Iklan sebentar

November 08, 2011

hari Raya korban ke -4

Salam aidiladha kepada semua,,sebelum habis hari raya..aku wish last2 minute..tempat korang bape ekor lembu, kambing, kerbau yang tumbang..? tentu banyak kan..kat tempat aku 3 ekor je..kat umah aku sekor,,kat rumah jiran aku 2..haa ada chance ni aku nak citer la pasal lembu yang dikorbankan oleh orang kampung aku..hee,,cam ni citer dia..rase sedih pun ada..sebenarnya bapak aku ada membela sekor lembu,saja nak mencuba bela lembu cam mane rase nya..time nak disembelih ari ahad tuh,bapak aku pergi tarik lembu tuh bawak kat depan umah..then orang kampung pun datang la..pastu bapak aku terus cabut keluar nek kete sebab dia tak sanggup nak tengok lembu yang dia bela tuh kene sembelih..biasa la..cam kiter bela kucing la..rase sayang tuh mesti ada kan..sebab dia dah jinak, faham ape kiter suh buat..5 minit kemudian,,orang kampug pun kepung la lembu tuh..tapi semua takut sebab lembu tuh mengganas,,dia kejar sape yang dekat dengan dia..sampaikan ada sorang pakcik ni masuk dalam parit,,kesian kiteorang tengok..aku seakan-akan faham je maksud lembu tuh..may be dia tak nak kene sembelih,dia yak nak mati dulu kot sebab best duduk kat kampung aku tuh.huhhh tak sampai hati aku nak tengok lembu tuh kene sembelih..cepat2 aku masuk dalam jamah karipap lagi sedap...nanti aku kesian tak boleh makan plak daging nya..ahhh tak boleh,,tak boleh,,,setahun cume sekali je nak makan besar..heee...

tahun ni baru la aku dapat hayati takbir raya betul2..memang sedih..rasa nak menangis pun ada..betapa besar nya kurniaan Allah,,dan betapa kecik nya manusia,,yang selalu buat dosa...Astagfirullahalazim..seram bile ingat mati...ishhh dah lari tajuk plak aku nih..hee ok la,,waktu jam di wall dah makin besar...so ape lagi time to sleep..aku nih tak boleh tido lambat2 nanti susha nak tidor dah heee..bai2..good night..

November 02, 2011

Antara Gaji & Anjing?..

Assalamualaikum kepada semua,,selamat malam.malam nie ruse baru dapat on9 setelah 1 bulan tak dapat internet gara-gara kene blok internet,cettt,,akhir nya ruse berjaya godam-godam nak dapat kan wireless,,hahahaha..cehhh tak adela..ruse tak buat mende cam tu..malam ni ruse nak kongsi cerita..almaklum la dah lame tak kongsi2 cerita..ruse kan dah start keje,,so akhir bulan dapat la gaji,,yang paling ruse terkilan dan agakklakar la jugak..sebab dapat gaji by hand,,adoi dah macam bangla amik gaji rase ny,,1 lagi dah rase cam amik duit sawit kat kilang,,hadoii,,berdekah kat dalam hati je la bila bos hulur duit..aku pergi kerja dah la naik moto..takut kene tahan dengan samseng jalanan habis,,lesap semua..risau giler..time beg aku banyak duit,,time tu la aku bawak motor cam Rossi..aku takut..

Haa sebelum aku terlupa.aku ada satu lagi cite..tiap pagi aku nak masuk ke tempat kerja mesti kene kejar dengan anjing mabuk..giler tak cuak sebab aku dah usha dia dari jauh..macam dia tak ada kat tepi jalan, aku pun bajet lega la,,tak ada anjing tu,,sekali lalu aum2,,kene kejar,,pehh pecut,,jantung pun pecut jugak la,,adoiii lemas aku la tiap pagi asik kene kejutan anjing mabuk tu..nak langgar tak berani,,nak sepak takut kaki aku yang kena baham dulu..satu hal lagi,,najis dah la bersepah.omak ai..mentang2 pasir dah tak ada..suke hati dia la nak mencirit..aku  rase tuh najis bapak dia..sebab bosa,,bila lori,kereta, moto keluar masuk,,abis lenyek la najis tuh..ciss pengotor...hee mintak maaf la kat sape yang tengah bace ni sambil makan!!..ni luahan hati aku,,sebab aku tak tau nak luah kat sape..haha..ayat pengemis..harap2 pasni aku dapat kerja kat tempat yang cantik sikit la..owhh skang dah lewat malam la..aku mau tido...esok anjing tuh mau lari 4x100 dengan aku..fuhh bai2

