Iklan sebentar

December 07, 2012

Lela dan Fakhry

Assalamualaikum dan salam Jumaat,,semoga korang semua sihat dan terus semangat untuk membuat sesuatu  perkara, dan yang tengah mengalami kekusutan dengan masalah please think positive ,,biar orang buat kite,,jangan kite buat orang,,perkara itu lah yang sedang aku belajar untuk tidak mengenakan balik sikap manusia yang bermacam macam ragam...sabar dan jangan di pikirkan sangat okeh bebeh...aisssshhh biasalah lumrah kehidupan,..

Orait2..tak kala aku tak nak bagi aku layan sangat perasaan tak baik aku dengan seseorang,,baik aku post kan satu cerita yang sememangnya dah agak lame tak post kat blog nih,,sampai muak korang yang datang blogwalking nih tengok mende sama je kan,,hahahha sorry der ,,aku busy buat project,,

so mule la alkisah bulan 11 aritu lagi sorang member aku taikong sekolah menengah (hahahaahah sorry beb) telah melangsungkan hari bahagia dia bersama pilihan hati nya  iaitu Fakhry pada 11-11-2012 yang lancar diadakan di kampung member ku Lela di Parit 4, Sg besar, Selangor...meriah memang meriah,,,sebab kami dapat berjumpa dengan semua member2 lame yang sibuk dengan belajar dan kerja,,akhirnya ketemu jugak yer!!

Yang sempoi sangat time lela nak akad nikah di masjid,,tidak menunjukkan riak muka yang risau dan gementar,tapi lebih banyak dengan ketawa dan posing amik gambar,,,memang brutal lu der,,tapi apa yang penting kau dah kecapi bahagia bersama orang yang kau sayang,,semoga kau jaga lah baik2 keluarga yang baru kau bina tu,,collect pahala banyak2,,hehe,,,and last question from your friend,,,bile nak ada baby nih,,,tak sabar, tak saba rase ny nak tengok muke anak kau,,,,bagi korang yang imagine tinggi cer combine muke pengantin perempuan dengan lelaki cikit,,haa lebih kurang cam tuh la muke anak nya nanti,,hahaha jangan marah beb..sekian dari aku,,Selamat Pengantin Baru..babai..




this is our classmate,,tapi ramai lagi yang tak datang nih!!



 bersanding sudah kau baaa !!




after akad nikah, sah la untuk kau berpegang, hug pe bagai hahaa
(tok kadi pun cakap,,dah sah dah,,bawak la bini ko p mane2 hehe)







Thank you ALLAH !!!

November 09, 2012

Jumaat..

Good morning and i hope you all get fine for today,,,,ok2 janji jumaat minggu ke 5 mesti ruse nak update,,,nk update je mesti jumaat minggu ke 5,,,busy la kata kan,,,busy macam CEO,,,cehhhh sebenarnya nak khabak satu benda ja,,,korang ada tengok kan post ruse yang lepas pasal SOS CILI KHATIJAH ...ok video nya ruse dah upload kat YOUTUBE klik lah ,,,1 malam upload video nih,,akhirnya berjaya,,,nasib tak meletup PC,,hahahaha,,,internet kat sini terlalu la slow,,,tak penah nya rasa laju,,,dengan kesabaran aku,,,aku bia kan PC nih hidup semalaman kat tempat keje nih,,,yang join program nih semua PJK dan PJL satu malaysia..kot ada korang yang keje sama ruse dekat MSD DIGITAL INTELLIGENCE ...sama-samalah kita tengok video siapa yang kena ,,,orait,,,setakat ni saja untuk hari ni,,rusa ada banyak keje mau buat,,,babai





Assalamualaikum,,,,
 selamat maju jaya

dari upin dan ipin !!

October 12, 2012

SOS CILI KHATIJAH

Selamat pagi Jumaat...hai di harap semua sihat dan terus bersemangat buat kerja,,yang nak melangsungkan perkahwinan besok,,tahniah,,yang nak balik kampung pun selamat memandu,,ingat orang dibelakang,,hehee..

