Iklan sebentar

December 31, 2010

Kucing owh Kucing

Salam cuti MALAYSIA pada jumaat ni..hanya aku ja tak cuti..duduk ja la di opis yang best sangat ni(bengang!!) mane aci cam nie..PM dah bagi cuti company ni tak cuti!! arggg tension woooo aduhh..sape ada nombor PM..bagi kat aku.aku nak call PM suh tepon bos aku kat sini,,tanya kenapa tak bagi cuti dekat staff nya..woooo walaupun aku student praktikal aku tetap mau cuti..bukan selalu PM bagi cuti cam nie..haaaa ayyoo..Tak apa la aku tara kesah la..tapi pagi ni aku ada satu videa nk share kat korang sume..iaitu pasal kucing adik aku..sebelum tu aku mau tanya la kat korang..ada ke kucing kene sawan?...kesian aku tengok kucing adik aku tu meronta ronta kesakitan...tak nak bebel panjang..korang tengok lah kat bawah nie..daaaa




December 30, 2010

Tangan Gam!!


Sebelum berceloteh lebih panjang aku nak ucapkan TAHNIAH kepada PLAYER foot ball MALAYSIA..atas kemenangan anda!!!



Tepat jam 8 malam, anak2 saudaraku terus membuka TV1 untuk menontot perlawanan bola sepak antara MALAYSIA vs INDONESIA...begitu berdebar entah kenapa hati kami ketika menyaksikan perlawanan mereka di kaca TV...fuhhh menjerit ahhh 'gol'..ianya hanya sipi2 ja..uhhh seram untuk menyaksikan seterusnya...kebanyakan player asik tergelincir ja dipadang yang cantik menghijau tuh...apa yang kami kagum dengan keeper MALAYSIA adalah ketangkasan KHAIRUL FAHMI menangkap bola seakan ada magnet di tangan dia..kami tabik spring sama kau FAHMI..kau memang hebat..kau sudah membanggakan nama negara MALAYSIA..terima kasih.makan besar la players kita tuh!! ;-)

December 29, 2010

ASTRO & MEDIA PRIMA

Pagi ni aku mau kongsi satu cerita kepada yang belum tau lagi..korang bacakan petikan dibawah tu..aku dapat tau pun di BEAUTIFUL NARA..aku setuju sangat...kenapa lah banyak sangat cerita dari indon dan lagu indon kat Malaysia ni..kenapa dengan artis Malaysia? kesian aku tengok...tak kan pihak media tak ambik sesuatu perubahan dalam program penyiaran mereka..atau..entahlah aku pun tak tau..:

Salam
Nama saya Marlisa. Actually saya nak buat luahan perasaan tentang syarikat penyiaran di Malaysia. Saya sangat tak berpuas hati tentang Media Prima dan Astro. Mereka ni buta atau pekak?? Mereka tak pernah dengar rungutan rakyat Malaysia?? TOLONG HENTIKAN PENYIARAN CERITA, LAGU ATAU APA-APA SAHAJA TENTANG INDONESIA! Saya amat kesal kerana Media Prima mahupun Astro tak mengendahkan rungutan orang ramai.
Semalam hanya kerana bola sepak, Malaysia menjadi Trending Topic di Twitter! We hate Malaysia, Malaysiacheatlaser. Dan media di Indonesia mengatakan team Malaysia memakai dukun! Ramai artis yang saya follow mereka mendapat cacian dari rakyat Indonesia di Twitter terutamanya Tiz Zaqyah, Yuna, Sharifah Sofea dan ramai lagi saya rasa. Even saya pun terkena jugak. Tolong la Abang Nara. Tolong bukakan mata semua syarikat penyiaran di Malaysia
Saya pernah melancong di Indonesia saya tak nampak pun 1 filem or drama Malaysia di sana. And lagu pun 1 haram pun saya tak dengar. Tapi orang Malaysia still pasang lagu or cerita Indonesia. Import la mana-mana cerita luar Negara janji jangan Indonesia. Saya rasa cerita Korea amat berkualiti untuk ditonton. Itu hanya pandangan saya sahaja.
Oklah setakat ini sahaja luahan saya. Sekian terima kasih.

p/s: kepada JU aku tak copy paste ya..aku cuma mau share ja dengan blogger yang tak tau lagi..kalo kamu mau tau selanjutnya kamu klik ja  BEAUTIFUL NARA ok.tq!!!

