Iklan sebentar

September 03, 2012

New cuties


Salam Merdeka untuk semua,,,lama rase nya dah tak update blog,kemalasan punya pasal la yang membantutkan aku punya kerjaya sebagai Blogger..ecehhhh meluat aku,,,padahal jarang update blog,,,korang semua sihat ka?..yang belajar tuh, belajar smart2,,dapatkan dekan tiap sem ok,,baru sempoi hehhee,,yang dok keje cam aku nih,,,keje rajin2,,jangan ngular tak baik untuk gaji,,hehehe....yang buat business tuh keje lebih2 sikit, baru dapat duit lebih sikit boleh beli gadget banyak2,,,cam aku ni keje makan gaji kena tunggu gaji bulan2 jela,,,baru boleh beli huahuahua,,angan2 nak buat business tapi tengah di pikirkan...tak apalah masing2 ada impian sendiri,,

sebenarnya harini aku kebosanan kat tempat keje nih,,,sambil2 tuh ak update jap blog nih dengan cerita kucing,,,aisshh aku nih balik2 cite pasal kucing,,macam la tak ada cite lain,,,lalalala,,,tapi kali ini anak2 kucing memang comel belaka sebab bulunya gebu2,,,may be time kecik nih tak nampak lagi kegebuan bulu nya,,,tunggu besar sikit baru nampak...nak usha tak?..jom tengok kat bawah nih,,,cehhh tak sabar2 ye korang nih (bagi yang minat kat kucing)!! 

figure 1 : yang nih name nya cik mok sebab dia lah paling
gemok dan bijak,,,comel sangat...sampai kan ada jiran nak
beli dia,,uishhh mane boleh..tak boleh la..



figure 2 : ha tu dia time tidur tak ingat nak makan dah...mujur
 tak creme badan dia tido kat lantai lame2,huaaa



figure 3 : saje je nak bagi korang pusing kepale tengok gambar 
yang nih haha..yang nih adik nya kurang bijak lagi,sebab badan 
dy lembik cam tak ada daging je.huhh




figure 4 : cik mok nih hyper active,,kalo gigit mak aii sampai berdarah
,lincah cam lintah..hadoiiiyai 




figure 5 : si lembik nih memang cute..sopan je,,hhahatak tau nak 
kate ape,,perangai nya berlawanan dengan cik mok





figure 6 : last snap,,gedempol nih memang suke orang
 amik gambar dia..terbaik punya action huaa

p/s : so sape yang sayang kan haiwan peliharaan,,sangat mulia,dan haiwan2 itu akan mendoakan kebaikan untuk andadan ada beberapa fakta tentang kucing yang boleh saya share :-
1 - Kucing rumah boleh tidur sehingga 14 jam sehari
2 - Kucing mampu selamat walaupun jatuh dari ketinggian 30 kaki
3 - Sama seperti cap jari, corak di hidung kucing adalah unik dan berbeza-beza
4 - Kucing mamapu untuk berlari sepantas 20 KM sejam bila ia meningkat dewasa, tapi malangnya kebanyakkan kucing sekarang 
    ni dah terlalu malas untuk berlari 



TQ kepada yang sudi baca..ok take care of you self..bye3



Post a Comment