Iklan sebentar

January 28, 2011

Last day at college!!

Hari ni hari Jumaat...hari terakhir aku di kolej nih...pabila report LI sudah settle boleh la aku pulang ke rumah dengan tenang pada hari ini..uihhhh baru aku perasan..minggu lepas hari terakhir kat tempat praktikal..hari ni kat kolej plak..akhir2 sume kena hari jumaat...heee.selepas nih bermula hidup aku sebagai seorang dewasa, orang awam, seorang yang memegang jawatan di tempat kerja(kalo kerja lerr) dan bukan lagi seorang student lagi...suatu hari mesti aku rindu nak belajar semula..ermmm..dari umur aku 7 tahun sampai la sekarang banyak dah ilmu yang aku belajar..thanks to my parents..hidup sebagai seorang pelajar dapat mengajar aku untuk hidup dengan lebih matang dan berdikari..thanks jugak to my friends..korang banyak bagi support kat aku time study sama2..walaupun aku nih tak sebaik korang, suke tinggi kan suare kat korang..tapi korang telah memahami perangai aku yang ngokngek nih...hahaha..u all memang sporting.i love u all..(baru hari ni aku sedar korang sume baik hahahahaha) kalo nak kate jahat tak nak la aku kate kat sini kan..lumrah manusia la..ada perangai buruk jugak..ape pun kite akan grade bulan 10 nih sama2 0k...lastly aku nak wish la kat kawan2 aku yang bace nih aku nak mintak maaf banyak2 salah silap aku selama aku berkenalan dengan ko yer..se brutal mane pun aku tapi dalam hati ku ada taman kahkahkhakhakhakah!!! k guy's good luck for u future...


January 26, 2011

Last Memory at Pantai Bharu!!

Pada 21.1 2011 adalah tarikh last aku praktikal hari tu..sebelum pulang dari office tuh...aku pergi minta maaf dan bersalaman la dengan semua staff di situ..time tu aku bajet aku tak nangis punya...time aku nak minta maaf kat akak yang bernama WANI..terus air mate aku mengalir.haiiiiiisssss..sebab aku di peluk dan sapa pipi..adoiii aku dah la tak boleh kalo orang buat cam tu..nanti aku touching , then im crying heeeee...aku cover cube cover dan terus cover akhirnya berjaya aku menahan air mata dari terus bergelinang...sebab aku tak suka nangis...tu pasal ak suke tahan nangis,heeee cam laki ahhhh...lastly kami semua amik gambar bersama...dan aku seronok sebab dapat sijil tamat praktikal..kahkahkahkah bertambah lagi certificate aku..yoiiiiiiiiiiii..pape pun banyak benda baru yang aku belajar disitu..best la!!!berakhir lah hubungan antara aku dengan IT department Pantai bharu..kehkehkeh

.....
p/s : sesiapa yang akan berpraktikal juga buat yang terbaik orait..dapat kan 4pointer.hehehe

January 25, 2011

Salam Flying kiss!!

Assalamualaikum semua...diharap semua berada dalam kedaan yang sihat2 belaka hendaknya...sebenarnya nak bagi tau kat korang dan nak mintak maaf sesangat la sebab tak reply message korang kat shoutbox uh..sebab internet dekat sini macam bengoi..so dah tawar hati jari nih nak clik mozilla kahkahkah siot je buat statement cenggitu..bukan ape..sebenarnya aku rindu sangat nak melepak kat blog korang..sambil mencari info sambil mencuci mato...haaaaaihhhh ni pun layan jelah internet yang sedang slow tahap gaban.. bosan punya pasal haiyyooo..k la sebenarnya tu je nak bagi tau kat korang..kang nanti internet tak ada,,tak boleh plak nak publish hhehehe.!!! bai...bai...wasalam...

January 21, 2011

last day.



Today is the last day to practical!!!!

yahooooo...happy sekampung 

speechless  ...

tapi tidak bermakna hanya setakat ini sahaja yang perlu aku buat...masih banyak lagi perkara yang perlu aku capai untuk merialisasikan impian hidup ku agar lebih sempurna..

January 19, 2011

I'm HERE!!

Hey guy's,,i welcome back here.to share story with u...hehe Ok  actually malam tadi aku join jadi player futsal..hahaha giler ahh dah la first time aku main...skill pun aku tara tau cam ne mau main...heee sampai je aku kat tempat tuh...aku terus main..sebelum tu aku terpaksa la aku buka spek mata ku yang murah ni hahaha..kang cari pasal je kalo patah kene hentaman bola...so permainan di mulai..aiiyooo aku terpaksa la menampakkan bola yang bergerak kesana sini, keatas kebawah....ah gilakk susah aku nak cam muke team aku..ntah kat sape2 aku terajang bola uh..hahaha lagi2 tak penah men..lagi la aku men sepak je..sepak ala2 zaquan gitu hahaaha..prasan...tengah syok2 men tibe2 aku rase kaki aku cam tekehel..adehh sakit sehhh..aku sorang je yang tau..haaaa pe lagi cover2 la kaki cam orang pro laalalalala ,cam ne tak tekehel ye..sebab sebelum start men tuh tak buat warm up...haa amik ko...sedapkan...memang sedap le..ok guy's aku tak boleh lame2 kat sini sebab ada perkara penting yang perlu aku laksanakan..heee daaaaa



January 17, 2011

???

