Iklan sebentar

October 12, 2012

SOS CILI KHATIJAH

Selamat pagi Jumaat...hai di harap semua sihat dan terus bersemangat buat kerja,,yang nak melangsungkan perkahwinan besok,,tahniah,,yang nak balik kampung pun selamat memandu,,ingat orang dibelakang,,hehee..

Ok lah,,,kat sini aku nak post kan pasal sos cili...tapi post nih hanya untuk sementara ja,(kalo rajin nak update blog),,sebenarnya aku kena buat 1 video yang berkaitan pasal u-pustaka,,then dalam video tuh mesti kene ada related dengan business, study, perusahaan dan banyak lagi la,,tak ingat,,so aku amik perusahaan iaitu perusahaan SOS CILI KHATIJAH,,,,aku harap lepas aku publish video nanti kat YOUTUBE, makin popular lagi lah SOS CILI KHATIJAH kat pasaran... kalo korang yang tak pernah tengok rupe SOS tu cam ne,,jom scroll bawah tengok simple SOS CILI dan peralatan yang di digunakan
gahcyb


Ini lah tempat perusahaan SOS CILI dibuat, ia berhampiran dengan rumah beliau iaitu Puan Hatijah
yang bertempat di Sekinchan, Selangor




Salah satu alat yang digunakan untuk memasukkan SOS CILI ke dalam botol




Dan yang ini juga adalah alat untuk mengisar bahan-bahan untuk menghasilkan SOS CILI tersebut




Akhirnya inilah hasilnya..SOS CILI KHATIJAH,,belom ada lagi di pasaran,,dan ia nya hanya ditempah oleh customers di merata tempat



Bagi korang yang teringin mencuba product buatan malaysia  (IKS)...hubungi lah Puan Hatijah,,tengok nombor phone nya dekat gambar 1st tuh...kalo tak nampak besar kan,,




* P/S - k guys support our product of Malaysia,,,Maju lah business untuk negara!!!
           dah siap shooting,,edit bagai,,nanti aku bagi tau korang,,ok..tengok kat youtube je..ok..nak    
           buat storyboard dulu,,,esok nak start shooting,,,tak nak tungu lama2..pening kepala,hehe


!! ..ASSALAMUALAIKUM.. !!


October 02, 2012

Menghadiri Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 (SPA)

Salam semua........

Hai selamat berkerja kepada semua yang sedang kerja,,,bagi yang sedang study tuh,,study rajin2,,dapat kan CGPA yang cun2,,dah lepas graduate boleh apply kerja yang sesuai dengan jiwa masing2,,,yang penting kene ikhlas lah buat kerja ape pun,dan yang paling penting,,,dapat mencari kerja nanti,,jangan terlalu memilih,,,kalau dah penyakit tuh,,memang bahaya la,,sampai bila pun taraf hidup diri tak maju,,,teknologi yang terlebih dahulu maju dari kita sendiri,,,.aishhhhhhh,,,bebel jela aku nih,,,tadi dah la kene bebel dengan bos,,,

Actually nak share experience aku time pergi exam bagi jawatan PENOLOG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT  (PPTM ) bertempat di Kolej VOKASIONAL, shah alam  , sampai je aku dekat sane,,,aku tengok macam ramai lelaki,,,ait,, mane perempuan tak ada pun,,,bila aku round2 tempat tuh ha nampak pun calon2 perempuan,,,fuhh ramai jugak boleh tahan lah,,,15 minit kemudian pegawai peperiksaan menyuruh kami semua masuk ke dalam dewan,,,berdebarnya nya rase jantung aku nih rase cam nak putus,,,cam ne la agak nya soalan dia,,dah la aku study sikit je,,tak boleh nak expect soalan ape yang masuk,,kalo time study dulu,,lecturer dah bagi hint soalan yang akan keluar betul tak,,,,

bile nak cari meja dan kerusi aku cari tempat yang statik iaitu di bawah kipas tepi pintu,(boleh mengelamun kalo tak tau nak jawab haha)..bayak la ko punya mengelamun,,,,5 minit later,,,kertas soalan mula diedarkan dan arahan di beri, bagi rule untuk menjawab exam tersebut....soalan bagi section A semua berkaitan pasal IT dan last2 soalan pasal macam ape yer,,haha tak ingat dah,,,yang aku ingat RT1M kat soalan nombor berape entah,,,soalan nye pun not bad la,,,

section B pulak pasal mathematics,,,ok lah lah soalan dia sume sohai2 je...tapi mase je tak cukup,,last2 terpaksa la aku main bulat kan ja jawapan,,adoii sayang sangat,,,section C lah yang paling jenuh aku nak jawab,,rase cam nak tidur je,,,soalan pasal personaliti diri,,soalan dah la sampai 185,,,gile lenguh jari nak bulat kan jawapan,,,last2 aku bulat2 kan je,,sebab mase pun tak cukup,,aku tengok ramai yang dah hantar paper,,aku pun nak antar jugak,,hahahaa...ikut orang ja aku nih,,,

Orang yang datang time exam tuh boleh tahan gak la aku tengok,,,ada yang muke macam pegawai,,yang pregnant nya...macam2 orang lah,,,tapi tuh semua tak penting yang penting semoga berjaya lah kepada mereka2 yang amik exam same cam aku hari tu...good luck yer...tak dapat apply jawatan lain plak heee,

okaiii ruse mau sign out,,,kepala dah pening nak cari idea kena buat projek pasal u-pustaka ala2 video yang ada related dgn ICT,,huhhhh ok2,,,take care guy's...good luck for your future...!!


THANK YOU FOR READING