Iklan sebentar

January 12, 2011

Rest you Mind for momentary!!!

Hari ni aku just mau share beberape info dan satu citer kat korang, mungkin dah ada yang tau atau pun sebaliknya...heeee 


1) Sepasang tikus boleh menghasilkan sebanyak 2000 ekor warisnya dalam setahun...Wooww
2) Siput babi mempunyai 2500 batang gigi.
3) Mutiara sangat cantik tapi, tahukah anda, seekor tiram mengambil masa selama 7 tahun untuk menghasilkan.
4) pertubuhan kesihatan sedunia (WHO) menganggarkan lebih satu bilion penduduk dunia mengalami kegemukan ketika ini & jumlah itu bakal mencecah 1.5 bilion pada 2015.hayyyookk


DAUN PISANG..


cikgu : Joe, cube terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe   : Untuk mencari makanan cikgu.
cikgu : Bagus, sekarang giliran wati pula, apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : untuk membawa makanan yang dicari oleh akarnya cikgu.
cikgu : bagus, sekarang giliran Ali pula, apakah tugas daun pisang?
Ali    : untuk membungkus nasi lemak cikgu.
cikgu : uiii..lagi bagus,..berdiri diatas meja sampai habis kelas..

keratan dari majalah MASTIKA bulan january 2011..
Post a Comment