DO WORK!!!...

I WILL COME BACK HERE WHEN I FEEL SO BORED!!!

SEE U LATER GUY'S!!

January 15, 2011

Need Ideas!!

 Haummmmm hai semua..ketika busy memyiapkan report LI..idea datang dengan mencurah-curah di malam hari bagai kan coklat tumpah di ladang gandum dan menjadi nestle corn flak...hiyaaakkk..tapi bila disiang hari idea terperangkap di dalam usus2 besar dan usus2 kecil yang dicengkap oleh tengkorak kepala..memang begitu berat ideas hendak keluar...pabila berlaku sebegitu, mulalah otak ku berasa lemas dan mengantuk...jadi aku akan mendengar lagu sekuat petir dan dentuman seperti di kuari...habis cair beberape ketul taik telinga nih...hooo memudahkan lagi kerja aku untuk mengorek cecair tu bawak keluar dari organ telinga aku ni..(ape yang aku mencarut nih..?) ahhhh ni lah jadinya bile idea yang bernas tak muncul2 lagi....ok..sape tak paham buat2 paham jelah yer..jage hati aku au..hahahahaha tak payah jage hati aku pun..hati aku memang dah di protect by my rips lalalalala...sekian wasalam


p/s : mood sewel


January 14, 2011

Today is Friday...

Hari nie otak aku ting tong..tak ada ape nak post....

Hari ni dah hari Jumaat..begitu cepat masa berlalu..

haiisssss tapi kalo hari isnin nak ke hari jumaat rase nya macam lama je, 

mendagu kat meja menghitung hari bila la nak hari jumaat depan nih..hahaha...siot jew la.shuuttt..!!



January 12, 2011

Rest you Mind for momentary!!!

Hari ni aku just mau share beberape info dan satu citer kat korang, mungkin dah ada yang tau atau pun sebaliknya...heeee 


1) Sepasang tikus boleh menghasilkan sebanyak 2000 ekor warisnya dalam setahun...Wooww
2) Siput babi mempunyai 2500 batang gigi.
3) Mutiara sangat cantik tapi, tahukah anda, seekor tiram mengambil masa selama 7 tahun untuk menghasilkan.
4) pertubuhan kesihatan sedunia (WHO) menganggarkan lebih satu bilion penduduk dunia mengalami kegemukan ketika ini & jumlah itu bakal mencecah 1.5 bilion pada 2015.hayyyookk


DAUN PISANG..


cikgu : Joe, cube terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe   : Untuk mencari makanan cikgu.
cikgu : Bagus, sekarang giliran wati pula, apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : untuk membawa makanan yang dicari oleh akarnya cikgu.
cikgu : bagus, sekarang giliran Ali pula, apakah tugas daun pisang?
Ali    : untuk membungkus nasi lemak cikgu.
cikgu : uiii..lagi bagus,..berdiri diatas meja sampai habis kelas..

keratan dari majalah MASTIKA bulan january 2011..

January 11, 2011

Terkenang pada si dia!!!

Takala aku duduk bersahaja..tiba2 aku teringat pada apartment aku time study..ha winduu seh sama kamo, event bayaran memang la cekik darah...tapi seronok untuk dibuat tempat lepak bagi bujang2(single) macam kami semua..heee..jom ah aku tunjuk kan kat korang apartment mahal aku uh..heee 


bilik nih banyak kenangan yang indah.sebab dua2 pintu masuk ke bilik dah berlubang..ini semua angkara kunci tertinggal kat dalam bilik..n jalan penyelesaian nya member ku telah menerajangnya pintu sampai berlobang daa..hebat kaki gajah uh..  tengok ah kat bawah tuh betapa kuat nye kaki dia menendang..minum susu dumex dia nih..aku pun tak kuat nak menerajang heee 


Haaa lorong nih palk banyak sejarah tersendiri..hoooo tak mo aku citer.takut,,kang malam nanti aku tak boleh nak tidu..menyeramkan..tetiba suara akan melaung di sudut2 tersembunyi..!!! rawwww


 Lepak dengan member sambil2 buat ketupat memang enjoy ah sambil bersantai menikmati pandangan bangunan yang baru siap..actually bangunan tuh untuk student pompan..cause bangunan tuh dapat menampung student pompan yang begitu ramai berbanding student lelaki..heeee 

 zup zap kereta, moto, lori sampah lalu lalang..kami skodeng dan usha2 kot ad yang hensem keh hahaha..gatai na..cocok mato kang baru tau hee lalalalalalalalala....

