Iklan sebentar

November 08, 2011

hari Raya korban ke -4

Salam aidiladha kepada semua,,sebelum habis hari raya..aku wish last2 minute..tempat korang bape ekor lembu, kambing, kerbau yang tumbang..? tentu banyak kan..kat tempat aku 3 ekor je..kat umah aku sekor,,kat rumah jiran aku 2..haa ada chance ni aku nak citer la pasal lembu yang dikorbankan oleh orang kampung aku..hee,,cam ni citer dia..rase sedih pun ada..sebenarnya bapak aku ada membela sekor lembu,saja nak mencuba bela lembu cam mane rase nya..time nak disembelih ari ahad tuh,bapak aku pergi tarik lembu tuh bawak kat depan umah..then orang kampung pun datang la..pastu bapak aku terus cabut keluar nek kete sebab dia tak sanggup nak tengok lembu yang dia bela tuh kene sembelih..biasa la..cam kiter bela kucing la..rase sayang tuh mesti ada kan..sebab dia dah jinak, faham ape kiter suh buat..5 minit kemudian,,orang kampug pun kepung la lembu tuh..tapi semua takut sebab lembu tuh mengganas,,dia kejar sape yang dekat dengan dia..sampaikan ada sorang pakcik ni masuk dalam parit,,kesian kiteorang tengok..aku seakan-akan faham je maksud lembu tuh..may be dia tak nak kene sembelih,dia yak nak mati dulu kot sebab best duduk kat kampung aku tuh.huhhh tak sampai hati aku nak tengok lembu tuh kene sembelih..cepat2 aku masuk dalam jamah karipap lagi sedap...nanti aku kesian tak boleh makan plak daging nya..ahhh tak boleh,,tak boleh,,,setahun cume sekali je nak makan besar..heee...

tahun ni baru la aku dapat hayati takbir raya betul2..memang sedih..rasa nak menangis pun ada..betapa besar nya kurniaan Allah,,dan betapa kecik nya manusia,,yang selalu buat dosa...Astagfirullahalazim..seram bile ingat mati...ishhh dah lari tajuk plak aku nih..hee ok la,,waktu jam di wall dah makin besar...so ape lagi time to sleep..aku nih tak boleh tido lambat2 nanti susha nak tidor dah heee..bai2..good night..

November 02, 2011

Antara Gaji & Anjing?..

Assalamualaikum kepada semua,,selamat malam.malam nie ruse baru dapat on9 setelah 1 bulan tak dapat internet gara-gara kene blok internet,cettt,,akhir nya ruse berjaya godam-godam nak dapat kan wireless,,hahahaha..cehhh tak adela..ruse tak buat mende cam tu..malam ni ruse nak kongsi cerita..almaklum la dah lame tak kongsi2 cerita..ruse kan dah start keje,,so akhir bulan dapat la gaji,,yang paling ruse terkilan dan agakklakar la jugak..sebab dapat gaji by hand,,adoi dah macam bangla amik gaji rase ny,,1 lagi dah rase cam amik duit sawit kat kilang,,hadoii,,berdekah kat dalam hati je la bila bos hulur duit..aku pergi kerja dah la naik moto..takut kene tahan dengan samseng jalanan habis,,lesap semua..risau giler..time beg aku banyak duit,,time tu la aku bawak motor cam Rossi..aku takut..

Haa sebelum aku terlupa.aku ada satu lagi cite..tiap pagi aku nak masuk ke tempat kerja mesti kene kejar dengan anjing mabuk..giler tak cuak sebab aku dah usha dia dari jauh..macam dia tak ada kat tepi jalan, aku pun bajet lega la,,tak ada anjing tu,,sekali lalu aum2,,kene kejar,,pehh pecut,,jantung pun pecut jugak la,,adoiii lemas aku la tiap pagi asik kene kejutan anjing mabuk tu..nak langgar tak berani,,nak sepak takut kaki aku yang kena baham dulu..satu hal lagi,,najis dah la bersepah.omak ai..mentang2 pasir dah tak ada..suke hati dia la nak mencirit..aku  rase tuh najis bapak dia..sebab bosa,,bila lori,kereta, moto keluar masuk,,abis lenyek la najis tuh..ciss pengotor...hee mintak maaf la kat sape yang tengah bace ni sambil makan!!..ni luahan hati aku,,sebab aku tak tau nak luah kat sape..haha..ayat pengemis..harap2 pasni aku dapat kerja kat tempat yang cantik sikit la..owhh skang dah lewat malam la..aku mau tido...esok anjing tuh mau lari 4x100 dengan aku..fuhh bai2