September 30, 2011

first day keje

Salam semua...First day aku keje kat 1 tempat ni terasa la terkapai-kapai sebab tak ada orang nak suruh buat ape,,lagi2 bos nya,,bapak slamber,,aii rase cam nak balik je..mentang2 aku pekerja baru dia tak endah kan aku..ingat aku ni indon ape,,ciss,,at least bagi la aku briefing pasal keje yang kena aku buat,,sabo jela...dan membuatkan mood aku hilang...nasib baik ada sorang akak ni bagi aku task,,sekali dapat tak menang tangAn dibuatnya.. nak citer pasal hostel plak,,pehhh gileer santek,,hotel mewah,,hahaha aku taknak la buruk2 kan keadaan.. kang ada orang hack pulak blog ni,,,apa pun aku nak tengok sampai bila aku dapat bertahan keje dii Sini..

August 25, 2011

Header

Salam kepada semua..hari nie aku dah tukar header baru…tak nak dah gune gambar Mcdonal tu lagi, buat ape aku nak megah-megahkan2gambar yahudi tuh tuuuiiii…buat coretan sendiri lagi baik…membina sikit kekreatif hotak aku nih,,ape aku nak aku touch up je la sampai tak puas hati…hahaha sememangnya aku ni tak puas hati sebab sape la yang cipta semua ADOBEs ni (dah lame sebenarnya nak Tanya tapi tak sempat),,,memang terbaiklah otak orang purba..kalau ada sape2yang tau idea siapa yang buat ADOBEs tu bagi tau la aku(mengada-ngadasehh)…aku kempunan nak tau nih.!!
Mase pembikinan header aku nih, aku just popap2 je,,,tapi seriously aku memang suke tengok design budak laki buat memang smart habis la,, stuck kejap otak aku bile tengok,, lagi2 kawan laki sekelas dengan abang2 tempat aku praktikal itu hari…aku nak buat depan abang2 tuh pun tak tergerak mouse nya, sebab diaorang suke gelak jadi tak focus dah…


Ape pun setiapmanusia dikurniakan fikiran yang menarik, cume kita je yang perlu belajar dari pengalaman dan asah otak untuk jadi kreatif dengan banyak mencube suatu yang pelik dan dikagumi..dengan kreatif pun boleh buat duit,,,ok ruse nak mengundurkan diri nak pergi cari daun asparagus  nak buat santapan malam nih,,bai !!

August 12, 2011

Hon

HON
Satu bunyi yang terhasil dari beberapa komponen pada sesebuah kenderaan (definisi yg cikai).

APA ITU HON DAN FUNGSINYA
Motor- hon Awek seksi
Kereta- hon biawak melintas jalan
Kapal selam- kejutkan ikan2 dari tidur
Kapal Korek- nak bagi tau kat semua dia ada jumpa emas kat lombong
Kapal terbang- menghalau burung2 dari berak kat body dia
Basikal-kejar pakcik Aiskrim
Ambulans- menyuruh semua kenderaan ke tepi, Big bos nak lalu (ninonino)
Kereta api- hon lembu yang sedang berasmara di landasan train
Lori- nak menunjuk yang dia paling besar kat jalan.
Pasal aku tak suka ada orang hon aku,diaorang buat aku terkejut dan membuatkan aku rase cam nak kejar orang tuh dan nak cabutkan je hon nya..itu kalo hon usha2..boleh lagi tahan..
Yang tak boleh tahan bile aku dah bawak moto elok2 dengan berkhemah ada je nak di hon nya..lebih2 lagi makcik2 kat tempat aku ni,,apa salah aku pun tak tau, padahal aku dah tengok kanan kiri depan belakang dah, nak selamat lagi aku tengok bawah atas lagi tu,,tu pun kene hon lagi adoiii rase bengang nye,,,berhati-
hati sangat,,memang la tak salah kalo berhati-hati kat jalan, tapi tak payah la asik nak hon orang je keje nya..aku dah 6 tahun pegang lesen, haa entah2 yang hon aku tu tara lesen kot, sebab tu dia cuak kalo ada orang kat tiap simpang jalan..haa esok pagi kalo aku jumpa makcik tu kat jalan aku redah je kasi langgar motor dia..haha cari pasal.