January 10, 2011

AJL 25

Debaran AJL yang ke 25 telah pun terjawab siapa pemenang mengikut kategori yang dicalonkan...tapi apa2 hal hal aku mau tabit spring ah..persembahan dyorang memang gempak giler, tak mengantuk aku menonton heee.bam bom, stleng, zuub, treng pehh banyak sound effect yang menggimikkan..dan mencemaskan..hooo pening aku tengok time starting persembahan masing2..yela lampu nya kelip sana kelip sini..pastu gelap plak..haisss nasib baik aku tak pergi kat bukit jalil tuh..kalau tak mau mabuk ayam aku kat situ haha...ape2 pun aku nak puji ah kat yuna..pehh hebat la main piano..duduk relax while singing dah macam bersantai kat pulau je heee..memang santek.., persembahan hafiz pulak lagi gimik gler..aku ingatkan memang kena tempak betul2, dengan bunyi tembaknya yang real..dah la lame giler ah kecoh2 kat atas stage tuh, cemas aku tengok,,dengan penontonnya menjerit telolong ahhh gilakk ah..memang menjadi sioot acting diaorang...persembahan yang paling aku nanti2 kan  adalah BUNKFACE.hoooo memang best...cool jew dyorang men gitar.lagi2 sam nampak hensem ahhh teruja aku melihat dia malam tadi..muuuaaaahhahahahaha i like.so sape yang tak minat BUNKFACE jangan kutuk dia kat sini yer,,,nanti aku marah heehehehe (kidding yo)!!!

Akhir sekali tahniah la kepada FAIZAL TAHIR, ANA RAFFALE, HAFIZ, MEET UNCLE HUSSEIN kerana anda menang untuk selanjutnya klik [sini] ,,kepada BUNKFACE performance korang  memang yang terbaik..yehhh

January 08, 2011

Yuran tak berbayar lagi.?


Sebelum aku habiskan study aku untuk 2minggu ni,,aku teringin nak tengok yuran study aku jadi rm00.00 sen...sepanjang aku study, aku tak pernah tengok yuran aku tuh rm00.00 paling sikit pun rm68.25sen..cehhh bile la pakwe(MARA) aku mau bayar kan yuran aku yang rm 649.25sen tuh heee...sedap cikit mate aku bile buka portal tengok yuran dah rm00.00 hee best2..mau hari2 aku ngadap yuran yang dah 00 tuh..haha...aku kecoh2 pasal yuran bukan ape.maklum la lagi 6 bulan nak konvo(cehh excited sehh),,kang tak konvo plak aku tengok yuran aku tak berbayar heee..nak2 tempat study aku tuh mato duitan teeeeeeeeetttttt...yeke..memang ye pun..haa aku nak bagitau nih..nanti time aku konvo nanti bagi ah aku coklat bebanyak yeh, aku tak mo bunga..sebab aku tak suke bunga(jiwa santai) heee..pape pun aku harap pointer aku sem 6 nih dapat 4 hahahaha impian yang sungguh besar..doa kan aku yer kawan2.daaa

January 05, 2011

NO TIME TO BW

BUSY.........BUSY...............BUSY................BUSY.......... VERY BUSY
BUSY TO COMPLETING A REPORT , SLIDE FOR PRESENTATION..OWHHHHHH NO
TIME IS RUNNING OUT..PLEASE HELP ME.!!

SO I HAVE NO TIME TO BW...SO STATISTIC NOT GOOD FOR THIS MONTH!!!

January 03, 2011

The new year.!!

Hari ini sudah masuk hari ke-3 dalam tahun baru 2011...masing2 ada azam baru, impian baru, awek/pakwe baru, kereta baru dan segala galanya mau baru...bagi aku tahun ni aku bertekad hendak mengumpul duit mau beli kereta...semangat berkobar-kobar untuk mendapatkan MY WISH tu dan aku ingin berubah jadi seorang yang baik dan tak nak kuang ajar kat orang yang lebih tua dari aku..heee...tapi aku semakin berasa gentar untuk menghadapi tahun yang seterusnya..semakin besar angka pada tahun, semakin hampir kita pada hari yang telah ALLAH janjikan..pehhhh(keinsafan di tahun baru)..tapi apa pun kita sebagai khalifah NYA di muka bumi ini mesti meneruskan juga segala suruhan dan jangan buat perkara yang dilarang..ingat dosa kita dah terlalu banyak dah..heee(asal dengan aku ni ha?plik ja)..semalam ketika aku pulang dari kampung ke klang.aku terbaca keratan akhbar yang bertajuk faizal yusof meninggal...bertambah gementar aku bila dapat tau ada orang meninggal..faizal yusof muda lagi...tapi ALLAH lebih menyayanginya...sedih..( kadang2 kite tak expect pun seseorang tu akan pergi buat selama-lamaya..event semalam kite lihat dia ceria gelak ketawa bersama kita, tapi kita akan terkejut bila keesok kan hari nya dia sudah kembali ke Rahmatullah..sayup hati..(; apa pun di tahun baru ni kita semua mesti cube buat yang terbaik ok..good luck for you all!!!