Ok lah,,,kat sini aku nak post kan pasal sos cili...tapi post nih hanya untuk sementara ja,(kalo rajin nak update blog),,sebenarnya aku kena buat 1 video yang berkaitan pasal u-pustaka,,then dalam video tuh mesti kene ada related dengan business, study, perusahaan dan banyak lagi la,,tak ingat,,so aku amik perusahaan iaitu perusahaan SOS CILI KHATIJAH,,,,aku harap lepas aku publish video nanti kat YOUTUBE, makin popular lagi lah SOS CILI KHATIJAH kat pasaran... kalo korang yang tak pernah tengok rupe SOS tu cam ne,,jom scroll bawah tengok simple SOS CILI dan peralatan yang di digunakan
gahcyb


Ini lah tempat perusahaan SOS CILI dibuat, ia berhampiran dengan rumah beliau iaitu Puan Hatijah
yang bertempat di Sekinchan, Selangor




Salah satu alat yang digunakan untuk memasukkan SOS CILI ke dalam botol




Dan yang ini juga adalah alat untuk mengisar bahan-bahan untuk menghasilkan SOS CILI tersebut




Akhirnya inilah hasilnya..SOS CILI KHATIJAH,,belom ada lagi di pasaran,,dan ia nya hanya ditempah oleh customers di merata tempat



Bagi korang yang teringin mencuba product buatan malaysia  (IKS)...hubungi lah Puan Hatijah,,tengok nombor phone nya dekat gambar 1st tuh...kalo tak nampak besar kan,,




* P/S - k guys support our product of Malaysia,,,Maju lah business untuk negara!!!
           dah siap shooting,,edit bagai,,nanti aku bagi tau korang,,ok..tengok kat youtube je..ok..nak    
           buat storyboard dulu,,,esok nak start shooting,,,tak nak tungu lama2..pening kepala,hehe


!! ..ASSALAMUALAIKUM.. !!


October 02, 2012

Menghadiri Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 (SPA)

Salam semua........

Hai selamat berkerja kepada semua yang sedang kerja,,,bagi yang sedang study tuh,,study rajin2,,dapat kan CGPA yang cun2,,dah lepas graduate boleh apply kerja yang sesuai dengan jiwa masing2,,,yang penting kene ikhlas lah buat kerja ape pun,dan yang paling penting,,,dapat mencari kerja nanti,,jangan terlalu memilih,,,kalau dah penyakit tuh,,memang bahaya la,,sampai bila pun taraf hidup diri tak maju,,,teknologi yang terlebih dahulu maju dari kita sendiri,,,.aishhhhhhh,,,bebel jela aku nih,,,tadi dah la kene bebel dengan bos,,,

Actually nak share experience aku time pergi exam bagi jawatan PENOLOG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT  (PPTM ) bertempat di Kolej VOKASIONAL, shah alam  , sampai je aku dekat sane,,,aku tengok macam ramai lelaki,,,ait,, mane perempuan tak ada pun,,,bila aku round2 tempat tuh ha nampak pun calon2 perempuan,,,fuhh ramai jugak boleh tahan lah,,,15 minit kemudian pegawai peperiksaan menyuruh kami semua masuk ke dalam dewan,,,berdebarnya nya rase jantung aku nih rase cam nak putus,,,cam ne la agak nya soalan dia,,dah la aku study sikit je,,tak boleh nak expect soalan ape yang masuk,,kalo time study dulu,,lecturer dah bagi hint soalan yang akan keluar betul tak,,,,

bile nak cari meja dan kerusi aku cari tempat yang statik iaitu di bawah kipas tepi pintu,(boleh mengelamun kalo tak tau nak jawab haha)..bayak la ko punya mengelamun,,,,5 minit later,,,kertas soalan mula diedarkan dan arahan di beri, bagi rule untuk menjawab exam tersebut....soalan bagi section A semua berkaitan pasal IT dan last2 soalan pasal macam ape yer,,haha tak ingat dah,,,yang aku ingat RT1M kat soalan nombor berape entah,,,soalan nye pun not bad la,,,

section B pulak pasal mathematics,,,ok lah lah soalan dia sume sohai2 je...tapi mase je tak cukup,,last2 terpaksa la aku main bulat kan ja jawapan,,adoii sayang sangat,,,section C lah yang paling jenuh aku nak jawab,,rase cam nak tidur je,,,soalan pasal personaliti diri,,soalan dah la sampai 185,,,gile lenguh jari nak bulat kan jawapan,,,last2 aku bulat2 kan je,,sebab mase pun tak cukup,,aku tengok ramai yang dah hantar paper,,aku pun nak antar jugak,,hahahaa...ikut orang ja aku nih,,,

Orang yang datang time exam tuh boleh tahan gak la aku tengok,,,ada yang muke macam pegawai,,yang pregnant nya...macam2 orang lah,,,tapi tuh semua tak penting yang penting semoga berjaya lah kepada mereka2 yang amik exam same cam aku hari tu...good luck yer...tak dapat apply jawatan lain plak heee,

okaiii ruse mau sign out,,,kepala dah pening nak cari idea kena buat projek pasal u-pustaka ala2 video yang ada related dgn ICT,,huhhhh ok2,,,take care guy's...good luck for your future...!!


