Iklan sebentar

May 29, 2012

apa kate juri tentang mereka!!

 Nama budak ni HAQEEM..uishhh comel gile,tapi manje bebeno..selalu je aku cubit dia,,sebab ngade2 manje dengan aku,,heeee rimas,,tapi tak pe..HAQEEM punya pasal boleh control lagi perasaan hantu aku nih,,hihihi!!!..hey budak..ko dah buat aku rase mule suke kat bebudak hahhahaa (kantoi)!!!



Ha bebudak yang nih name dia ..ehhh ape yer aku lupe la pulak..haaaaa (tingg) dah ingat,,HADIF name dia..dia pun lebih je same cam HAQEEM..bile dah dua2 dok dekat dengan aku..sorang jealous,,sorang lagi duk nangis buat prangai..penampak sorang2 tau la..tau la aku cun,,nak jadi kan aku awek korang tunggu korang dah baligh..hahahaahhaa.I will waiting for you my dear..huuuweeekkkkk!!!..



Hahahahaha dia buat muke jebekkkkk..ishhh aku heran ape,,,lantak ko..tu la sape suh tak nak makan tadi,aku dah bagi makan ko p sembur kat muke aku,,hadoiiii..nasib baik kesabaran aku di high level..hrmmm...it's ok la,,kau tak nak makan makne nya ko memang mau diet kan..lagi pun aku tengok ko dah makin gomukkk! cam gajah haeheeee!!!..



Mentang2 dah kenyang..landing ko..perut dah penuh dengan nasi bubur ayam..ayam nya dah tak boleh duduk diam kat dalam perut Hadif!!!..ok..lepas ni tidor jangan nak main2 lagi,,tapi sebelum tu,,cepat2 buat taik,,nanti senang cikit ko nak tidur lena..!!!huukkkkeee..cepat teran..ak dah standby pakai glove nih...


p/s = ni la parah nya bile aku dah kebosanan..merapu lebih macam tebuan,,tembak je ayat ,kena tak kena balon je,,janji keypad aku ni tak senyap,yang paling penting sekali jari aku tak duk diam..almaklum la..blaja dah abis,,kire ketagih nak buat assignment la nih,,hehehehhe..k guy's tq sudi bace cite kosong nih,,saje nak share gambar..taruk kat laptop ak sape je yang nak gledah gambar,,baik ak pratonton kat hang sume...k assalamualaikum..nak balik umah..amat bosan duk office nih..heee jangan gtau kat bos...diam2 je bai2


May 26, 2012

INFO UNTUK WANITA...)

Salam SABTU untuk semua..hari ni saya cume nak share 1 hal..mungkin dah ada yang tau, mungkin ada yang tak tau lagi,,so saya share kan kat sini..tak pe,,bende baik,buat ape nak sorok2 kan dari orang lain,,tak salah kan kite berkongsi ilmu..betul tak kawan2...hari ni kite syok2 je bace info nih..maybe ad segelintir dah tau,,tapi tak semesti nya dia ingta semua hehehe:. let's to read it...


(WANITA TANAH)
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak;
Taurus (21 April-20 Mei),
Virgo (24 Ogos-23 September) dan
Capricon (22 Disember-20 Januari).
• Seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
• Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
• Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
• Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
• Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
• Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia d! an berwibawa.




(WANITA API)
Wanita api dilahirkan di bawah lambang;
* Aries (21 Mac-20 April),
* Leo (24 Julai-23 Ogos) dan
* Sagittarius (23 November-21 Disember).
• Dilahirkan sebagai pemimpin
• Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
• Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
• Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
• Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
• Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
• Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.


(WANITA ANGIN)
Mereka ini lahir di bawah lambang ;
* Gemini (22 Mei-21 Jun),
* Libra (24 September-23 Oktober) dan
* Aquarius (21 Januari-19 Februari).
• Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
• Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.
• Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh sungguh.
• Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
• Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.
• Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
• Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.




(WANITA AIR)
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak;
* Cancer (22 Jun-23 Julai)
* Scorpio (24 Oktober-22 November) dan
* Pisces (20 Februari-20 Mac).
• Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
• Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati hati.
• Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
• Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri









p/s = Buat wanita di luar sana..jaga lah diri dan maruah anda sebaik mungkin,kerana apabila hilang 1 maruah kite yang paling berharge..ibarat tiada mahkota pada diri kita,,jaga la maruah kite untuk bakal suami kite,,biar lah ia di perlaku secara halal...pahala pun bertambah..gegeeege..ok guy's i have to go...thanks to visit my page!!

May 08, 2012

Pendam rase yang dah lame simpan di lubuk !!

Good morning to all of you guy's..i hope today is lucky day for your guy's...actually dah lama aku nak publish cerita, tak kesampaian..alhamdullilah,,akhirnya sempat jugak aku mencilok mase hari ni..

Dalam 2,3 hari nih..aku memang rungsing sangat nak decide, sama ada nak teruskan keje lame atau pun keje baru ni..belah bagi..bile nak teruskan keje lame nanti ada konflik dengan family aku,,sebab diaorang tak suke style keje cam tuh,,even salary aku boleh kalahkan gaji seorang phatology, diaorang tetap bantah..tak ape lah..aku kena turut jugak arahan diaorang..tak pe..mungkin ada hikmah..skang nih aku kena fokus ape yang ada kat depan mate dulu..even keje baru ni..kurang cabaran berbanding keje sebelum ni..at least aku dapat banyak experience..aku bukan nak bangge ke ape..boleh kate kan 92% semua masalah aku settle kan sendiri..senang cerita kena positif la..letih jugak la tanggung masalah sorang2...tapi ape nak buat..mental kena kuat lah,,baru ape masalah datang boleh control..hehehe..!! kawan2..sebenarnya nak berjaya tak susah kan..ada usaha ada lah hasil dia betul tak...kadang tuh bile aku dah tension sangat aku tido je..lain orang lain style nak settle kan masalah right?..

Nak tanya korang la..kenape kan ape yang kite nak tak semua dapat?..dapat pun tapi kena pasrah jela..orang kan penah kate kalau nak pergi la usaha sampai dapat,,dapat tu memang dapat....tapi kenape sesetengah tak dapat ape yang kite nak kan..!!..kadang tuh rase terkilan pun ada...(pikir positif)..actually banyak lagi wish aku yang tak tercapai..aku perlukan semangat dari korang semua..bleh x?..same2 kite membesar same2 kite share idea,hehehe..kawan2..bos aku dah panggil ajak makan,,ok lah see u later..bagi korang yang tengah kerja skang nih,,kerja rajin2,,tarok kaw2 la,,kate nak kawin, nak beli kete, nak ape,,ada duit semua kehendak boleh dapat kan betul tak..k2.thanks you sudi bace luahan hati aku ni,,