TABIK SALUT DENGAN DRIVER LELAKI
Eh kenape tabik kat driver laki?..haa sebab nya orang laki ni aku tengok kalo bawak kereta rileks, cool & steady la..bawak laju ibarat tak nak hidup lagi dah besok, tapi tetap hebat la ada gaya bro..susah aku nak cakap cam ne sebab aku tengok abang2 aku termasuk la bapak aku sekali bawak kete dah macam drifter, bagi perempuan pula beremosi bila memandu suke..segelintir je yang macam tuh,(hahahaha)..ala aku caye la bila kat jalan mesti nak bawak laju punya,ada satu ustazah kat tempat aku ni, pehh lagi dasyat sape yang berselisih je kat jalan rase cam nak tumbang je bile lalu sebelah dia kalo kite naik moto la.angin lalu dia sangat la kuat.padahal pernah accident masuk parit, tapi tak serik pun.
Ni citer pasal kakak ipar aku la bila suami nya bawak kete,tau2 la bile bro bawak kete cam ne kan,selamber je perempuan pulak emosi lebih..itu hari abang aku isi minyak kat petronas, lepas tu nak keluar la tapi nya ada lori kat depan tu jarak antara kete & lori tu dekat la jugak ,abang aku pun terus belok ke kanan padahal aku rase memang pas je kalo nak kua, tapi kakak ipar aku jerit woo dia marah kata kat bro aku “hee sabar la kang sangkut kat lori depan pecah tingkap”…abang aku buat dek jalan je…tak pecah pun tingkap..hahahahaha..aku gelak monolog je la kat belakang tuh,..
p/s : Sesiapa yang tak hebat lagi nak buat sesuatu yang kat jalan raya atau dimana jua, jangan cube lakukan,,sayangi diri,bini, pakwe & awek juga duit.. berhati-hati dijalan raya..ni dah nak dekat raya jangan gile2 kat jalan ye,,tak semestinya yang expert tak akan accident, mesti pernah jugak tu..hahahahaha jage2 ada yang memerhatikan kat jalan tu.abang polis traffic ada kat tepi semak tuh.karang ada surat cinta datang kat umah




DARI PENGALAMAN AKU BERKONGSI DISINI

August 04, 2011

Bengang..

Salam semua,,selamat berpuasa..hari ni aku bosan dok umah aku keluar la jap pergi cari barang..sambil cuci mate.haaa..dah sampai kat 99 speedmart aku amik la nutella,tak tahan aku tengok je..baik aku beli...dah amik pas tu nak bayar kat cashier, dekat tempat cashier tu banyak barang orang..pastu budak tonggong (cashier) tu terus capai barang orang, ak pun tekejut la apasal minah ni nak kira barang orang tu ,padahal orangnya tak ada lagi, dengan tak cakap mane ye barang cik..pastu aku cakap la barang saya yang ni je..pas tu boleh plak dia mengeluh cam tak puas hati dengan aku,,aiit seemen iot je..first time aku jumpe cashier kerek nak mampo..menyampah..nasib baik bulan puasa, aku tak ada la rae nak sound dia..saba je la.kebanyakan kedai yang aku pernah pergi selalu nya dia akan cakap "apa barang".haa aku teru hulur kat dia..tak macam ni..aku pun malas la nak kate lebih2..ok la baibai

