Iklan sebentar

August 25, 2011

Header

Salam kepada semua..hari nie aku dah tukar header baru…tak nak dah gune gambar Mcdonal tu lagi, buat ape aku nak megah-megahkan2gambar yahudi tuh tuuuiiii…buat coretan sendiri lagi baik…membina sikit kekreatif hotak aku nih,,ape aku nak aku touch up je la sampai tak puas hati…hahaha sememangnya aku ni tak puas hati sebab sape la yang cipta semua ADOBEs ni (dah lame sebenarnya nak Tanya tapi tak sempat),,,memang terbaiklah otak orang purba..kalau ada sape2yang tau idea siapa yang buat ADOBEs tu bagi tau la aku(mengada-ngadasehh)…aku kempunan nak tau nih.!!
Mase pembikinan header aku nih, aku just popap2 je,,,tapi seriously aku memang suke tengok design budak laki buat memang smart habis la,, stuck kejap otak aku bile tengok,, lagi2 kawan laki sekelas dengan abang2 tempat aku praktikal itu hari…aku nak buat depan abang2 tuh pun tak tergerak mouse nya, sebab diaorang suke gelak jadi tak focus dah…


Ape pun setiapmanusia dikurniakan fikiran yang menarik, cume kita je yang perlu belajar dari pengalaman dan asah otak untuk jadi kreatif dengan banyak mencube suatu yang pelik dan dikagumi..dengan kreatif pun boleh buat duit,,,ok ruse nak mengundurkan diri nak pergi cari daun asparagus  nak buat santapan malam nih,,bai !!

August 12, 2011

Hon

HON
Satu bunyi yang terhasil dari beberapa komponen pada sesebuah kenderaan (definisi yg cikai).

APA ITU HON DAN FUNGSINYA
Motor- hon Awek seksi
Kereta- hon biawak melintas jalan
Kapal selam- kejutkan ikan2 dari tidur
Kapal Korek- nak bagi tau kat semua dia ada jumpa emas kat lombong
Kapal terbang- menghalau burung2 dari berak kat body dia
Basikal-kejar pakcik Aiskrim
Ambulans- menyuruh semua kenderaan ke tepi, Big bos nak lalu (ninonino)
Kereta api- hon lembu yang sedang berasmara di landasan train
Lori- nak menunjuk yang dia paling besar kat jalan.
Pasal aku tak suka ada orang hon aku,diaorang buat aku terkejut dan membuatkan aku rase cam nak kejar orang tuh dan nak cabutkan je hon nya..itu kalo hon usha2..boleh lagi tahan..
Yang tak boleh tahan bile aku dah bawak moto elok2 dengan berkhemah ada je nak di hon nya..lebih2 lagi makcik2 kat tempat aku ni,,apa salah aku pun tak tau, padahal aku dah tengok kanan kiri depan belakang dah, nak selamat lagi aku tengok bawah atas lagi tu,,tu pun kene hon lagi adoiii rase bengang nye,,,berhati-
hati sangat,,memang la tak salah kalo berhati-hati kat jalan, tapi tak payah la asik nak hon orang je keje nya..aku dah 6 tahun pegang lesen, haa entah2 yang hon aku tu tara lesen kot, sebab tu dia cuak kalo ada orang kat tiap simpang jalan..haa esok pagi kalo aku jumpa makcik tu kat jalan aku redah je kasi langgar motor dia..haha cari pasal.

TABIK SALUT DENGAN DRIVER LELAKI
Eh kenape tabik kat driver laki?..haa sebab nya orang laki ni aku tengok kalo bawak kereta rileks, cool & steady la..bawak laju ibarat tak nak hidup lagi dah besok, tapi tetap hebat la ada gaya bro..susah aku nak cakap cam ne sebab aku tengok abang2 aku termasuk la bapak aku sekali bawak kete dah macam drifter, bagi perempuan pula beremosi bila memandu suke..segelintir je yang macam tuh,(hahahaha)..ala aku caye la bila kat jalan mesti nak bawak laju punya,ada satu ustazah kat tempat aku ni, pehh lagi dasyat sape yang berselisih je kat jalan rase cam nak tumbang je bile lalu sebelah dia kalo kite naik moto la.angin lalu dia sangat la kuat.padahal pernah accident masuk parit, tapi tak serik pun.
Ni citer pasal kakak ipar aku la bila suami nya bawak kete,tau2 la bile bro bawak kete cam ne kan,selamber je perempuan pulak emosi lebih..itu hari abang aku isi minyak kat petronas, lepas tu nak keluar la tapi nya ada lori kat depan tu jarak antara kete & lori tu dekat la jugak ,abang aku pun terus belok ke kanan padahal aku rase memang pas je kalo nak kua, tapi kakak ipar aku jerit woo dia marah kata kat bro aku “hee sabar la kang sangkut kat lori depan pecah tingkap”…abang aku buat dek jalan je…tak pecah pun tingkap..hahahahaha..aku gelak monolog je la kat belakang tuh,..
p/s : Sesiapa yang tak hebat lagi nak buat sesuatu yang kat jalan raya atau dimana jua, jangan cube lakukan,,sayangi diri,bini, pakwe & awek juga duit.. berhati-hati dijalan raya..ni dah nak dekat raya jangan gile2 kat jalan ye,,tak semestinya yang expert tak akan accident, mesti pernah jugak tu..hahahahaha jage2 ada yang memerhatikan kat jalan tu.abang polis traffic ada kat tepi semak tuh.karang ada surat cinta datang kat umah




DARI PENGALAMAN AKU BERKONGSI DISINI

August 04, 2011

Bengang..

Salam semua,,selamat berpuasa..hari ni aku bosan dok umah aku keluar la jap pergi cari barang..sambil cuci mate.haaa..dah sampai kat 99 speedmart aku amik la nutella,tak tahan aku tengok je..baik aku beli...dah amik pas tu nak bayar kat cashier, dekat tempat cashier tu banyak barang orang..pastu budak tonggong (cashier) tu terus capai barang orang, ak pun tekejut la apasal minah ni nak kira barang orang tu ,padahal orangnya tak ada lagi, dengan tak cakap mane ye barang cik..pastu aku cakap la barang saya yang ni je..pas tu boleh plak dia mengeluh cam tak puas hati dengan aku,,aiit seemen iot je..first time aku jumpe cashier kerek nak mampo..menyampah..nasib baik bulan puasa, aku tak ada la rae nak sound dia..saba je la.kebanyakan kedai yang aku pernah pergi selalu nya dia akan cakap "apa barang".haa aku teru hulur kat dia..tak macam ni..aku pun malas la nak kate lebih2..ok la baibai