THANK YOU FOR READING

September 05, 2012

Header?...


Selamat tengahari semua,,,sebelum jam menunjukkan tepat jam 1 P.M aku nak publish kan satu cerita repekan aku,,sebab esok dah cuti,,aku pun tak tau cuti sempena ape...dah orang bagi cuti aku cuti jela sampai isnin depan fuhhhh sakit otak aku duduk umah je,,,pagi tadi lepas aku godek2 PC.,terus aku buka blog jap..tgk header lame tuh cam sakit mate sebab entah pape je,,biasa la buat time mood malas memang hasil nya tak semegah mane pun,,,rase nya kalo masuk pertandingan great design ,confirm aku orang last,,hahaahahahaha..tapi aku tetap nak jugak try buat even tak sesmart design yang korang hasilkan,,,bak kate orang tak salah mencuba..!!!

Sebenarnya memang dah lame nak tukar header baru ,cume idea tuh tak sampai lagi,,tup2 idea tuh datang hari ni plak ,,ape lagi terus buat lah,,kang lambat2 ilang plak idea hebat aku nih heehehe...segan pulak dengan korang2 yang hebat heee.malu2,,(poyo)...ok2,,aku nak kena siapkan keje dulu lah,,sebelum cuti esok,,ok keep in touch,,,,kerja rajin2 taruk kaw2,,,,yang study pun same taruh kaw2,,,,maju sukan untuk negara!!!



THANK YOU

September 03, 2012

New cuties


Salam Merdeka untuk semua,,,lama rase nya dah tak update blog,kemalasan punya pasal la yang membantutkan aku punya kerjaya sebagai Blogger..ecehhhh meluat aku,,,padahal jarang update blog,,,korang semua sihat ka?..yang belajar tuh, belajar smart2,,dapatkan dekan tiap sem ok,,baru sempoi hehhee,,yang dok keje cam aku nih,,,keje rajin2,,jangan ngular tak baik untuk gaji,,hehehe....yang buat business tuh keje lebih2 sikit, baru dapat duit lebih sikit boleh beli gadget banyak2,,,cam aku ni keje makan gaji kena tunggu gaji bulan2 jela,,,baru boleh beli huahuahua,,angan2 nak buat business tapi tengah di pikirkan...tak apalah masing2 ada impian sendiri,,

sebenarnya harini aku kebosanan kat tempat keje nih,,,sambil2 tuh ak update jap blog nih dengan cerita kucing,,,aisshh aku nih balik2 cite pasal kucing,,macam la tak ada cite lain,,,lalalala,,,tapi kali ini anak2 kucing memang comel belaka sebab bulunya gebu2,,,may be time kecik nih tak nampak lagi kegebuan bulu nya,,,tunggu besar sikit baru nampak...nak usha tak?..jom tengok kat bawah nih,,,cehhh tak sabar2 ye korang nih (bagi yang minat kat kucing)!! 

figure 1 : yang nih name nya cik mok sebab dia lah paling
gemok dan bijak,,,comel sangat...sampai kan ada jiran nak
beli dia,,uishhh mane boleh..tak boleh la..



figure 2 : ha tu dia time tidur tak ingat nak makan dah...mujur
 tak creme badan dia tido kat lantai lame2,huaaa



figure 3 : saje je nak bagi korang pusing kepale tengok gambar 
yang nih haha..yang nih adik nya kurang bijak lagi,sebab badan 
dy lembik cam tak ada daging je.huhh




figure 4 : cik mok nih hyper active,,kalo gigit mak aii sampai berdarah
,lincah cam lintah..hadoiiiyai 




figure 5 : si lembik nih memang cute..sopan je,,hhahatak tau nak 
kate ape,,perangai nya berlawanan dengan cik mok





figure 6 : last snap,,gedempol nih memang suke orang
 amik gambar dia..terbaik punya action huaa

p/s : so sape yang sayang kan haiwan peliharaan,,sangat mulia,dan haiwan2 itu akan mendoakan kebaikan untuk andadan ada beberapa fakta tentang kucing yang boleh saya share :-
1 - Kucing rumah boleh tidur sehingga 14 jam sehari
2 - Kucing mampu selamat walaupun jatuh dari ketinggian 30 kaki
3 - Sama seperti cap jari, corak di hidung kucing adalah unik dan berbeza-beza
4 - Kucing mamapu untuk berlari sepantas 20 KM sejam bila ia meningkat dewasa, tapi malangnya kebanyakkan kucing sekarang 
    ni dah terlalu malas untuk berlari 



