Iklan sebentar

May 31, 2011

Hai semua..malam ni ruse nak introduce satu blog ni kat you all.dia ni orang baru kat blog..http://mirazabidi.blogspot.com/ ..so kite bagi support tok dia menerajui dunia blogger ni..haha berkenalan la dengan dia..menyesal sape tak kenal dengan dia..ok..selamat berkenalan dengan MIRA yer..baibai

May 30, 2011

hARI yANg HANgat!!

HAri ni memang betul2 menguji kesabaran aku..hal dengan partner aku yang cuti sakit..aku kena handle jage sume budak2..amat mencabar sampai berpeluh-peluh...macam sembelih lembu..tapi aku buat tu semua dengan steady..and hot..aku nih jenis suka buat keje cepat..kalo tak nanti mula lah aku malas.bile dah malas nak buat 1 kerja pun tak nak..mak aii dasar pemalas ruse nih..tapi aku rase kesian la dekat budak2 tu sebab kebulur sangat..bile bagi makan,,dah macam anak ayam tak makan 2 hari,,penyelia kat sini macam kedeng la..dah tau jage budak beli la makanan tuh banyak2 sikit sampai licin makanan kat kedai tu pun tak pe..kau kan tokey..apa ada hal nak beli barang banyak pun..ahh mula la hati syaitann aku nih,,STOP!!..ok then bile dah pukul 3pm tu aku mandi kan budak2 tu..last skali diorang terkurung plak kat dalam bilik..dah la time tu kunci kat dalam bilik jugak...ahh kacau la...aku jolok dengan card pun tak boleh lepas,,sudu, garfu..last2 aku dengan member aku hentam je pintu tu dengan hammer,,berlubang,,amik kau..lantak la sane...asalkan budak2 tuh boleh keluar,,kalo tak naye je..ok lah..aku mau cari ketenangan..bai2

May 29, 2011

Ayam Hangus!!

Hai semua..dah lunch belom...arini rusa lunch awal..sebab member ajak makan...ruse jom je..menu hari ni kami nak masak ayam masak merah..tetibe tekak ni nak makan ayam berwarna merah maroon..hehe..so member ruse cepat2 la kupas bawang and basuh ayam..aku cume tolong makan buah tembikai susu kat sebelah dia sebab teman kan dia kat dapur je...last2 ruse jugak yang pegang senduk..alaaaa ape lagi masak sampai hancur la ayam2 tuh..kerja senang je sape yang tak tau buat kan...sambil menunggu ayam tu masak kami pergi lah tonton TV buat seketika..leka punya leka sambil ngadap laptop...tibe2 hidung ruse ad terhidup bau seperti hangit...mencicit tengok ayam kat kuali..rupe2 nya hangit..huwaaa...hitam sudah ayam nya..terbahak-bahak menatap sang ayam hitam tu..yang penting sedap..heran betul cam ne boleh sedap even hangus..haha,,ok kepada korang2 sume kalo nak masak pasti kan jangan kemana mana takut lain jadinya..ok baibai..safety first in kitchen..jangan terbakar dapur sudah..kang masak bawak pokok pisang jawab nya,lalalala

Ahad

HAri ni dah hari AHAD,,nak buat ape hari ni!!! tak ada aktiviti la..ni yang membuatkan otak ku sumbat terperap kat bilik je...sape nak hang out hari ni..ruse nak ikut skali boleh..?..bawak ruse ke tempat yang boleh cuci mate...tapi jangan bawak ruse pergi kandang pulak,,tak nak..ruse nak bebas mencari ketenangan hidup.geeeerr...tak ada la asik makan, ngadap laptop, turn naik tangga & tengok tv je kat umah nih..lame2 otak pun blackout..sebab kekurangan udara jerebu kat lua sana...ape ruse merepek nih..haa bangun lagi tidor terkejut,,cakap pun bersepah..ok la..ruse nak breakfast la..ruse nak makan kangkung kat tepi longkang..nak mengorat arnab siam..baii2

