam mane lah rase debaran seorang pengantin kan hahaha,,(dah nampak dah gelojoh aku ni)..actually, environment aku telah di kelilingi oleh bakal2 pengantin,,boleh di katakan 10 orang,,,fuhh...riang ria lah perut aku ni dapat makan nasi minyak je tiap bulan...

Word that makes them rumble is :


hahhaha tuiiii jiwang pulak aku arini..entah2 rase nak pengsan kot bile pakwe dia propose cam tuh..dengan gentleman nya,,fuyooo machoo sehhh,,,aku nak jugak hehehe...Bila dah jumpa orang tua,,settle semua pass mak ayah pun kate OK :..


Fuyooo sempoi la..asal kan pasangan kamu itu cukup 4 syarat (untuk memilih isteri) iaitu :

1- HARTANYA
2- KETURUNANNYA
3- KECANTIKANNYA
4- AGAMANYA.

Hujung bulan realitikan impian mereka dengan majlis perkahwinan yang dimeriahkan dengan bunyi kompang di palu...betapa indah nya kenangan mereka yang bakal bekahwin,,hakhakhak,,dan betapa gembira tak terkata nya aku bila saudara mara aku bakal menjadi RAJA SEHARI... congratulation,,,kepada yang baru sahaja mendirikan rumah tanggan,,semoga di berkati Allah..aamiin !!..


P/S = kepada yang hendak bertunang atau sudah bertunang tuh...kuat kan semangat untuk kukuh kan relationship korang yer,,,aku tak penah ada partner, so aku tak tau rase cam ne,,hahaha

  

February 06, 2013

setia hujung nyawa

Good morning dan assalamualaikum to all of you,,,sekarang kita berada di bulan 2..terlalu cepat rasanya masa berlalu,,,sudah makin banyak nombor umur aku,,huhh..kepada yang sedang bekerja dan belajar teruskan usaha dan sentiasa bersemangat...yang penting...kene positif ingat tu...

Actually dah lama gila tak update blackboard aku ni,,sampai temuntah2 yang slalu datang sini,,tengok2 benda sama saja..(cett macam ramai sangat ja yang datang jenguk blog aku ni,,perasan),sebenarnya hari ni saja nak layan jiwa jap pasai cerita slot Akasia setia hujung nyawa dah nak ke final..umm..mesti ramai gila yang tengok cerite tu time magrib2...mak korang mesti ada yang bising,,kate cam ni "magrib2 tengok TV..setan penuh kat mata nya"..cett,,,aku dah biasa kene hamun cam tu dengan emak aku,,janji solat jangan tinggal lah,,memang betul2 setan lah kalo solat pun tinggal hahahaha...bagi ak cerita SETIA HUJUNG NYAWA nih lah paling berjaya memikat hati aku untuk menontot dari first episod sampai la nak ke final episod..sebab nya aku nih susah sikit nak layan cerita cinta2 nih,,aku suke tengok cerita kategori yang macam aksi,,nih tetiba pulak aku tersangkut dengan cerita tuh...memang terbaik lah..nak komen pasal cerita tu ,,aku bukan pengkritik yang tegar,,apa pun i just want to say...cerita SETIA HUJUNG NYAWA memang best,,,cop2,,tapi aku paling benci dengan HADI,,rase cam nak penyepak je...Nelydia Senrose awak memang cute,,dan Amar Asyraf awak tak hensam tapi cute,,,


Hari khamis ni LIVE CHAT dengan abang Amar Asyraf dan kak Nelydia Senrose mesti sesak line cable masing2 nak chat dengan mereka berdua...ok kepada Zain dan El saya akan slalu support korang even cerita SETIA HUJUNG NYAWA dah habis,,tapi rase nya mesti ulang tayang semula (ceeh memandai je)..sebab 5k jugak la yang tengok cerita di kala senja berlabuh,,confirm banyak request kt TV3 suh main kan semula...haha aku dah siap download dah,,tinggal episod untuk hari ni dengan esok je,,tak lagi,,kui3...


OK guy's setakat ni saja yang aku nak berkecoh,,,aku nak pergi rumah ketua kampung,ada hal dengan dia,,heeeee ,,salah silap mintak maaf.sekian dari RUSE LARI a.k.a akulah :P 




baibai SETIA HUJUNG NYAWA you will the end!!


TQ for READING


p/s = Taruk Kaw-Kaw bohhh