TQ kepada yang sudi baca..ok take care of you self..bye3



July 19, 2012

!!..BuDak Kuat MaKan..!!: ZIZAN RAJA LAWAK!!

!!..BuDak Kuat MaKan..!!: ZIZAN RAJA LAWAK!!

ZIZAN RAJA LAWAK!!

Salam kepada semua,,lama sangat tak update,,almaklum la..on je pc,,trus buka FB, blog dah tak nampak dah hahaa,,esok kita umat2 yang beragama islam akan berpuasa Ramadhan,,rase macam tak caye cepat sangat mase berlalu dah jumpa balik Ramadhan,,peluang yang datang sekali dalam setahun ni lah kite kene kaut pahale seberapa yang banyak,,,ingat kite banyak sangat dah buat dosa,,ada peluang pintu taubat dan topup semula pahala di bulan Ramadhan....OK..taruk kaw2 lah...

Hari ni saya,,ehh saya pulak dah macam buat surat tak rasmi ponteng sekolah je wakakaka!!!..macam arini aku nak share balik video2 ZIZAN RAJA LAWAK...sebab aku suke dia buat lawak bersahaja!!! steady je,,muahahaha I LIKE U ZIZAN!!! kot kalo dah ada antara korang yang dah tengok video nih tak ape la..tengok la sekali lagi rugi woooo sape tak tengok berulang kali hahaha,,abang aku tuh,,wekkk perasan sudah!!.. jom ah kite berdekah-dekah sampai giler haha,,,tapi aku upload 1 je la selebihnya tengok la dekat YOUTUBE hehe:



p/s : semoga terhibur..ok out dulu ada keje cikit nak buat,,,assalamualaikum..SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!!

June 15, 2012

New Header

Hai..selamat pagi,,semua..dah breakfast belom..ok2 pagi nih aku dah tukar header baru..hehehe...aku rase cam dah lame sangat tak tukar header,so jari jemari aku nih pun dah gatal nak create satu header yang lain dari sebelum nih,,rase sayang nak tukar pun ada,,tapi tak pe la...aku nak post gak untuk entry hari ni...header pun nak kene update gak,,kene jage mood reader yang datang blog aku nih,,,ecehhhh,bla la aku ni.saje je nak bagi kelainan yang tak sehebat korang..cikai punya boleh la...so untung la sape2 yang creative tuh,,gune kan lah kelebihan yang ada tuh ke jalan yang baik,,hehehe,,,k2 bebel panjang2 pun korang tak syok,meh ah kite tengok header lame aku sebagai kenangan lalu,,bai2...




June 12, 2012

Menu Buka Puasa Hari Ini....


MEE SIZZLING

Salam bulan Rejab untuk semua,,peace.lagi sebulan nak puasa Ramadhan,,kejap je dah nak raya lagi..raya 2012..nak kene beli baju raya, kasut raya,,tapi entry aku hari ni bukan topik raya,,tapi cerita pasal mee sizzling makanan kegemaran aku,,ishhh sedap nya lah,,biasa la tuh,nafsu orang puasa 1001 selera..padahal tekak 1 lorong je..tu name nya puasa melatih kite punya nafsu..belajar control nafsu hehehe..ape pun mai pakat ramai2 puasa sunat rejab and syaaban for coming soon..ganjaran berganda untuk anda sekalian..

