Iklan sebentar

March 18, 2012

Haiii...semua..apa khabar..hari ni aku nak lepas kan tension la dekat sesawang aku nih..memang care nih jela aku buat kalo nak release tension, bosan ke, seronok ke..lol..aku rase puas hati bile lontarkan cerita dengan korang..orang tak reti malu memang cam ni..kahkahkah..

Antara perkara yang aku nak share kan dengan korang :
1- Aku pressure la hari ni hari ahad..public holiday..semua cuti..tapi aku kena keje,,pehh memang belok ke  tempat lain ahh aku,,

2- Rasa lapar je nak makan,,nak makan kena duit..bile hari2 aku jolok duit..tenat ah aku nak cekau duit,,so aku kena bajet nih,,tunggu duit aku rolling balik..baru boleh aku melantak sampai mabuk..!!

3- Hari nie aku rase gembira sebab jumpa makcik mulut yang berpuaka...astagfirullahalazim,,kalau yang tua berperangai macam tuhhh generasi yang muda apatah lagi..jangan salah kan yang muda kalau bahasa yang tua pun cam celakkkka..harap2 ni yang last aku jumpa orang cam tuh...

4- Last word..i have to go now...see u next time..bai2 guys.banyak lagi mende aku nak share..but not this time...coming soon

March 04, 2012

kerja luar!!

Salam weekend untuk korang semua..what's up..hang out mane hari ni..selalu nya kalau hujung minggu macam ni..banyak hal2 yang nak di buat termasuk la kawin punnn ahaakkk,,nak rehat kan minda pun 1 hal jugak,,pasai hari2 kerja,,badan pun kena la rehat jugak,,,cas balik energy uhhh,,haha..di harap semua aktiviti ok & smoothly..

Actually aku ada cerita nak share dengan korang,,cehhh kerje aku ni asik nak share citer je,(just ignore).... so ni kire 1st experience aku la buat keje cam nih selama aku hidup,,,fuhhhh,,,orang lain yang buat kebajikan, aku pulak yang rase serpihan seronok..normal la tu kan,,wing2,,-)
minggu lepas team aku pergi buat kerja luar dekat area 'SG LIAS' Sg Besar..sebenarnya tempat yang kiteorang tuju tu sekolah Tahfiz,,suasana pembelajaran diaorang sangat2 lah berbeza dengan sekolah lain,,rase cam ganjal pun ada,..rase sejuk hati aku tengok adik2 belasan tahun study ilmu al-quran kalamullah,,alhamdulillah..bukan semua umat minat menghafaz.,,bukan nya nak kate aku nih jahil..kat sekolah dulu pun aku ada study benda tuh,,tapi basic jela,,asal kan kite tau & amalkan insyaAllah ada bekalan nak di bawak ke akhirat nanti..yang penting kite jangan limit kan masa untuk timba ilmu..sebab ilmu semakin lama semakin kembang, canggih, nak ke orang kate kite ni kolot,,orang tanya macam2 kat kiter,,loading memanjang je kang..huaaaa..tapi aku caye ah,,zaman skang minda rakyat Malaysia memang open la..belambak siswazah kat lua sane uhh yang dekan tiap sem,,

ok la berbalik semula ke cerita asal aku tadi, sebenarnya kami ada buat sumbangan yang tak seberapa nilai nya..kami just nak make sure yang warga Tahfiz tu lebih sihat & cergas bile minum air dari sistem kami,,bile badan sihat otak pun senang nak menghafaz,,betul tak adik2,,?..:"betul2",,then bile barang dah siap pasang..kami pun sempat shot la as memory of us..lol






p/s : I have no idea to said something,,so sleepy..my mind is zero now,,im so sorry if my statement so bored..i hope u all understood what i said even my word, sentence and what else so messy and  tata good night guys!!

*taip berjela jela pun bukan korang nak bace abis puunnn nya.ahahahaha..aku taip yang sedaya mampu aku jela..