July 21, 2011

Apa cita ni..

salam pagi khamis kepada semua..sebenarnya ada 1 cita yang ruse nak bagitau..kau itu hari ruse ada publish cite pasal usha kerja kat bnyouthjobfair tu kan..nak register tak boleh, tension buat sebab kod ny tak keluar ruse terus telefon no contact yang ada kat web tu,,tanya terus nape kod nya tak keluar...pastu dia jawab dah "close" untuk apply kerja yang berlambak kat situ konon nya..adoiii agak bengang la jugak..dah close program tu, close je la terus web tu,,tapi tak tau le kalo sekarang dah boleh kan..tak ada la orang yang tak tau cite melanguk mengisi form tu sampai naik bil elektrik...pihak yang berkenaan sila la update web tu..

luahan hati dari seorang graduan yang sedang mencari kerja!!!

July 11, 2011

Julai

hari ni Tak Ada cerita nak di kongsi..cume merayap je kat page mane2..sambil usha2 kerja kat www.bnyouthjobfair.com ..okeh baibai


ringkas dan longgar punya cerita intuk bulan ini..

bulan depan dah puasa..lagi tak ada cerita selain cerita tidor aku


June 28, 2011

Cerita HARI ini

Cerita pendek hari ni - aku mandi pagi

cerita sederhana hari ni - aku nak online sampai PCU rosak

cerita best hari ini - aku nak check duit kat atm

cerita paling bosan hari ini - kena amik adik aku dari sekolah,panas terik..hitam tangan

cerita kesudahan - aku tidur sampai esok pagi  ayam berkokok..

Hari-hari buat kerja yang sama..tak best langsung..

June 07, 2011

Interview

Semalam first time aku pergi interview..gilerr la aku langsung tak prepare pape...buat cam selamber je..tibe giliran aku dipanggil masuk,,mula la aku pun buka pintu dengan beri senyuman siput kepada mereka..haaa time tu ok lagi sebab aku introduce pasal diri aku and balablabla la..dia tanya aku mencarut je entah pape..walaupun aku tak tau..tapi ada satu bende ni memang aku tak tau..dia tanya sape adun tempat aku..ahh masak la aku..aku langsung tak tau..senang citer aku direct je,,kate tak tau,,hadooiii selekeh la..kalo aku main tembak je kang aku sebut je name bapak aku..nanti tak kenal pulak, sejak bile bapak aku jadi adun haha..then dia tanya aku pulak datang naik ape..so aku jawab la naik moto..asal la diaorang buat muke terkejut cam tempe busuk je bile aku cakap cam tu..nak kate aku minah rempit la tu..elo brother..kau ingat nek moto je rempit..adoi...pape jela.banyak jugak la dia tanya..dia tanya aku merapu..aaahhh kalo gaye cam tu.entah dapat ke tak..style aku cakap cam dengan member hancur ..tak ada kesopanan yang lembut..tuuuii..tapi kalo dapat memang rezeki aku kot..amin..k la aku nak p merayau..nak hirup asap moto..baibai

June 01, 2011

Hari ni aku teramat lah malas..dan tak ada mood nak update..pasal hari ni aku kene mop lantai..dah la lantai nya luas,,,penat2,,cuaca dah la amat panas,,tak pernah rase sejuk..pape pun korang jangan ikut perangai aku de..pemalas ya amat..ahaha...korang rajin tak cam aku,,hahaha abaikan saje pasal aku seorang pemalas..have a good night..tata


May 31, 2011

Hai semua..malam ni ruse nak introduce satu blog ni kat you all.dia ni orang baru kat blog..http://mirazabidi.blogspot.com/ ..so kite bagi support tok dia menerajui dunia blogger ni..haha berkenalan la dengan dia..menyesal sape tak kenal dengan dia..ok..selamat berkenalan dengan MIRA yer..baibai

May 30, 2011

hARI yANg HANgat!!