*petang nih nak try la buat mee sizzling sendiri,,jadi ke tak,,balon je makan janji lepas kempunan aku nih,,hehe..sape nak try gak meh la tengok resepi ni..share dengan korang: 

Bahan-bahan:

  • 2-3 sanggul / gulung (yee mee) - dicelur.
  • 5 ulas bawang putih (di ketuk)
  • 5 biji cendawan shitake (cendawan kering) - rendam hingga agak lembut, kemudian potong 4
  • Daging ayam - potong kecil-kecil
  • 3 biji cili kering - potong 2
  • 2 sudu besar sos tiram
  • 3 sudu besar kicap cair
  • 1 sudu besar kicap pekat
  • 1 inci halia (diketuk)
  • 1 sudu teh serbuk lada hitam
  • garam secukup rasa
  • 2 cawan air
  • 1 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air)
  • sedikit minyak masak (utk menumis)
  • Sayur sawi dipotong panjang-panjang dan dicelur.
  • Telur ayam.

Cara membuatnya:

  • Tumis bawang putih, cili kering dan halia sehingga naik bau.
  • Masukkan ayam yang telah dipotong. Kacau sehingga masak. Masukkan serbuk lada hitam.
  • Kemudian masukkan sos tiram, kicap pekat, kicap cair.
  • Tambahkan 2 cawan air.
  • Masukkan cendawan yang telah dipotong.
  • Masukkan campuran tepung jagung dan garam secukup rasa. Kacau sebati. Biarkan mendidih.
  • Kemudian siramkan kuah ini ke atas yee mee dan sawi yang telah dicelur.
  • Pecahkan telur atas hidangan yang masih panas.
  • Sedia untuk dihidangkan.
* semoga menjadi la percubaan aku petang nanti..


May 29, 2012

apa kate juri tentang mereka!!

 Nama budak ni HAQEEM..uishhh comel gile,tapi manje bebeno..selalu je aku cubit dia,,sebab ngade2 manje dengan aku,,heeee rimas,,tapi tak pe..HAQEEM punya pasal boleh control lagi perasaan hantu aku nih,,hihihi!!!..hey budak..ko dah buat aku rase mule suke kat bebudak hahhahaa (kantoi)!!!



Ha bebudak yang nih name dia ..ehhh ape yer aku lupe la pulak..haaaaa (tingg) dah ingat,,HADIF name dia..dia pun lebih je same cam HAQEEM..bile dah dua2 dok dekat dengan aku..sorang jealous,,sorang lagi duk nangis buat prangai..penampak sorang2 tau la..tau la aku cun,,nak jadi kan aku awek korang tunggu korang dah baligh..hahahaahhaa.I will waiting for you my dear..huuuweeekkkkk!!!..



Hahahahaha dia buat muke jebekkkkk..ishhh aku heran ape,,,lantak ko..tu la sape suh tak nak makan tadi,aku dah bagi makan ko p sembur kat muke aku,,hadoiiii..nasib baik kesabaran aku di high level..hrmmm...it's ok la,,kau tak nak makan makne nya ko memang mau diet kan..lagi pun aku tengok ko dah makin gomukkk! cam gajah haeheeee!!!..



Mentang2 dah kenyang..landing ko..perut dah penuh dengan nasi bubur ayam..ayam nya dah tak boleh duduk diam kat dalam perut Hadif!!!..ok..lepas ni tidor jangan nak main2 lagi,,tapi sebelum tu,,cepat2 buat taik,,nanti senang cikit ko nak tidur lena..!!!huukkkkeee..cepat teran..ak dah standby pakai glove nih...


p/s = ni la parah nya bile aku dah kebosanan..merapu lebih macam tebuan,,tembak je ayat ,kena tak kena balon je,,janji keypad aku ni tak senyap,yang paling penting sekali jari aku tak duk diam..almaklum la..blaja dah abis,,kire ketagih nak buat assignment la nih,,hehehehhe..k guy's tq sudi bace cite kosong nih,,saje nak share gambar..taruk kat laptop ak sape je yang nak gledah gambar,,baik ak pratonton kat hang sume...k assalamualaikum..nak balik umah..amat bosan duk office nih..heee jangan gtau kat bos...diam2 je bai2


May 26, 2012

INFO UNTUK WANITA...)

Salam SABTU untuk semua..hari ni saya cume nak share 1 hal..mungkin dah ada yang tau, mungkin ada yang tak tau lagi,,so saya share kan kat sini..tak pe,,bende baik,buat ape nak sorok2 kan dari orang lain,,tak salah kan kite berkongsi ilmu..betul tak kawan2...hari ni kite syok2 je bace info nih..maybe ad segelintir dah tau,,tapi tak semesti nya dia ingta semua hehehe:. let's to read it...


(WANITA TANAH)
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak;
Taurus (21 April-20 Mei),
Virgo (24 Ogos-23 September) dan
Capricon (22 Disember-20 Januari).
• Seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
• Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
• Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
• Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
• Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
• Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia d! an berwibawa.




