Iklan sebentar

December 31, 2010

Kucing owh Kucing

Salam cuti MALAYSIA pada jumaat ni..hanya aku ja tak cuti..duduk ja la di opis yang best sangat ni(bengang!!) mane aci cam nie..PM dah bagi cuti company ni tak cuti!! arggg tension woooo aduhh..sape ada nombor PM..bagi kat aku.aku nak call PM suh tepon bos aku kat sini,,tanya kenapa tak bagi cuti dekat staff nya..woooo walaupun aku student praktikal aku tetap mau cuti..bukan selalu PM bagi cuti cam nie..haaaa ayyoo..Tak apa la aku tara kesah la..tapi pagi ni aku ada satu videa nk share kat korang sume..iaitu pasal kucing adik aku..sebelum tu aku mau tanya la kat korang..ada ke kucing kene sawan?...kesian aku tengok kucing adik aku tu meronta ronta kesakitan...tak nak bebel panjang..korang tengok lah kat bawah nie..daaaa


video


December 30, 2010

Tangan Gam!!


Sebelum berceloteh lebih panjang aku nak ucapkan TAHNIAH kepada PLAYER foot ball MALAYSIA..atas kemenangan anda!!!



Tepat jam 8 malam, anak2 saudaraku terus membuka TV1 untuk menontot perlawanan bola sepak antara MALAYSIA vs INDONESIA...begitu berdebar entah kenapa hati kami ketika menyaksikan perlawanan mereka di kaca TV...fuhhh menjerit ahhh 'gol'..ianya hanya sipi2 ja..uhhh seram untuk menyaksikan seterusnya...kebanyakan player asik tergelincir ja dipadang yang cantik menghijau tuh...apa yang kami kagum dengan keeper MALAYSIA adalah ketangkasan KHAIRUL FAHMI menangkap bola seakan ada magnet di tangan dia..kami tabik spring sama kau FAHMI..kau memang hebat..kau sudah membanggakan nama negara MALAYSIA..terima kasih.makan besar la players kita tuh!! ;-)

December 29, 2010

ASTRO & MEDIA PRIMA

Pagi ni aku mau kongsi satu cerita kepada yang belum tau lagi..korang bacakan petikan dibawah tu..aku dapat tau pun di BEAUTIFUL NARA..aku setuju sangat...kenapa lah banyak sangat cerita dari indon dan lagu indon kat Malaysia ni..kenapa dengan artis Malaysia? kesian aku tengok...tak kan pihak media tak ambik sesuatu perubahan dalam program penyiaran mereka..atau..entahlah aku pun tak tau..:

Salam
Nama saya Marlisa. Actually saya nak buat luahan perasaan tentang syarikat penyiaran di Malaysia. Saya sangat tak berpuas hati tentang Media Prima dan Astro. Mereka ni buta atau pekak?? Mereka tak pernah dengar rungutan rakyat Malaysia?? TOLONG HENTIKAN PENYIARAN CERITA, LAGU ATAU APA-APA SAHAJA TENTANG INDONESIA! Saya amat kesal kerana Media Prima mahupun Astro tak mengendahkan rungutan orang ramai.
Semalam hanya kerana bola sepak, Malaysia menjadi Trending Topic di Twitter! We hate Malaysia, Malaysiacheatlaser. Dan media di Indonesia mengatakan team Malaysia memakai dukun! Ramai artis yang saya follow mereka mendapat cacian dari rakyat Indonesia di Twitter terutamanya Tiz Zaqyah, Yuna, Sharifah Sofea dan ramai lagi saya rasa. Even saya pun terkena jugak. Tolong la Abang Nara. Tolong bukakan mata semua syarikat penyiaran di Malaysia
Saya pernah melancong di Indonesia saya tak nampak pun 1 filem or drama Malaysia di sana. And lagu pun 1 haram pun saya tak dengar. Tapi orang Malaysia still pasang lagu or cerita Indonesia. Import la mana-mana cerita luar Negara janji jangan Indonesia. Saya rasa cerita Korea amat berkualiti untuk ditonton. Itu hanya pandangan saya sahaja.
Oklah setakat ini sahaja luahan saya. Sekian terima kasih.

p/s: kepada JU aku tak copy paste ya..aku cuma mau share ja dengan blogger yang tak tau lagi..kalo kamu mau tau selanjutnya kamu klik ja  BEAUTIFUL NARA ok.tq!!!