HAri ni memang betul2 menguji kesabaran aku..hal dengan partner aku yang cuti sakit..aku kena handle jage sume budak2..amat mencabar sampai berpeluh-peluh...macam sembelih lembu..tapi aku buat tu semua dengan steady..and hot..aku nih jenis suka buat keje cepat..kalo tak nanti mula lah aku malas.bile dah malas nak buat 1 kerja pun tak nak..mak aii dasar pemalas ruse nih..tapi aku rase kesian la dekat budak2 tu sebab kebulur sangat..bile bagi makan,,dah macam anak ayam tak makan 2 hari,,penyelia kat sini macam kedeng la..dah tau jage budak beli la makanan tuh banyak2 sikit sampai licin makanan kat kedai tu pun tak pe..kau kan tokey..apa ada hal nak beli barang banyak pun..ahh mula la hati syaitann aku nih,,STOP!!..ok then bile dah pukul 3pm tu aku mandi kan budak2 tu..last skali diorang terkurung plak kat dalam bilik..dah la time tu kunci kat dalam bilik jugak...ahh kacau la...aku jolok dengan card pun tak boleh lepas,,sudu, garfu..last2 aku dengan member aku hentam je pintu tu dengan hammer,,berlubang,,amik kau..lantak la sane...asalkan budak2 tuh boleh keluar,,kalo tak naye je..ok lah..aku mau cari ketenangan..bai2

May 29, 2011

Ayam Hangus!!

Hai semua..dah lunch belom...arini rusa lunch awal..sebab member ajak makan...ruse jom je..menu hari ni kami nak masak ayam masak merah..tetibe tekak ni nak makan ayam berwarna merah maroon..hehe..so member ruse cepat2 la kupas bawang and basuh ayam..aku cume tolong makan buah tembikai susu kat sebelah dia sebab teman kan dia kat dapur je...last2 ruse jugak yang pegang senduk..alaaaa ape lagi masak sampai hancur la ayam2 tuh..kerja senang je sape yang tak tau buat kan...sambil menunggu ayam tu masak kami pergi lah tonton TV buat seketika..leka punya leka sambil ngadap laptop...tibe2 hidung ruse ad terhidup bau seperti hangit...mencicit tengok ayam kat kuali..rupe2 nya hangit..huwaaa...hitam sudah ayam nya..terbahak-bahak menatap sang ayam hitam tu..yang penting sedap..heran betul cam ne boleh sedap even hangus..haha,,ok kepada korang2 sume kalo nak masak pasti kan jangan kemana mana takut lain jadinya..ok baibai..safety first in kitchen..jangan terbakar dapur sudah..kang masak bawak pokok pisang jawab nya,lalalala

Ahad

HAri ni dah hari AHAD,,nak buat ape hari ni!!! tak ada aktiviti la..ni yang membuatkan otak ku sumbat terperap kat bilik je...sape nak hang out hari ni..ruse nak ikut skali boleh..?..bawak ruse ke tempat yang boleh cuci mate...tapi jangan bawak ruse pergi kandang pulak,,tak nak..ruse nak bebas mencari ketenangan hidup.geeeerr...tak ada la asik makan, ngadap laptop, turn naik tangga & tengok tv je kat umah nih..lame2 otak pun blackout..sebab kekurangan udara jerebu kat lua sana...ape ruse merepek nih..haa bangun lagi tidor terkejut,,cakap pun bersepah..ok la..ruse nak breakfast la..ruse nak makan kangkung kat tepi longkang..nak mengorat arnab siam..baii2

May 28, 2011

Metro Station

Who all of you interested with Metro Station  from American pop rock band formed in Los Angeles, California?..Actually aku memang suka lagu dan style mereka..memang smart, cool and steady macam bunkface..hahaha sape tak minat bunkface memang kutuk habis la,,tapi aku memang peminat bunkface jugak haaa.aku tengok performance Bunkface pun tak kurang hebat nya macam Metro Station..tapi tak tau kalau tak same kan,,aku nih pakai taip je,,lalalala...dalam banyak2 lagu dari Metro Station yang aku tau antaranya adalah Seventeen Forever, Shake it, Control, Kelsey and so on.. cam nak gile bile tengok video klip kat YOUTUBE..pape pun tu hanya sekadar bersuka suka saja..bile stress sangat pun tak bagus untuk minda,,,.kalo pandai handle sakit stress tak pe..good,,kot tak reti,,meh aku tolong antar kat tanjung rambutan..seumur hidup aku tak penah jejak kaki kat sane pun..!!..ok la ni jela yang sempat aku post kan..perut aku sudah lapar mau pergi lunch..ok baibai...have a nice weekend..