(WANITA API)
Wanita api dilahirkan di bawah lambang;
* Aries (21 Mac-20 April),
* Leo (24 Julai-23 Ogos) dan
* Sagittarius (23 November-21 Disember).
• Dilahirkan sebagai pemimpin
• Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
• Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
• Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
• Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
• Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
• Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.


(WANITA ANGIN)
Mereka ini lahir di bawah lambang ;
* Gemini (22 Mei-21 Jun),
* Libra (24 September-23 Oktober) dan
* Aquarius (21 Januari-19 Februari).
• Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
• Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.
• Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh sungguh.
• Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
• Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.
• Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
• Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.




(WANITA AIR)
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak;
* Cancer (22 Jun-23 Julai)
* Scorpio (24 Oktober-22 November) dan
* Pisces (20 Februari-20 Mac).
• Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
• Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati hati.
• Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
• Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri









p/s = Buat wanita di luar sana..jaga lah diri dan maruah anda sebaik mungkin,kerana apabila hilang 1 maruah kite yang paling berharge..ibarat tiada mahkota pada diri kita,,jaga la maruah kite untuk bakal suami kite,,biar lah ia di perlaku secara halal...pahala pun bertambah..gegeeege..ok guy's i have to go...thanks to visit my page!!

May 08, 2012

Pendam rase yang dah lame simpan di lubuk !!

Good morning to all of you guy's..i hope today is lucky day for your guy's...actually dah lama aku nak publish cerita, tak kesampaian..alhamdullilah,,akhirnya sempat jugak aku mencilok mase hari ni..

Dalam 2,3 hari nih..aku memang rungsing sangat nak decide, sama ada nak teruskan keje lame atau pun keje baru ni..belah bagi..bile nak teruskan keje lame nanti ada konflik dengan family aku,,sebab diaorang tak suke style keje cam tuh,,even salary aku boleh kalahkan gaji seorang phatology, diaorang tetap bantah..tak ape lah..aku kena turut jugak arahan diaorang..tak pe..mungkin ada hikmah..skang nih aku kena fokus ape yang ada kat depan mate dulu..even keje baru ni..kurang cabaran berbanding keje sebelum ni..at least aku dapat banyak experience..aku bukan nak bangge ke ape..boleh kate kan 92% semua masalah aku settle kan sendiri..senang cerita kena positif la..letih jugak la tanggung masalah sorang2...tapi ape nak buat..mental kena kuat lah,,baru ape masalah datang boleh control..hehehe..!! kawan2..sebenarnya nak berjaya tak susah kan..ada usaha ada lah hasil dia betul tak...kadang tuh bile aku dah tension sangat aku tido je..lain orang lain style nak settle kan masalah right?..

Nak tanya korang la..kenape kan ape yang kite nak tak semua dapat?..dapat pun tapi kena pasrah jela..orang kan penah kate kalau nak pergi la usaha sampai dapat,,dapat tu memang dapat....tapi kenape sesetengah tak dapat ape yang kite nak kan..!!..kadang tuh rase terkilan pun ada...(pikir positif)..actually banyak lagi wish aku yang tak tercapai..aku perlukan semangat dari korang semua..bleh x?..same2 kite membesar same2 kite share idea,hehehe..kawan2..bos aku dah panggil ajak makan,,ok lah see u later..bagi korang yang tengah kerja skang nih,,kerja rajin2,,tarok kaw2 la,,kate nak kawin, nak beli kete, nak ape,,ada duit semua kehendak boleh dapat kan betul tak..k2.thanks you sudi bace luahan hati aku ni,,




March 18, 2012

Haiii...semua..apa khabar..hari ni aku nak lepas kan tension la dekat sesawang aku nih..memang care nih jela aku buat kalo nak release tension, bosan ke, seronok ke..lol..aku rase puas hati bile lontarkan cerita dengan korang..orang tak reti malu memang cam ni..kahkahkah..

Antara perkara yang aku nak share kan dengan korang :
1- Aku pressure la hari ni hari ahad..public holiday..semua cuti..tapi aku kena keje,,pehh memang belok ke  tempat lain ahh aku,,

2- Rasa lapar je nak makan,,nak makan kena duit..bile hari2 aku jolok duit..tenat ah aku nak cekau duit,,so aku kena bajet nih,,tunggu duit aku rolling balik..baru boleh aku melantak sampai mabuk..!!

