Iklan sebentar

November 08, 2011

hari Raya korban ke -4

Salam aidiladha kepada semua,,sebelum habis hari raya..aku wish last2 minute..tempat korang bape ekor lembu, kambing, kerbau yang tumbang..? tentu banyak kan..kat tempat aku 3 ekor je..kat umah aku sekor,,kat rumah jiran aku 2..haa ada chance ni aku nak citer la pasal lembu yang dikorbankan oleh orang kampung aku..hee,,cam ni citer dia..rase sedih pun ada..sebenarnya bapak aku ada membela sekor lembu,saja nak mencuba bela lembu cam mane rase nya..time nak disembelih ari ahad tuh,bapak aku pergi tarik lembu tuh bawak kat depan umah..then orang kampung pun datang la..pastu bapak aku terus cabut keluar nek kete sebab dia tak sanggup nak tengok lembu yang dia bela tuh kene sembelih..biasa la..cam kiter bela kucing la..rase sayang tuh mesti ada kan..sebab dia dah jinak, faham ape kiter suh buat..5 minit kemudian,,orang kampug pun kepung la lembu tuh..tapi semua takut sebab lembu tuh mengganas,,dia kejar sape yang dekat dengan dia..sampaikan ada sorang pakcik ni masuk dalam parit,,kesian kiteorang tengok..aku seakan-akan faham je maksud lembu tuh..may be dia tak nak kene sembelih,dia yak nak mati dulu kot sebab best duduk kat kampung aku tuh.huhhh tak sampai hati aku nak tengok lembu tuh kene sembelih..cepat2 aku masuk dalam jamah karipap lagi sedap...nanti aku kesian tak boleh makan plak daging nya..ahhh tak boleh,,tak boleh,,,setahun cume sekali je nak makan besar..heee...

tahun ni baru la aku dapat hayati takbir raya betul2..memang sedih..rasa nak menangis pun ada..betapa besar nya kurniaan Allah,,dan betapa kecik nya manusia,,yang selalu buat dosa...Astagfirullahalazim..seram bile ingat mati...ishhh dah lari tajuk plak aku nih..hee ok la,,waktu jam di wall dah makin besar...so ape lagi time to sleep..aku nih tak boleh tido lambat2 nanti susha nak tidor dah heee..bai2..good night..
Post a Comment