May 27, 2011

jom Cillax!!

Hari ni nak share pasal personaliti seseorang,,jom layan:
1. Personaliti Pendiam
lebih suka menyendiri
sanggup melakukan apa saja untuk menjayakan
sesuatu yang mereka sukai
mudah merasa diketepikan dalam keramaian
lebih suka memikir dan mencari penyelesaian
untuk masalah yang dihadapi secara bersendirian
menjadi pemerhati dan berfikir lama sebelum
melibatkan diri dengan seseorang atau sesuatu
seorang pendengar yang baik, kurang gemar
dipuji dan tidak suka berbual atau mencampuri
hal orang lain 
2. Personaliti Pemikir
mudah mengingat nombor berbanding dengan wajah
dan nama orang
sering bertenang walaupun dalam suasana yang
menyebabkan orang lain panik
yang penting dia mestilah benar setiap masa
kadang-kadang kelihatan seperti orang yang keras hati
dan mudah mengkritik
baik dalam merancang sebarang kerja dan mengurus
kerja peribadi
suka melihat sesuatu dengan lebih mendalam sebelum
membuat keputusan
(sumber dari google..tq) 

rase nye tu jela yang terdaya untuk ku publish kan..lagi pun mata ku sudah mengantuk..
 

May 23, 2011

Taska ke!!!

Selamat malam guys..malam ni aku nak buat luahan hati,,sebenarnya aku skang keje kat taska..sebelum start aku keje kat taska ni aku bayangkan senang je keje nya..rupe nya,,memenatkan badan je buangkan najis kat punggung budak,,gile mencabar la..almaklum la aku tak pernah ada adik kecil 5 bulan and blabla...sekali aku dapat habis aku kerjakan..selekeh habis la,,,haaaa padan muke la budak2 jagaan aku tuh..kui2..jahat..

sebenarnya aku tak la jahat cume tak ngam dgn budak2 kecik ni..ada hari tuh,,budak2 tuh nangis sebab fight dgn kawan2 nya pasal bantal..aku bio kan je dyorg menangis cam anak tarzan,,then kalo dah rase2 telinga aku ni panas dengar bising,,ak u just scream and besar kan mate..so terdiam la budak2 tu bt seketika,,kahkahkah,kalo parent budak yang bace ni habis aku..kene kena tendang dengan pintu kang..

first aku start keje nih,,cam hampeh,,aku duduk slamber je cam bukan keje aku,,,bukan ape,,aku cume makan mase untuk menyelami jiwa kanak2 ni...biasa lah,,jage anak orang,,kena la cermat,,len la kalo bela anak ayam..berkeliaran kat kebun pun tak pe,,petang ciit pandai la dia balik..kalo anak orang...balik2 bintat muke dah tak rupe manusia..heeeee,,ape pun aku tengah cube untuk belajar suka dengan budak huaaaa,,sadis sungguh,,,,

alamak dah pukul 10.33 p.m kang senior bising tak bangun awal..dah la minggu ni tyru aku masak..kena bangun awal la nampak nya,,aku bajet bangun pukul 6.37 a.m ok kot,,,jangan jadi macam pagi tadi sudah..rase cam malam nak mampos nak bangkit,,padahal dah 3x senior tuh ketuk pintu..mesti dia bengang habis kt aku..jangan dia balaci sama pengetua sudah..aku lumat dia jadi belacan kang..ok guys baibaibai....