3- Hari nie aku rase gembira sebab jumpa makcik mulut yang berpuaka...astagfirullahalazim,,kalau yang tua berperangai macam tuhhh generasi yang muda apatah lagi..jangan salah kan yang muda kalau bahasa yang tua pun cam celakkkka..harap2 ni yang last aku jumpa orang cam tuh...

4- Last word..i have to go now...see u next time..bai2 guys.banyak lagi mende aku nak share..but not this time...coming soon

March 04, 2012

kerja luar!!

Salam weekend untuk korang semua..what's up..hang out mane hari ni..selalu nya kalau hujung minggu macam ni..banyak hal2 yang nak di buat termasuk la kawin punnn ahaakkk,,nak rehat kan minda pun 1 hal jugak,,pasai hari2 kerja,,badan pun kena la rehat jugak,,,cas balik energy uhhh,,haha..di harap semua aktiviti ok & smoothly..

Actually aku ada cerita nak share dengan korang,,cehhh kerje aku ni asik nak share citer je,(just ignore).... so ni kire 1st experience aku la buat keje cam nih selama aku hidup,,,fuhhhh,,,orang lain yang buat kebajikan, aku pulak yang rase serpihan seronok..normal la tu kan,,wing2,,-)
minggu lepas team aku pergi buat kerja luar dekat area 'SG LIAS' Sg Besar..sebenarnya tempat yang kiteorang tuju tu sekolah Tahfiz,,suasana pembelajaran diaorang sangat2 lah berbeza dengan sekolah lain,,rase cam ganjal pun ada,..rase sejuk hati aku tengok adik2 belasan tahun study ilmu al-quran kalamullah,,alhamdulillah..bukan semua umat minat menghafaz.,,bukan nya nak kate aku nih jahil..kat sekolah dulu pun aku ada study benda tuh,,tapi basic jela,,asal kan kite tau & amalkan insyaAllah ada bekalan nak di bawak ke akhirat nanti..yang penting kite jangan limit kan masa untuk timba ilmu..sebab ilmu semakin lama semakin kembang, canggih, nak ke orang kate kite ni kolot,,orang tanya macam2 kat kiter,,loading memanjang je kang..huaaaa..tapi aku caye ah,,zaman skang minda rakyat Malaysia memang open la..belambak siswazah kat lua sane uhh yang dekan tiap sem,,

ok la berbalik semula ke cerita asal aku tadi, sebenarnya kami ada buat sumbangan yang tak seberapa nilai nya..kami just nak make sure yang warga Tahfiz tu lebih sihat & cergas bile minum air dari sistem kami,,bile badan sihat otak pun senang nak menghafaz,,betul tak adik2,,?..:"betul2",,then bile barang dah siap pasang..kami pun sempat shot la as memory of us..lol






p/s : I have no idea to said something,,so sleepy..my mind is zero now,,im so sorry if my statement so bored..i hope u all understood what i said even my word, sentence and what else so messy and  tata good night guys!!

*taip berjela jela pun bukan korang nak bace abis puunnn nya.ahahahaha..aku taip yang sedaya mampu aku jela..





February 20, 2012

utamakan kesihatan

Malam ni aku ada satu berite tergempar untuk share dengan korang semua,,sila buka kan mate korang besar2,and buka otak korang biar faham..cerite gempak punya..aku tau korang semua kurang ambil berat pasal hal ni kan..meh ke bawah ni, kite baca keratan akhbar sumber metro :-
                        
KAJANG: Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) tidak menggalakkan orang ramai memasang alat penapis air pada meter air utama rumah mereka kerana ia menyebabkan air yang ditapis mudah dicemari bakteria.
Pengarah Eksekutif, Bahagian Kualiti Air, Aset dan Sumber Strategik Syabas, Roowina Merican A Rahim Merican, berkata air yang ditapis itu tidak mempunyai kandungan klorin menyebabkan bakteria seperti E. coli dan Coliform sukar untuk dihapuskan kerana tiada tindak balas dengan klorin.

“Air yang bertakung di dalam tangki simpanan air rumah mudah untuk dicemari bakteria ini kerana kitaran tidak kerap berlaku disebabkan penggunaan air yang tidak banyak oleh pengguna,” katanya pada Kempen Kesedaran Pengguna Mengenai Kualiti Air di Universiti Tenaga Nasional.
Beliau berkata, sebagai pengguna kita tidak setiap hari menggunakan air, jadi apabila air yang dicemari itu digunakan ditambah pula kandungan karat dari tangki yang masuk ke dalam air, ia memberi kesan buruk kepada pengguna seperti gatal badan.