May 28, 2011

Metro Station

Who all of you interested with Metro Station  from American pop rock band formed in Los Angeles, California?..Actually aku memang suka lagu dan style mereka..memang smart, cool and steady macam bunkface..hahaha sape tak minat bunkface memang kutuk habis la,,tapi aku memang peminat bunkface jugak haaa.aku tengok performance Bunkface pun tak kurang hebat nya macam Metro Station..tapi tak tau kalau tak same kan,,aku nih pakai taip je,,lalalala...dalam banyak2 lagu dari Metro Station yang aku tau antaranya adalah Seventeen Forever, Shake it, Control, Kelsey and so on.. cam nak gile bile tengok video klip kat YOUTUBE..pape pun tu hanya sekadar bersuka suka saja..bile stress sangat pun tak bagus untuk minda,,,.kalo pandai handle sakit stress tak pe..good,,kot tak reti,,meh aku tolong antar kat tanjung rambutan..seumur hidup aku tak penah jejak kaki kat sane pun..!!..ok la ni jela yang sempat aku post kan..perut aku sudah lapar mau pergi lunch..ok baibai...have a nice weekend..


May 27, 2011

jom Cillax!!

Hari ni nak share pasal personaliti seseorang,,jom layan:
1. Personaliti Pendiam
lebih suka menyendiri
sanggup melakukan apa saja untuk menjayakan
sesuatu yang mereka sukai
mudah merasa diketepikan dalam keramaian
lebih suka memikir dan mencari penyelesaian
untuk masalah yang dihadapi secara bersendirian
menjadi pemerhati dan berfikir lama sebelum
melibatkan diri dengan seseorang atau sesuatu
seorang pendengar yang baik, kurang gemar
dipuji dan tidak suka berbual atau mencampuri
hal orang lain 
2. Personaliti Pemikir
mudah mengingat nombor berbanding dengan wajah
dan nama orang
sering bertenang walaupun dalam suasana yang
menyebabkan orang lain panik
yang penting dia mestilah benar setiap masa
kadang-kadang kelihatan seperti orang yang keras hati
dan mudah mengkritik
baik dalam merancang sebarang kerja dan mengurus
kerja peribadi
suka melihat sesuatu dengan lebih mendalam sebelum
membuat keputusan
(sumber dari google..tq) 

rase nye tu jela yang terdaya untuk ku publish kan..lagi pun mata ku sudah mengantuk..
 

May 23, 2011

Taska ke!!!

Selamat malam guys..malam ni aku nak buat luahan hati,,sebenarnya aku skang keje kat taska..sebelum start aku keje kat taska ni aku bayangkan senang je keje nya..rupe nya,,memenatkan badan je buangkan najis kat punggung budak,,gile mencabar la..almaklum la aku tak pernah ada adik kecil 5 bulan and blabla...sekali aku dapat habis aku kerjakan..selekeh habis la,,,haaaa padan muke la budak2 jagaan aku tuh..kui2..jahat..

sebenarnya aku tak la jahat cume tak ngam dgn budak2 kecik ni..ada hari tuh,,budak2 tuh nangis sebab fight dgn kawan2 nya pasal bantal..aku bio kan je dyorg menangis cam anak tarzan,,then kalo dah rase2 telinga aku ni panas dengar bising,,ak u just scream and besar kan mate..so terdiam la budak2 tu bt seketika,,kahkahkah,kalo parent budak yang bace ni habis aku..kene kena tendang dengan pintu kang..

first aku start keje nih,,cam hampeh,,aku duduk slamber je cam bukan keje aku,,,bukan ape,,aku cume makan mase untuk menyelami jiwa kanak2 ni...biasa lah,,jage anak orang,,kena la cermat,,len la kalo bela anak ayam..berkeliaran kat kebun pun tak pe,,petang ciit pandai la dia balik..kalo anak orang...balik2 bintat muke dah tak rupe manusia..heeeee,,ape pun aku tengah cube untuk belajar suka dengan budak huaaaa,,sadis sungguh,,,,

alamak dah pukul 10.33 p.m kang senior bising tak bangun awal..dah la minggu ni tyru aku masak..kena bangun awal la nampak nya,,aku bajet bangun pukul 6.37 a.m ok kot,,,jangan jadi macam pagi tadi sudah..rase cam malam nak mampos nak bangkit,,padahal dah 3x senior tuh ketuk pintu..mesti dia bengang habis kt aku..jangan dia balaci sama pengetua sudah..aku lumat dia jadi belacan kang..ok guys baibaibai....