December 28, 2010

Berjengket-jengket

Tadi Supervisor aku menyuruh aku pergi ke setiap PC untuk check la kalo2 ada game dia suruh remove ja...waduhhh...terseksa nya kaki ku nak menapak di bumi ni...terjengket-jengket mau jalan..bila  berselisih dengan orang lain aku buat tak sakit ja..fuuhhhh...jalan dan terus jalan..setiap persinggahan aku di PC diaorang mesti diaorg tanya kenapa dengan kaki kau tu, ada yang gelak berdekah-dekah sama kaki ku ni..aku cume heeeheee ja..tak mo nak cite..dah la tengah sakit..banyak bunyi plak hehehe..tak ade lahh i'm kidding lol..bila dah selesai disitu..aku check disana pula..pehhh aku tanya la sama staff disitu.."di pc ni ada game x?" ada yang jawab game kat FACEBOOK ada lah..hadoiiii men2 ya..mau tackle aku kah?..hahahha prasan...then aku ke PC seterusnya aku bersenyum la pada seorang pakcik tua yang bekerja disitu..tetiba dia bagi ceramah sama aku..dia kata "haa cam ni la name nya senyum yang ikhlas bile kerja dengan tua dan muda..senyum ja" fuhhh dia teruja sama senyuman aku kah..haha aku ngaku aku memang susah mau senyum(yekerr) hahahaha sudah la disitu ada ramai orang..hooo makin senyum dan gelak siput la aku kehkehkehkeh.....

December 27, 2010

Kemalangan


Statistik kemalangan yang berlaku pada masa ini semakin meningkat dan mengakibatkan sehingga kematian dan hanya cedara sahaja walhal ini perkara yang sering kita dengar di corong2 radio, TV, surat khabar tetapi kes kemalangan tetap terjadi sehingga kini..siapa yang harus dipersalahkan. Tambahan lagi musim perayaan, semakin banyak la kemalangan berlaku disini sana,,kadang kala kemalangan berpunca dari pemandu bas sebab mengantuk, terlanggar lopak, brek dipasir( aku la orang nya), hilang kawalan break dan lain2 lagi...walaupun telah banyak iklan tentang keselamatan di jalan raya telah dipaparkan di TV dan di radio, kes ini tetap berlaku...ape nak buat...mari kite tengok statistik kemalangan di malaysia..sungguh menghayat hati...ingatlah orang tersayang!!!(pakwe n makwe, mak ayah dan sewaktu dengan nya)

Kemalangan boleh terjadi dimana mana sahaja..jadi berhati-hatilah tak kira naik kereta atau pun moto.. haha kalau korang mau tau khamis lepas time aku mau balik dari kerja aku accident sebab aku breaK di pasir.n depan nya ada lopak besar..haaa terbaik punya..kene 10 jahitan..wooo sedap betul kene tengok nih:
dikening ku..xcun dah..sape mau trima aku seada nya hahaha
luka yang terbaik..

