Iklan sebentar

November 30, 2010

Apa dah berlaku?

salam guy's...dah lame tak datang blog jenguk korang semua..windu kahkahkahkahkah..last weekend memang betul2 sibuk dengan kerja, kenduri, pergi hospital klang...haa aku pergi hospital bukan aku sakit,,aku pergi sebab melawat cousin aku yang mengalami kecedaraan parah dalam kebekaran rumah die kat seksyen 7, shah alam..
kebakaran tu berpunca dari suiz elektrik...on the way kiteorang nak menuju ke wad I.C.U..tibe2 ada 3 orang sedang menyorong  mayat dan lalu ke arah kami semua..time tu perasaan aku rasa cuak bercampur berani..padahal.gegegege seram..tengok..anak saudara aku lagi la,,jalan tak pandang depan langsung pastu bising plak tu takut2..kang tibe2 bangun mayat tu ha pecut tak cukup tanah kang nanti..kahkahkahkah..setiba nya kami di tingkat 5...kami terus masuk ke dalam bilik menunggu waris..pehhhhh lagi gempak bunyi bilik tu..kate bilik menunggu dah la..hahaha..kami pun masuk la..masuk2 pehhhhh macemmmm gile bau bilik tu.bau keti (ketiak)..ketiak orang asli mane entah yang lepak kat situ..berwap kami semua menahan bau syaitooon tu..10 minit kemudian baru kami boleh masuk ke wad I.C.U tu...tapi kene bergilir-gilir..2 0rang je..turn aku masuk time tu gegegege gilerrr kesian tengok orang tua sakit yang tak berdaya nak buat pape..sayu je tengok..nak2 wad tu tempat arwah member aku yang pernah terbaring kat situ...sedih...jalan punya jalan tak nampak pun katil cousin aku yang mane..toleh kanan toleh kiri...tak nampak juga..jalan depan sikit toleh kanan baru nampak rupenya dia kat dalam bilik..masuk2 tekejut aku tengok muke cousin aku tu sebab muke dia memang teruk gilerr kene api..dengan bulu mata dia terbakar..anak mate dia warna kelabu..telinga nye lagi la melepur..ngeri..kate mak aku badan belakang dengan tangan kanan die paling teruk sampai nampak daging.time tu dia pakai baju..mesti sakit giler time nak buka..adoii tah2 sakit macam kulit disiat-siat...ahhhh gilakkkk...lemah otot2 aku..aku harap dia sembuh la cepat..

p/s : guy's..jaga diri baik2 ye...jaga keselamatan korang kat mane korang berada pun..tak kira la berada di mane sekali pun..walaupun dalam toilet!! 

November 22, 2010

KUku KaKi Ku


Haaaawwwuuuuuuppp (menguap badak)..giler mengantuk time subjek TRW..lagi-lagi kat dalam kuliah tu berAircorn pehhh sodap la mato ni nak pejam..tapi tak boleh tido nanti lecturer aku tu attack sape yang tido..kang tak pasal-pasal pen dia hingap kat kepale aku..hahahaha..last sekali aku buka pencil box aku then aku nampak cepit kuku..pastu aku belek-belek kuku aku cam panjang jew..heeee potong la..bio ngantuk mato ni hilang...potong punya potong sampai pendek..santekk sikit jari aku ni..tak ade la panjang kuku aku cam kuku syaitoonn.gagaga.last skali aku terfikir jap..mane aku nak buang kuku aku ni..tak nak la buang rate-rate sayang woo...hakhakhakhak..bukan senang nak tumbuh..2 bulan sekali baru tumbuh..almaklumla kuku aku ni berakar tunjang..last2 aku taruk kat atas ketas A4 then circle kan cam kt gambar tu...cam buat petanda..bile member2 aku pusing kepala kearah aku, diaorang gelak cubit kahkhahkahkahkakahkhkahak..diorang kate aku tak ada kerje buat cam tu..hahahah,,memang pun wehh..kuku azimat tu.. selang 2 bulan tu kua emas, tak emas pun duit..tu pasal aku simpan kuku aku tu kat tabung duit..sebab lame2 jadi menimbum duit aku dari scholarship.lalalalaalalalalalalalalala..wekkkk

November 19, 2010

Bau?


Dikala malam menjelma..dan aku cube membusy kan diri ku dengan melihat lengan bajuku koyak..adooohhhh..lemas, rimas aku tengok, nak kena jahit lagi..ni mesti masuk mesin basuh punya pasal la..mood hendak pergi kerja pun cam malas..lantas aku pun bertanya kepada anak sedara ku..nasib baik la badan dia sama dengan badan aku..jawab nya pinjam je baju dia...yehhh muat..5 minit kemudian aku terfikir sejenak, kalo la sume baju aku masuk mesin habis la..rabak le..Masa berlalu dengan pantas..jam menunjukkan pukul 7.30 am aku pun bergegas  mandi untuk pergi kerja..setelah selesai semua aku pun hidupkan enjin motor dan merempet dan mencelah ditengah-tengah kerete dan lori besar mahupun bas pekerja..pehh tembias angin-angin diaorang kat aku lagi-lagi asap..memang sedap la aku isap cam isap shisha..tepat 8.24 am aku sampai dan buat seperti rutin harian ku..tibe-tibe ada suatu bau yang kurang menyenangkan pehhh kaw2 bau nye..macam bau setan..bau longkang loji taik pun ada..ahh kecut terus usus kepale ku ni...gilakk la..kesudahan nya spray la wangi2 ckt

November 15, 2010

Bile tak ada keje..