May 21, 2011

Sabtu

Hari ini SABTU..ade ape disebalik hari sabtu tu.may be ada yang dah tau..and may be ada yang belom tau,,jom kite bace kat bawah ni :
                                    
Hari Sabtu
Hari ni pernah disebut oleh Rasulullah sebagai hari tipu daya...sebab..

1.Kaum Nabi Nuh membangkang kepada Nabinya.
2. Kaum Nabi Saleh mencabar nabinya dengan menyembelih unta yang diamanahkan kepada mereka.
3. saudara-saudara Nabi yusof mengkhianati nabi Yusof dengan mencampakkannya ke dalam perigi di padang pasir.
4. Raja Firaun mencabar Nabi Musa
5. Orang2 yahudi mengkhianati dan menejar nabi Isa a.s untuk membunuhnya. Lalu, Allah mengangkat Nabi Isa ke langit.
6. Orang2 Quraisy menipu dan mencabar Nabi Muhamad di Darun Nadwah.
7. kaum yahudi melanggar perintah Allah dengan menagkap ikan walaupun hari itu di larang mereka berbuat demikian.

(sumber dari google)

May 20, 2011

tragedi Pagi..Khamis

Di awal pagi khamis aku telah bergegas pergi ke kantin seekolah untuk menemani cousin aku..sebab emaknya masuk hospital..disebabkan jangkitan kuman..haaa adakah dari kuman blog aku nih? mustahil la...apabila jarum jam menunjukkan tepat pukul 8.30 pagi aku pun pulang je terus ke rumah tanpa menolong ape pun..cume menolong lihat dia potong guava je pun tolong la gak tu..dalam perjalanan pulang dengan membawa moto..aku telah membuat kelajuan sehingga 180,,haaa laju ke?tapi entah kenape aku kurangkan speed..tibe2 Babi gemok..melintas jalan..omak aiii rase cam nak tecabut jantung rasenya tengok Babi gemok depan mate,,tekejut sangat.kot aku langgar mau aku accident buat kali kedua..ahh sakit,,tak nak la aku.cukup la sekali..sampai kat umah pun dupdap dupdap je jantung cam jumpa hantu gemook...ok lah ni je yang ku mahu share heee.tata

May 04, 2011

tengok gambar jom!!!

 panjang bulu kucing tuh..meh ak potong cikit

 kreatif

 cantik


garang betul

Juvana

Halo selamat hari Rabu..hari ni aku nak story pasal cerita JUVANA,,pasal apa?..pasal aku suka tengok cerita cam tu,,best gile..asik2 kat TV cerita cinta je,adoi lemas nak layan cerite cam tuh...First tengok Drama bersiri Juvana tuh memang excited sebab aku tengok cerita tu cam cerite gokusen sikit je,,budak2 nakal yang teramat la nakal..nak2 yang berlakon tuh hensem cam Zahiril Adzim muaahahahaha lagi syok tengok...first episod zahiril banyak senyap la kat cerite tuh..pape pun memang best la..kenape TV3 buat cerita tu seminggu sekali..buat la cerita tuh setiap hari kan best..tak ada la aku asik tidor je sampai termimpi-mimpi si Zahairil tuh.huaaaa (sungguh penipu!!).tak ade la aku kebosanan sangat kat umah sementara tengah menjadi pengangur nih..ishhh aku ni pantang kalo tengok cerita pape je kalo ade pelakon tuh hensem la sangat hahahahaha...memang setia habis la aku menonton..nak2 macam nih..ishhh jangan cerite pasal dia lebih2,,dia sudah bertunang de..




ape pun tak sabar nak tunggu next week punya, pasal lagi best sebab cikgu baru nya ajak main bola fuyoo..teringin la pulak rase nya nak jadi cikgu kat sekolah budak nakal,,huiiss takut kang balik umah tak rupe muke aku lagi dah nanti haaaa tak nak la...nanti kene buli kaw2 punya,ah sudah..sampai disini je la cerite aku yang ntah pape ntah..biasa la kalo buat karangan tak ada isi penting..cam ni le jadinya..melalut la pandai..okey baibai.

April 25, 2011

Kucing BAru!!


