Iklan sebentar

May 08, 2012

Pendam rase yang dah lame simpan di lubuk !!

Good morning to all of you guy's..i hope today is lucky day for your guy's...actually dah lama aku nak publish cerita, tak kesampaian..alhamdullilah,,akhirnya sempat jugak aku mencilok mase hari ni..

Dalam 2,3 hari nih..aku memang rungsing sangat nak decide, sama ada nak teruskan keje lame atau pun keje baru ni..belah bagi..bile nak teruskan keje lame nanti ada konflik dengan family aku,,sebab diaorang tak suke style keje cam tuh,,even salary aku boleh kalahkan gaji seorang phatology, diaorang tetap bantah..tak ape lah..aku kena turut jugak arahan diaorang..tak pe..mungkin ada hikmah..skang nih aku kena fokus ape yang ada kat depan mate dulu..even keje baru ni..kurang cabaran berbanding keje sebelum ni..at least aku dapat banyak experience..aku bukan nak bangge ke ape..boleh kate kan 92% semua masalah aku settle kan sendiri..senang cerita kena positif la..letih jugak la tanggung masalah sorang2...tapi ape nak buat..mental kena kuat lah,,baru ape masalah datang boleh control..hehehe..!! kawan2..sebenarnya nak berjaya tak susah kan..ada usaha ada lah hasil dia betul tak...kadang tuh bile aku dah tension sangat aku tido je..lain orang lain style nak settle kan masalah right?..

Nak tanya korang la..kenape kan ape yang kite nak tak semua dapat?..dapat pun tapi kena pasrah jela..orang kan penah kate kalau nak pergi la usaha sampai dapat,,dapat tu memang dapat....tapi kenape sesetengah tak dapat ape yang kite nak kan..!!..kadang tuh rase terkilan pun ada...(pikir positif)..actually banyak lagi wish aku yang tak tercapai..aku perlukan semangat dari korang semua..bleh x?..same2 kite membesar same2 kite share idea,hehehe..kawan2..bos aku dah panggil ajak makan,,ok lah see u later..bagi korang yang tengah kerja skang nih,,kerja rajin2,,tarok kaw2 la,,kate nak kawin, nak beli kete, nak ape,,ada duit semua kehendak boleh dapat kan betul tak..k2.thanks you sudi bace luahan hati aku ni,,




Post a Comment