Iklan sebentar

November 30, 2010

Apa dah berlaku?

salam guy's...dah lame tak datang blog jenguk korang semua..windu kahkahkahkahkah..last weekend memang betul2 sibuk dengan kerja, kenduri, pergi hospital klang...haa aku pergi hospital bukan aku sakit,,aku pergi sebab melawat cousin aku yang mengalami kecedaraan parah dalam kebekaran rumah die kat seksyen 7, shah alam..
kebakaran tu berpunca dari suiz elektrik...on the way kiteorang nak menuju ke wad I.C.U..tibe2 ada 3 orang sedang menyorong  mayat dan lalu ke arah kami semua..time tu perasaan aku rasa cuak bercampur berani..padahal.gegegege seram..tengok..anak saudara aku lagi la,,jalan tak pandang depan langsung pastu bising plak tu takut2..kang tibe2 bangun mayat tu ha pecut tak cukup tanah kang nanti..kahkahkahkah..setiba nya kami di tingkat 5...kami terus masuk ke dalam bilik menunggu waris..pehhhhh lagi gempak bunyi bilik tu..kate bilik menunggu dah la..hahaha..kami pun masuk la..masuk2 pehhhhh macemmmm gile bau bilik tu.bau keti (ketiak)..ketiak orang asli mane entah yang lepak kat situ..berwap kami semua menahan bau syaitooon tu..10 minit kemudian baru kami boleh masuk ke wad I.C.U tu...tapi kene bergilir-gilir..2 0rang je..turn aku masuk time tu gegegege gilerrr kesian tengok orang tua sakit yang tak berdaya nak buat pape..sayu je tengok..nak2 wad tu tempat arwah member aku yang pernah terbaring kat situ...sedih...jalan punya jalan tak nampak pun katil cousin aku yang mane..toleh kanan toleh kiri...tak nampak juga..jalan depan sikit toleh kanan baru nampak rupenya dia kat dalam bilik..masuk2 tekejut aku tengok muke cousin aku tu sebab muke dia memang teruk gilerr kene api..dengan bulu mata dia terbakar..anak mate dia warna kelabu..telinga nye lagi la melepur..ngeri..kate mak aku badan belakang dengan tangan kanan die paling teruk sampai nampak daging.time tu dia pakai baju..mesti sakit giler time nak buka..adoii tah2 sakit macam kulit disiat-siat...ahhhh gilakkkk...lemah otot2 aku..aku harap dia sembuh la cepat..

p/s : guy's..jaga diri baik2 ye...jaga keselamatan korang kat mane korang berada pun..tak kira la berada di mane sekali pun..walaupun dalam toilet!! 
Post a Comment