Tips keselamatan kepada penunggang motosikal seperti aku
  • Ikuti kursus di sekolah memandu. Lebih banyak kemahiran yang anda perolehi akan menjadikan anda lebih cekap menunggang motorsikal. (pass)
  • Ikuti servis yang dicadangkan untuk motorsikal anda. (tak tau)
  • Gunakan servis profesional (BELOM LAGI)
  • Gantikan bahagian yang rosak secepat mungkin (TAK ROSAK LAGI)
  • Baca dan fahami panduan yang disediakan (MALAS NAK BACA)
  • Selalu periksa motorsikal anda supaya ia sentiasa berada dalam keadaan yang baik (terutamanya lampu depan, belakang, brek dan juga tayar) (TENGOK CAM OK JA)
  • Ketahui kebolehan dan juga had kemampuannya (DAH TAU DAH)
  • Elakkan daripada melalui jalan yang merbahaya (JALAN RATA JA)
  • Berhati-hati dengan sebarang tumpahan minyak (so far tak penah nmpk mnyk kat jln)
  • Berhati-hati dengan habuk, bonggol jalan (bumps) dan juga lubang, terutamanya selepas hujan kerana benda-benda ini kadang-kadang sukar dilihat. (LAGI2 PASIR SGT BHYA)
  • Pandu hanya pada kelajuan yang mudah untuk anda berhenti serta-merta (ORAIT)
  • Pandu dalam gear yang betul (MOTO AKU XADE GEAR LA)
  • Gunakan topi keledar. Lebih baik sekiranya dapat menggunakan topi keledar yang menutupi keseluruhan muka.(IKAT KETAT LAGI TU)
  • Lindungi mata anda (AKU PAKAI SPEK MATA) 
  • Tumpukan sepenuh perhatian semasa menunggang motorsikal (tengok org hensem kat sebelah)
  • Jangan suka memotong kenderaan lain (OK AKAN KU BUAT PADA HARI NI)
  • Bersabar dan bertolak ansurlah di jalan raya (OK BOS)


December 23, 2010

Jangan Gaduh2 yer!!

Cam biasa la aktiviti aku setiap hari BW sampai sempot page nak loading hahaha..lagi2 kalo tara kerja di opis ni
mau 9 jam aku ngadap PC ni..wooohhhh berair mate aku nih...slup2(lap airmato)..klik2 dan singgah semua page blogger..mencelik minda pagi2 cam ni bace info yang aku tara tau..bile aku buka je page SEMBANG KOSONG berkerut dahi aku bace..ishhh apa cita ni?..maki hamun ..ngeri lah..korang dah bace ke? ishhh npe la cam tu...dah bosa pun cam tu.buat hal masing2 dah la...heeee memang nak dekat kiamat ahh ni..ya ALLAH ampun kan dose aku..dah la aku tak nak kate lebih2 dah..kang makhluk yang budiman tu serang aku.!! geeeeeee bai2 korang..


December 22, 2010

Let's to Join contest by AISYAH


Pertandingan Blog Paling Superb!!!..wooo first time aku join contest...sebab dah 2 hari aku tara kerja di opis ni so aku ingin mencari sesuatu yang menarik di blog nih yehh...sape menang dapat hadiah..so sape yang nak join gak contest ni..korang klik ja dekat gmbar di atas tu...good luck yaa..aku tak tau nak cakap pe lagi..hihihihihi..daaaa

December 21, 2010

Ape ni?


Hai, saya disini...nampak..nampak tak?..hehehe..k la hari ni aku buka portal student aku, saje nak tengok kot2 dah ada orang tolong bayarkan yuran aku ke..semangat nihh berkobar-kobar bling2...heee loading page sangat slow..adoiiihh rase macam nak masuk kat page tu je tolong loading kan..ada la dalam 7 saat baru aku boleh tengok dengan detail..woooo tibe2 aku rase cam geram+panas...cepat2 aku amik pensil aku kira balik...so masalah yang aku nak share kat korang ni lah dia pasal incentif. insentif ni kira diskaun ikut pointer..
           2.5 ke atas dapat 5%,
           3.0 ke atas dapat 10%,
            3.5 ke atas dapat 15%..
.so jimat la gak duit even seciput pun...pe yang aku tak puas hati ni sebab incentif 15% aku cikit..cube korang tengok statement yang aku show kat atas tu..kalo semakin banyak peratus nye mesti semakin banyak jumlah yang dapat ditolak..tibe2 15% aku ditolak rm57 je berbanding dengan 10% rm144..ahhh ni yang bengang nihh..ke orang bendahari dah juling tengok angka banyak2 tu?...haiiyaaa apa cita ni jangan makan duit harom wooo..tak baik.kalo nak cepat kaya buka kedai makan la...duit tak bawa mati la..
sebagai pelajar kite mesti tuntut hak kite..betul tak kawan2?..jangan biarkan duit kite melayang sewenang-wenangnya...hwa2,,HIDUP MAHASISWA!!!