May 21, 2011

Sabtu

Hari ini SABTU..ade ape disebalik hari sabtu tu.may be ada yang dah tau..and may be ada yang belom tau,,jom kite bace kat bawah ni :
                                    
Hari Sabtu
Hari ni pernah disebut oleh Rasulullah sebagai hari tipu daya...sebab..

1.Kaum Nabi Nuh membangkang kepada Nabinya.
2. Kaum Nabi Saleh mencabar nabinya dengan menyembelih unta yang diamanahkan kepada mereka.
3. saudara-saudara Nabi yusof mengkhianati nabi Yusof dengan mencampakkannya ke dalam perigi di padang pasir.
4. Raja Firaun mencabar Nabi Musa
5. Orang2 yahudi mengkhianati dan menejar nabi Isa a.s untuk membunuhnya. Lalu, Allah mengangkat Nabi Isa ke langit.
6. Orang2 Quraisy menipu dan mencabar Nabi Muhamad di Darun Nadwah.
7. kaum yahudi melanggar perintah Allah dengan menagkap ikan walaupun hari itu di larang mereka berbuat demikian.

(sumber dari google)

May 20, 2011

tragedi Pagi..Khamis

Di awal pagi khamis aku telah bergegas pergi ke kantin seekolah untuk menemani cousin aku..sebab emaknya masuk hospital..disebabkan jangkitan kuman..haaa adakah dari kuman blog aku nih? mustahil la...apabila jarum jam menunjukkan tepat pukul 8.30 pagi aku pun pulang je terus ke rumah tanpa menolong ape pun..cume menolong lihat dia potong guava je pun tolong la gak tu..dalam perjalanan pulang dengan membawa moto..aku telah membuat kelajuan sehingga 180,,haaa laju ke?tapi entah kenape aku kurangkan speed..tibe2 Babi gemok..melintas jalan..omak aiii rase cam nak tecabut jantung rasenya tengok Babi gemok depan mate,,tekejut sangat.kot aku langgar mau aku accident buat kali kedua..ahh sakit,,tak nak la aku.cukup la sekali..sampai kat umah pun dupdap dupdap je jantung cam jumpa hantu gemook...ok lah ni je yang ku mahu share heee.tata

May 04, 2011

tengok gambar jom!!!

 panjang bulu kucing tuh..meh ak potong cikit

 kreatif

 cantik


garang betul

Juvana

Halo selamat hari Rabu..hari ni aku nak story pasal cerita JUVANA,,pasal apa?..pasal aku suka tengok cerita cam tu,,best gile..asik2 kat TV cerita cinta je,adoi lemas nak layan cerite cam tuh...First tengok Drama bersiri Juvana tuh memang excited sebab aku tengok cerita tu cam cerite gokusen sikit je,,budak2 nakal yang teramat la nakal..nak2 yang berlakon tuh hensem cam Zahiril Adzim muaahahahaha lagi syok tengok...first episod zahiril banyak senyap la kat cerite tuh..pape pun memang best la..kenape TV3 buat cerita tu seminggu sekali..buat la cerita tuh setiap hari kan best..tak ada la aku asik tidor je sampai termimpi-mimpi si Zahairil tuh.huaaaa (sungguh penipu!!).tak ade la aku kebosanan sangat kat umah sementara tengah menjadi pengangur nih..ishhh aku ni pantang kalo tengok cerita pape je kalo ade pelakon tuh hensem la sangat hahahahaha...memang setia habis la aku menonton..nak2 macam nih..ishhh jangan cerite pasal dia lebih2,,dia sudah bertunang de..




ape pun tak sabar nak tunggu next week punya, pasal lagi best sebab cikgu baru nya ajak main bola fuyoo..teringin la pulak rase nya nak jadi cikgu kat sekolah budak nakal,,huiiss takut kang balik umah tak rupe muke aku lagi dah nanti haaaa tak nak la...nanti kene buli kaw2 punya,ah sudah..sampai disini je la cerite aku yang ntah pape ntah..biasa la kalo buat karangan tak ada isi penting..cam ni le jadinya..melalut la pandai..okey baibai.