Iklan sebentar

August 12, 2011

Hon

HON
Satu bunyi yang terhasil dari beberapa komponen pada sesebuah kenderaan (definisi yg cikai).

APA ITU HON DAN FUNGSINYA
Motor- hon Awek seksi
Kereta- hon biawak melintas jalan
Kapal selam- kejutkan ikan2 dari tidur
Kapal Korek- nak bagi tau kat semua dia ada jumpa emas kat lombong
Kapal terbang- menghalau burung2 dari berak kat body dia
Basikal-kejar pakcik Aiskrim
Ambulans- menyuruh semua kenderaan ke tepi, Big bos nak lalu (ninonino)
Kereta api- hon lembu yang sedang berasmara di landasan train
Lori- nak menunjuk yang dia paling besar kat jalan.
Pasal aku tak suka ada orang hon aku,diaorang buat aku terkejut dan membuatkan aku rase cam nak kejar orang tuh dan nak cabutkan je hon nya..itu kalo hon usha2..boleh lagi tahan..
Yang tak boleh tahan bile aku dah bawak moto elok2 dengan berkhemah ada je nak di hon nya..lebih2 lagi makcik2 kat tempat aku ni,,apa salah aku pun tak tau, padahal aku dah tengok kanan kiri depan belakang dah, nak selamat lagi aku tengok bawah atas lagi tu,,tu pun kene hon lagi adoiii rase bengang nye,,,berhati-
hati sangat,,memang la tak salah kalo berhati-hati kat jalan, tapi tak payah la asik nak hon orang je keje nya..aku dah 6 tahun pegang lesen, haa entah2 yang hon aku tu tara lesen kot, sebab tu dia cuak kalo ada orang kat tiap simpang jalan..haa esok pagi kalo aku jumpa makcik tu kat jalan aku redah je kasi langgar motor dia..haha cari pasal.

TABIK SALUT DENGAN DRIVER LELAKI
Eh kenape tabik kat driver laki?..haa sebab nya orang laki ni aku tengok kalo bawak kereta rileks, cool & steady la..bawak laju ibarat tak nak hidup lagi dah besok, tapi tetap hebat la ada gaya bro..susah aku nak cakap cam ne sebab aku tengok abang2 aku termasuk la bapak aku sekali bawak kete dah macam drifter, bagi perempuan pula beremosi bila memandu suke..segelintir je yang macam tuh,(hahahaha)..ala aku caye la bila kat jalan mesti nak bawak laju punya,ada satu ustazah kat tempat aku ni, pehh lagi dasyat sape yang berselisih je kat jalan rase cam nak tumbang je bile lalu sebelah dia kalo kite naik moto la.angin lalu dia sangat la kuat.padahal pernah accident masuk parit, tapi tak serik pun.
Ni citer pasal kakak ipar aku la bila suami nya bawak kete,tau2 la bile bro bawak kete cam ne kan,selamber je perempuan pulak emosi lebih..itu hari abang aku isi minyak kat petronas, lepas tu nak keluar la tapi nya ada lori kat depan tu jarak antara kete & lori tu dekat la jugak ,abang aku pun terus belok ke kanan padahal aku rase memang pas je kalo nak kua, tapi kakak ipar aku jerit woo dia marah kata kat bro aku “hee sabar la kang sangkut kat lori depan pecah tingkap”…abang aku buat dek jalan je…tak pecah pun tingkap..hahahahaha..aku gelak monolog je la kat belakang tuh,..
p/s : Sesiapa yang tak hebat lagi nak buat sesuatu yang kat jalan raya atau dimana jua, jangan cube lakukan,,sayangi diri,bini, pakwe & awek juga duit.. berhati-hati dijalan raya..ni dah nak dekat raya jangan gile2 kat jalan ye,,tak semestinya yang expert tak akan accident, mesti pernah jugak tu..hahahahaha jage2 ada yang memerhatikan kat jalan tu.abang polis traffic ada kat tepi semak tuh.karang ada surat cinta datang kat umah




DARI PENGALAMAN AKU BERKONGSI DISINI
Post a Comment