December 28, 2010

Berjengket-jengket

Tadi Supervisor aku menyuruh aku pergi ke setiap PC untuk check la kalo2 ada game dia suruh remove ja...waduhhh...terseksa nya kaki ku nak menapak di bumi ni...terjengket-jengket mau jalan..bila  berselisih dengan orang lain aku buat tak sakit ja..fuuhhhh...jalan dan terus jalan..setiap persinggahan aku di PC diaorang mesti diaorg tanya kenapa dengan kaki kau tu, ada yang gelak berdekah-dekah sama kaki ku ni..aku cume heeeheee ja..tak mo nak cite..dah la tengah sakit..banyak bunyi plak hehehe..tak ade lahh i'm kidding lol..bila dah selesai disitu..aku check disana pula..pehhh aku tanya la sama staff disitu.."di pc ni ada game x?" ada yang jawab game kat FACEBOOK ada lah..hadoiiii men2 ya..mau tackle aku kah?..hahahha prasan...then aku ke PC seterusnya aku bersenyum la pada seorang pakcik tua yang bekerja disitu..tetiba dia bagi ceramah sama aku..dia kata "haa cam ni la name nya senyum yang ikhlas bile kerja dengan tua dan muda..senyum ja" fuhhh dia teruja sama senyuman aku kah..haha aku ngaku aku memang susah mau senyum(yekerr) hahahaha sudah la disitu ada ramai orang..hooo makin senyum dan gelak siput la aku kehkehkehkeh.....

December 27, 2010

Kemalangan


Statistik kemalangan yang berlaku pada masa ini semakin meningkat dan mengakibatkan sehingga kematian dan hanya cedara sahaja walhal ini perkara yang sering kita dengar di corong2 radio, TV, surat khabar tetapi kes kemalangan tetap terjadi sehingga kini..siapa yang harus dipersalahkan. Tambahan lagi musim perayaan, semakin banyak la kemalangan berlaku disini sana,,kadang kala kemalangan berpunca dari pemandu bas sebab mengantuk, terlanggar lopak, brek dipasir( aku la orang nya), hilang kawalan break dan lain2 lagi...walaupun telah banyak iklan tentang keselamatan di jalan raya telah dipaparkan di TV dan di radio, kes ini tetap berlaku...ape nak buat...mari kite tengok statistik kemalangan di malaysia..sungguh menghayat hati...ingatlah orang tersayang!!!(pakwe n makwe, mak ayah dan sewaktu dengan nya)

Kemalangan boleh terjadi dimana mana sahaja..jadi berhati-hatilah tak kira naik kereta atau pun moto.. haha kalau korang mau tau khamis lepas time aku mau balik dari kerja aku accident sebab aku breaK di pasir.n depan nya ada lopak besar..haaa terbaik punya..kene 10 jahitan..wooo sedap betul kene tengok nih:
dikening ku..xcun dah..sape mau trima aku seada nya hahaha
luka yang terbaik..

Tips keselamatan kepada penunggang motosikal seperti aku
  • Ikuti kursus di sekolah memandu. Lebih banyak kemahiran yang anda perolehi akan menjadikan anda lebih cekap menunggang motorsikal. (pass)
  • Ikuti servis yang dicadangkan untuk motorsikal anda. (tak tau)
  • Gunakan servis profesional (BELOM LAGI)
  • Gantikan bahagian yang rosak secepat mungkin (TAK ROSAK LAGI)
  • Baca dan fahami panduan yang disediakan (MALAS NAK BACA)
  • Selalu periksa motorsikal anda supaya ia sentiasa berada dalam keadaan yang baik (terutamanya lampu depan, belakang, brek dan juga tayar) (TENGOK CAM OK JA)
  • Ketahui kebolehan dan juga had kemampuannya (DAH TAU DAH)
  • Elakkan daripada melalui jalan yang merbahaya (JALAN RATA JA)
  • Berhati-hati dengan sebarang tumpahan minyak (so far tak penah nmpk mnyk kat jln)
  • Berhati-hati dengan habuk, bonggol jalan (bumps) dan juga lubang, terutamanya selepas hujan kerana benda-benda ini kadang-kadang sukar dilihat. (LAGI2 PASIR SGT BHYA)
  • Pandu hanya pada kelajuan yang mudah untuk anda berhenti serta-merta (ORAIT)
  • Pandu dalam gear yang betul (MOTO AKU XADE GEAR LA)
  • Gunakan topi keledar. Lebih baik sekiranya dapat menggunakan topi keledar yang menutupi keseluruhan muka.(IKAT KETAT LAGI TU)
  • Lindungi mata anda (AKU PAKAI SPEK MATA) 
  • Tumpukan sepenuh perhatian semasa menunggang motorsikal (tengok org hensem kat sebelah)
  • Jangan suka memotong kenderaan lain (OK AKAN KU BUAT PADA HARI NI)
  • Bersabar dan bertolak ansurlah di jalan raya (OK BOS)


December 23, 2010

Jangan Gaduh2 yer!!