Bagi kategori rumah teres, air dari meter utama disalurkan kepada dua bahagian iaitu terus ke singki dapur dan dipam naik ke tangki simpanan air yang terdapat di setiap rumah manakala, bagi kategori rumah bertingkat pula, penduduk dari tingkat bawah sehingga tingkat empat menerima bekalan air terus dan penduduk tingkat seterusnya dibekalkan air dari tangki simpanan.

“Penggunaan penapis air adalah hak individu dan kami tidak menghalang jika orang ramai mahu memasang alat penapis air ini di rumah mereka,” katanya.

So, amacam ada rase touching tak hati korang bace?..bukan ape..selalunya benda yang kita gunakan tiap hari, kadang kalanya membunuh diri kite dengan senyap,,betul tak..senang cite kite tak boleh amik ringan pasal hal2 cam tuh,,kalo buat tak heran badan kite juga yang terseksa nak tanggung penyakit yang tak tau bile akan serang..harap2 semua sihat2 belaka hendaknya. Lagi2 kes baru2 yang tengah hot kat perak pasal "ROTAVIRUS" yang menyerang ramai bayi dah meninggal..salah satu punca kematian dari air,,betul tak,,kesian, baru sampai ke alam dunia dah balik ke alam akhirat..

Di pendek kan cerita jom kite buat sesuatu yang terbaik untuk sejagat manusia, supaye generasi yang akan datang dapat menikmati kebersihan kualiti air..dah kalau syabas kate tak sarankan gune penapis air,,jom kite pakai "treatment water" brand SWISSPRO..terbaik punya..kire cam sesuai la untuk digunakan untuk semua umat-umat di muka bumi ni..-mencegah penyakit lebih baik dari merawat-..tq

p:s - sebenarnya banyak lagi benda nak di war2 kan tapi mate and otak nih dah lelap 30%..nothing..empty mind..ngantuk sesangat..esok keje plak tuh..energy kene charge sebanyak mungkin..cerite kat korang pun ayat bersepah..k guys bai2..jangan ngutuk post ak yang ni ntah pape..kutuk dalam ati masing2 je la ye,,bermonolog..assalamualaikum

February 19, 2012

Assalamualaikum..

salam hari ahad untuk semua..
untuk hari ni ruse saje nak jenguk2,,3 minit je..
nak share citer pun mase dah tak mengizinkan.
ape pun korang doakan saya berjaya dalam business saya ok..
tq..wassalam

January 20, 2012

kerja di mana saja!!

salam untuk semua,,hai3 seribu hai..setelah beberapa bulan aku bai2 kat you all..terasa rindu sangat nak membebel kat blog yang tak sehebat you all.."nonsense" hehehe..next week happy chinese new year..tahun naga ini tahun..tara dapat ang pau la aku,,korang dapat kew?..uisshhh..bukan topik aku nak citer pasal ang pau nih,,heeeisss..

Sebenarnya aku nak mengadu merimbun kat korang..sebenarnya,aku nak sangat moto LC.aku dah susah2kan member aku tok cari kan..siap dah tanya detail sume payment..tengok2 abang aku dah balaci kat mak aku,,tak bagi aku beli moto LC,,giler tak meradang hati aku nih,,cam hati setan dah,,macam2 aku mencarut..him block my wish,,i really2 hate you man! shit..kalo tak mak aku on je ak nak angkat moto tuh..tapi impian aku hancur lebur..aku betul2 marah dengan sikap nya yang suke pikir negatif..

OK..aku fine la..tak dapat moto LC..aku nak beli kete terus...so everybody don't block my 2nd wish alright..i will beat you..i dont;care what they want to said....my wish is my wish and must achieve that..so start from today aku kene keje keras and kene cari kerja lain yang salary dy boleh top up harian hidup aku..huaaa.kerja2..uitttss slow and steady to find the best job..

Ehhhh!!! dah nak pukul 5 la,,,aku nak ready tuk cabut dari office,,malam ni nak pergi shah alam jap..nak lepak2..nak ilang kan tension, penat keje nih...nak makan ABC kat seksyen 2 jap.., huaaa..ok guy bai2..selamat bercuti DRAGON YEAR!!