Hallowwww,assalamualaikum guys.minggu ni adalah minggu akhir…haa minggu akhir apa ini jeng2,nak bertunang,dapat pakwe ker ooppssss tidak sama sekali itu semua hahahahahaha….kalau guys perasan cepat betul masa tahun ini berlalu ,dah akhir bulan 4,minggu depan dah masuk bulan 5 pula…hooosss 1 kerja pun tak dapat lagi. Angan-angan  nak beli kereta sendiri selalu mendesak jiwa aku ja, rasa macam nak cari pakwe yang kaya ,pastu aku nak mintak sebiji kereta swift, murah sikit myvi la,,,haa apa daaa aku ni berangan sampai sempot nak melayan angan-angan kentot ku ini..!!!

Harap-harap angan aku tu jadi satu perkara yang akan berlaku benar di luar jangkaan ku HUAHUAHUAHUA!!!!.Ok lah abaikan je cerita mengarut tuh,,haaahaaaa eh asal gagap ni,,hiss sebenarnya hari ni aku nak share lagi gambar pasal pets kat umah aku.almaklum la dah lame bebeno rasenye tak mengutuk kucing-kucing yang ada kat umah ak tuh. So now, ada anak kucing baru,,name ny CICIK..sebab dia kecik lagi..sebenarnya adik aku Syafiq, kutip kucing tuh kat tepi jalan,,ape ada hal, kucing comel punya pasal, kasi bedal jela bawak balik rumah.. First time, CICIK tu kat rumah aku, aku jadi mengong 13 minit jap sebab aku bagi ayam goreng yang sedap pun tak nak makan, ikan goreng tak nak, susu pun tak nak, nasi,roti apatah lagi rambutan lagi la dia tak nak makan,1 hari kucing tu puasa..pasal ape entah si CICIK tak nak makan, aku pun tak tau..Maybe dia baru nak kenal-kenal kot dengan suasana istana aku(perasan) tuh kot..cehhh poyos.

Tapi sekarang, CICIK tuh dah besar sikit, naik 2 gram..berat keseluruhannya 1kg 300g..semenjak seminggu menetap kat umah aku, CICIK kuat makan..habis semuanya dibedal,jagung dengan durian pun ditelan..tapi kalau lapar habis sume kucing yang lain di pukulnya..kesian kucing TALAM dengan ICAM..sabo jela dengan perangai CICIK tuh..cakap panjang2 pun tak best gak.meh aku tunjuk kan gambar CICIK tu :..


 
Haaa tu la dia hero belang junior!!!

Mehhh layan gambar yang lain plak……





Haaa ni la dia pink panter@cat ..kasi hensem cikit cam Wheesung tuhh

NEXT



Comel kan,,cam baby manusia plak di buat cam tu.bontot dia aku tak capture sekali sebab aku takut camera phone aku rosak(daulat sebab amik gambar bontot kucing) kata kucing kepada ku “padan muke ko” dan aku pun menjawab “ok aku menyesal”.phone yang baru nih dilarang same sekali untuk ambil gambar lucah seperti bontot kucing!!

 

 
CICIK sedang bersantai dengan TALAM!!




 
Diaorang ni rapat..makan,tido,berak,mandi semua pergi same2,



 
Haaa kan aku dah cakap..tido same2.siap berpelukan lagi tuh!!



 
Kat atas almari pun nak posing gak si TALAM ni.ingat MACHO la tu ye!!!



 
Amboii best nye ko tido kat kasut aku ye..buat macam bantal dah ha!! Nanti kalau ada air liur basi kau..basuh yer.


 
BUkan manusia je yang rabun..kucing pun rabun jugak
 sebab makan taik ikan banyak sangat!!..tu la aku bagi carrot kau tak nak makan..kau jentik je kat tepi pinggan ye!!



 
Dah macam tenggiling daa,,rase2 kenape si ICAM menggulungkan badan nya macam biskut roll London?
Sebabnya time tuh hujan lebat giler,sejuk plak tuh yang teramat la sangat sejuk huaaaa!!

That all FOLK!!!