Cam biasa la aktiviti aku setiap hari BW sampai sempot page nak loading hahaha..lagi2 kalo tara kerja di opis ni
mau 9 jam aku ngadap PC ni..wooohhhh berair mate aku nih...slup2(lap airmato)..klik2 dan singgah semua page blogger..mencelik minda pagi2 cam ni bace info yang aku tara tau..bile aku buka je page SEMBANG KOSONG berkerut dahi aku bace..ishhh apa cita ni?..maki hamun ..ngeri lah..korang dah bace ke? ishhh npe la cam tu...dah bosa pun cam tu.buat hal masing2 dah la...heeee memang nak dekat kiamat ahh ni..ya ALLAH ampun kan dose aku..dah la aku tak nak kate lebih2 dah..kang makhluk yang budiman tu serang aku.!! geeeeeee bai2 korang..


December 22, 2010

Let's to Join contest by AISYAH


Pertandingan Blog Paling Superb!!!..wooo first time aku join contest...sebab dah 2 hari aku tara kerja di opis ni so aku ingin mencari sesuatu yang menarik di blog nih yehh...sape menang dapat hadiah..so sape yang nak join gak contest ni..korang klik ja dekat gmbar di atas tu...good luck yaa..aku tak tau nak cakap pe lagi..hihihihihi..daaaa

December 21, 2010

Ape ni?


Hai, saya disini...nampak..nampak tak?..hehehe..k la hari ni aku buka portal student aku, saje nak tengok kot2 dah ada orang tolong bayarkan yuran aku ke..semangat nihh berkobar-kobar bling2...heee loading page sangat slow..adoiiihh rase macam nak masuk kat page tu je tolong loading kan..ada la dalam 7 saat baru aku boleh tengok dengan detail..woooo tibe2 aku rase cam geram+panas...cepat2 aku amik pensil aku kira balik...so masalah yang aku nak share kat korang ni lah dia pasal incentif. insentif ni kira diskaun ikut pointer..
           2.5 ke atas dapat 5%,
           3.0 ke atas dapat 10%,
            3.5 ke atas dapat 15%..
.so jimat la gak duit even seciput pun...pe yang aku tak puas hati ni sebab incentif 15% aku cikit..cube korang tengok statement yang aku show kat atas tu..kalo semakin banyak peratus nye mesti semakin banyak jumlah yang dapat ditolak..tibe2 15% aku ditolak rm57 je berbanding dengan 10% rm144..ahhh ni yang bengang nihh..ke orang bendahari dah juling tengok angka banyak2 tu?...haiiyaaa apa cita ni jangan makan duit harom wooo..tak baik.kalo nak cepat kaya buka kedai makan la...duit tak bawa mati la..
sebagai pelajar kite mesti tuntut hak kite..betul tak kawan2?..jangan biarkan duit kite melayang sewenang-wenangnya...hwa2,,HIDUP MAHASISWA!!!

December 20, 2010

Lens hilang tanpa dikesan!!




Lens owhh lens..dapat pakai memang best sebab mate nampak santekk.nak2 warne yang menyerlah pehh jatuh hati sape yang tengok kahkahkahkah tak pun kalo ada yang jealous , diaorang just tegur cam ni "wooo mate kucing la, mate avatar la" hahaha apo2 yola asal kan aku nampak ape yang korang nampak..tak syok la kalo tengok kabur2 kan..nak2 ada show yang best,,terlepas aku nak join tengok...tapi aku dah tak boleh nak bergaye lagi dengan LENS tu sebab dah hilang sebelah...giler mushkil la macam mane boleh hilang,,aku tak pernah usik pun 3 minggu lepas..tengok2 time aku kemaskan beg aku,,dah hilang..nak giler aku pikir cam ne boleh hilang..cehhh sayang wooo, adehhh.so skang kene pakai spek je la..aisehhh tak leh nak show mate yang santekk macam avatar dah..baru plan nak pakai time konvo tahun depan..ermmm...tak kesampaian angan2 aku...ahhh mau beli baru la..sape mau beli gak..jom beli same dengan aku..nanti aku belanje..kahkahkahkah (bertuah sangat aku nak belanje orang,,kalo makan boleh la.lalalallalalala)