December 20, 2010

Lens hilang tanpa dikesan!!




Lens owhh lens..dapat pakai memang best sebab mate nampak santekk.nak2 warne yang menyerlah pehh jatuh hati sape yang tengok kahkahkahkah tak pun kalo ada yang jealous , diaorang just tegur cam ni "wooo mate kucing la, mate avatar la" hahaha apo2 yola asal kan aku nampak ape yang korang nampak..tak syok la kalo tengok kabur2 kan..nak2 ada show yang best,,terlepas aku nak join tengok...tapi aku dah tak boleh nak bergaye lagi dengan LENS tu sebab dah hilang sebelah...giler mushkil la macam mane boleh hilang,,aku tak pernah usik pun 3 minggu lepas..tengok2 time aku kemaskan beg aku,,dah hilang..nak giler aku pikir cam ne boleh hilang..cehhh sayang wooo, adehhh.so skang kene pakai spek je la..aisehhh tak leh nak show mate yang santekk macam avatar dah..baru plan nak pakai time konvo tahun depan..ermmm...tak kesampaian angan2 aku...ahhh mau beli baru la..sape mau beli gak..jom beli same dengan aku..nanti aku belanje..kahkahkahkah (bertuah sangat aku nak belanje orang,,kalo makan boleh la.lalalallalalala)

December 15, 2010

Brush

Hari ni aku mencube sesuatu yang baru..aku try brush photoshop yang aku download banyak2..semua2 nya memang santekk gilaqqq la sampai rambang mato nak buat design ape..satu2 aku try..1st aku hontam je tak ada rupe ape langsung sampai la 3rd aku try so hasil la yang diatas tu,hehehehe,,,so how about you?..ok or k.o hehehehe..aku tak sehebat korang yang hebat gileerrr.lalalalala (mentang2 hari ni tak ada kerja,,aku buat kerja suke hati aku jew.)  bai..bai,,bai,, selamat balik office

Miss to study back



Tibe2 pagi ni aku teringat kenangan yang macam2..time study..rindu sesangat ahh hati ni nak jumpa dengan member2..tapi yang buat perangai cam taik tu tak mo aku jumpe..hakhakhakhak..ntah hidup ke mati dia skang ni aku pun tara tau le..walaupun time belajar tu memang terasa malas ya amat nak pergi kelas,,selalu masuk kelas lambat..pehh slamber betul..ada satu kelas ni..lecturer tu terus kunci pintu..so yang datang lambat duduk luar la..hahahaha padan muke...yang paling cepat kiteorang pergi adalah mase tok makan..fuhhh copat yo..ada satu kenangan yang tak boleh aku lupe hehe,,time tu aku nak kluar dari lif, then tibe2 ada ustazah dah tercegat kt depan pintu lif tu.then dia kate cam ni."anti stokin mane?" vrooommm cepat2 aku cabut lari..kahkahkah.garang giler muke die..macam nenek tom & jerry..pape pun belajar memang best..lagi2 final memang best..sebab nak masuk dewan pun main2 saman kalo tak pakai stokin,tudung pendek,rambut panjang..heeee

 Balik dari klas naik kereta,,sumbat je yang ada macam sardin kahkahkah


Keadaan bilik time last2 final mau balik rumah..serabut cam bilik penagih.lalalala


 Lecturer yang paling garang..kena pandai main dengan mood dia kalo tak habis kena ngapp
.Bosan asyik on9 jew.gaduh ala red bull hakhakhak.gilakk tara kerja

December 13, 2010

Duit Baki..