Hari ni aku tak ada kerja..cuma pagi tadi je ada keje sikit..tapi disaat bosan yang melampau aku pun cari kerja sendiri..first aku buak folder picture aku,then aku jengok-jengok gambar lame..tibe-tibe ade 1 folder yang membuka mate ku untuk buka folder yang bername SAMTAJ 07 so dengan pantasnya jariku mengklik folder tu "tikk"...yehh.buka-buka pehh berdekah-dekah aku kesorangan kat office ni tengok gambar tu...nasib baik staff lain tak perasan.,..hohoho..tibe-tibe aku terpikir untuk mengEDIT gambar tu..pe lagi..dengan secepat mungkin aku buka Photoshop dan aku edit secara sempoi..kahkahkahkahkahkah..sory yer kawan-kawan ku sebab aku edit muke korang lagi jelas..sebab kawan blogger aku nak tengok..ngehngehngeh...rase macam nak sekolah lagi je ..seronok rase nye tengok...

November 12, 2010

Toon Boom


Hari ni aku tak tahu nak share ape dengan korang sume..tapi aku nak tunjuk kat korang hasil kerja ak dengan member aku Nierah...hahahaha macam hape je kiteorang buat animation tu gile-gile je tajuk animation kami iaitu YOYO haha sempoi..actually kami buat tu time kursus MDeC..first nak belaja mende tu pehh bapak gile bosan..sampai mengantuk..dah la tak buat ape sangat pun...tapi pape pun best la sebab dapat makanan free kehkehkeh...time presentation tu,,pehhh tahan gelak sampai ke otak je ,berderau-derau  darah jalan kat jantung sebab sound dia kelakar bagi kami.then trainer kami pun komen la dia cakap ape..ni ayat dia ".NIE JE.. CUKUP KE 20 SAAT.?...hahhaha..kat bawah ni ak ada upload kan sekali video nya..korang tengok la ye..bagi komen sekali k.aku anggap korang trainer aku yang ke-2..kahkahkahkahkah..have fun 




November 10, 2010

Mimpi lagi!!!

Mimpi dan terus mimpi tu la aku..kalo tak mimpi time tidu memang tak sah.,,ada je benda karut marut aku mimpi..yang ngeri, makan, naik motor,bas...pehh banyak la..tak terlarat aku nak taip..tapi ada satu mimpi ni yang rase malu je kalo jadi betul..arghhhh rahsia..shuttt...aku tak mo bagi tau korang kahkahkahkahkahkah..
tapi malam tadi aku mimpi aku makan kek,,geeeee gile tawar..tak sodap langsung,,then aku makan pisang..then aku terjaga pulak..selang satu mimpi aku mesti terjaga tengok jam..then aku tido balik,,mimpi pulak aku merempit naik motor dengan cousin aku..kahkahkah..tah pape entah...mimpi-mimpi aku tu sume dalam area-area kol 12p.m sampai pukul 5a.m....woooo tapi paling aku suka dapat mimpi makan la..
sebab macam-macam aku makan..tapi ada hari tu..aku mimpi aku tengah makan nasi, then tibe-tibe ada mamat buat gangguan seksual kat aku..ohhh no..pastu tibe-tibe aku pulak yang peluk mamat tu..ishhh..dah la macam hensem sebab aku tak nampak pun muke mamat tu cam mane...yang pasti dia kurus..mmg
my test la..lalalalalala..

November 08, 2010

kerje


ni la kerja aku..time praktikal ni..ini just untuk aku practice buat je,,sebab diaorang bukan nak tengok pun...kahkahkahkahkah...diaorang lagi hebat wooooo..lelaki biasa la..kreatif inovatif positif,negatif sume ada..hahaha...apa-apa pun thanks guys teach me...you all so funny la..actually aku dah lame tinggalkan adobe photoshop dengan illustrator ni...tu yang blublablop..gegegegege...at the same time i get new knowledge yehhhh...

November 03, 2010

kereta comel

sape pernah nampak kereta ni..sila bagitau saya..tekaan siapa yang batul,saya akan bagi kiss...gagagagaaga....
sila nyatakan lokasi dimana kereta ini berada..ok..thank..

November 02, 2010

Praktikal!!!

first day bapak gile bosan la...adoiiii rase macam nak telentang kat tengah-tengah lantai ni nak tido..dah la sejuk...ahhh kaku je..tak reti nak buat keje hape..cam ngok=ngok je....aku rase cam keje kat kilang kelapa sawit je..
tak advance mane..gegegeggeege...cepat la habis...tak sabar nak tunggu 21.1.2011...go...go!!!