Selamat petang korang..hari ni dah 2 entry aku buat..selalu nya seminggu sekali je..hehehehe..hari ni macam ada modal aku nak show kat korang sume,,...sebenarnya aku semangat nak tunjukkan baki pinjaman MARA aku..hakhakhakhak.gilakkk...aku buat pinjaman 39ribu lebih, so duit yang belom aku dapat lagi 1000 lebih lagi..hahaha..tekezutt aku tengok banyak betul dia dah kluar kan duit tok aku hakhakhakhak...bulan 4 tahun depan last aku dapat elaun dari mara...hemmmm lepas ni tak ada sape nak bagi aku elaun lagi dah..sedihh..skang ni aku tengah berusaha untuk dapat kan CGPA 3.something...event dah cecah 3..aku nak 3 lebih lagi..hehehehehe..sebab nanti nak bayar balik tak la banyak sangat..cgpa korang mesti terbaik punya
kan...belajar rajin2 yang penting sekali semangat belaja..itu yang kite mahu..maju untuk negara ye dakk..kalo bukan kite sape lagi nak majukan negara..cehhhhh poyossss sehhhh ayat aku...gegegegege..

Power by grandma


Hai semua kembali bertemu kita pada hari isnin yang panas tanpa angin air-cond yang kurang terasa disini..aku nak tunjukkan satu video ni pasal nenek yang kene rompak then,,,haaa aku tak mo citer korang layan la..tapi tak tau la kalo ada antara korang yang dah tengok kan..seronok plak aku tengok style nenek tu blasah perompak tu ada gaya sehh..gegege padan muka!!..selamat menonton..bawak pop-corn skali nak tengok short video ni..hakhakhak

December 10, 2010

HAI NUFFNANG


Asalkan nak ke blog ada je hal..adaptor rosak la..internet sewel la..kalo kerja tu tak pe la..aku tara kesah..hehehe..baru hari ni sempat nak update blog..huhhhh..Hari ni buat kali pertama kalinya aku buat entry pasal NUFFNANG..yang paling aku sayang...aku suke buka page diaorang sebab santekkk dan menarik la..ikhlas aku puji ni...memandangkan aku dah lame tak BW..so paham-paham jela..duit pun kureng masshukkk kahkahkahkahkah..sekarang ni aku tengah fokus untuk iklan NUFFNANG je...aku tak mo iklan len..bak kate orang setia pada yang satu..tak gitu dong..hahahahaha...kalo rezeki aku murah dapat cek dari NUFFNANG banyak benda aku nak beli..sebab dah lame aku impikan...aku nak sebuah kereta sendiri hakhakhakhak...nuff tolong saya hahaha...sebelum aku pergi..aku teringin jugak nak merasa dapat cek dari nuff..gegegege...kepada nuff...gambar yang kat atas tu saya edit sendiri khas buat nuff,,santekkk tak?..hehehehe..ok la..semoga korang semua berbahagia bersama orang yang korang sayang.orait!!..salam jumaat dari aku..daaaaa

December 04, 2010

Dapat CEK!!


Pagi semalam  aku busy check pc staff di perodua showrooms, memang penat giler la jari jemari aku hendak menulis segala program yang ada kat pc diorang pehhh keje gilakkkk...adehhhh..ada la dalam 1/2jam aku siapkan semua2 tu..tang aku tengah syok2 menyalin,,tibe2 internet kat part insurans problem..diaorang suruh aku repairkan...wooo kena jalan pula...tak pe..aku memang suke berjalan,,,hehehe..dah sampai situ aku pun betulakan la..then aku sambung blik kerja menyalin list program..akhirnya berjaya aku siapkan..fuhhhhh meletup-letup jari aku ni ha...then aku naik la office...tibe2...tibe2...haaa teka la korang pe aku dapat...hakhakhakhak..aku dapat cek elaun praktikal..cehhh ingat dari NUFFNANG ke..ADVERTLET ke..teringin la juga nak merasa kan,,tapi pape pun aku aku still menunggu..tapi aku ada musykil la dengan cek tu..apasal dia tolak 5ringgit..?.kate aritu dapat RM300..adehhh dah macam tempat aku belajar je..men tolak2 duit student..kahkahkahkahkah..papehal pun aku tara kesah la...aku bersyukur..amin..gegegegege...skang ni cek tu aku tidurkan kan kat buku report aku dulu..entah bile nak bank ni..cam tak ada mase je..kahkahkahkah.poyosss busy...dari semalam aku terpikir nak buat ape dengan duit tu yer...ada idea?..hehe