December 15, 2010

Brush

Hari ni aku mencube sesuatu yang baru..aku try brush photoshop yang aku download banyak2..semua2 nya memang santekk gilaqqq la sampai rambang mato nak buat design ape..satu2 aku try..1st aku hontam je tak ada rupe ape langsung sampai la 3rd aku try so hasil la yang diatas tu,hehehehe,,,so how about you?..ok or k.o hehehehe..aku tak sehebat korang yang hebat gileerrr.lalalalala (mentang2 hari ni tak ada kerja,,aku buat kerja suke hati aku jew.)  bai..bai,,bai,, selamat balik office

Miss to study back



Tibe2 pagi ni aku teringat kenangan yang macam2..time study..rindu sesangat ahh hati ni nak jumpa dengan member2..tapi yang buat perangai cam taik tu tak mo aku jumpe..hakhakhakhak..ntah hidup ke mati dia skang ni aku pun tara tau le..walaupun time belajar tu memang terasa malas ya amat nak pergi kelas,,selalu masuk kelas lambat..pehh slamber betul..ada satu kelas ni..lecturer tu terus kunci pintu..so yang datang lambat duduk luar la..hahahaha padan muke...yang paling cepat kiteorang pergi adalah mase tok makan..fuhhh copat yo..ada satu kenangan yang tak boleh aku lupe hehe,,time tu aku nak kluar dari lif, then tibe2 ada ustazah dah tercegat kt depan pintu lif tu.then dia kate cam ni."anti stokin mane?" vrooommm cepat2 aku cabut lari..kahkahkah.garang giler muke die..macam nenek tom & jerry..pape pun belajar memang best..lagi2 final memang best..sebab nak masuk dewan pun main2 saman kalo tak pakai stokin,tudung pendek,rambut panjang..heeee

 Balik dari klas naik kereta,,sumbat je yang ada macam sardin kahkahkah


Keadaan bilik time last2 final mau balik rumah..serabut cam bilik penagih.lalalala


 Lecturer yang paling garang..kena pandai main dengan mood dia kalo tak habis kena ngapp
.Bosan asyik on9 jew.gaduh ala red bull hakhakhak.gilakk tara kerja

December 13, 2010

Duit Baki..




Selamat petang korang..hari ni dah 2 entry aku buat..selalu nya seminggu sekali je..hehehehe..hari ni macam ada modal aku nak show kat korang sume,,...sebenarnya aku semangat nak tunjukkan baki pinjaman MARA aku..hakhakhakhak.gilakkk...aku buat pinjaman 39ribu lebih, so duit yang belom aku dapat lagi 1000 lebih lagi..hahaha..tekezutt aku tengok banyak betul dia dah kluar kan duit tok aku hakhakhakhak...bulan 4 tahun depan last aku dapat elaun dari mara...hemmmm lepas ni tak ada sape nak bagi aku elaun lagi dah..sedihh..skang ni aku tengah berusaha untuk dapat kan CGPA 3.something...event dah cecah 3..aku nak 3 lebih lagi..hehehehehe..sebab nanti nak bayar balik tak la banyak sangat..cgpa korang mesti terbaik punya
kan...belajar rajin2 yang penting sekali semangat belaja..itu yang kite mahu..maju untuk negara ye dakk..kalo bukan kite sape lagi nak majukan negara..cehhhhh poyossss sehhhh ayat aku...gegegegege..

Power by grandma


video
Hai semua kembali bertemu kita pada hari isnin yang panas tanpa angin air-cond yang kurang terasa disini..aku nak tunjukkan satu video ni pasal nenek yang kene rompak then,,,haaa aku tak mo citer korang layan la..tapi tak tau la kalo ada antara korang yang dah tengok kan..seronok plak aku tengok style nenek tu blasah perompak tu ada gaya sehh..gegege padan muka!!..selamat menonton..bawak pop-corn skali nak tengok short video ni..hakhakhak

December 10, 2010

HAI NUFFNANG


Asalkan nak ke blog ada je hal..adaptor rosak la..internet sewel la..kalo kerja tu tak pe la..aku tara kesah..hehehe..baru hari ni sempat nak update blog..huhhhh..Hari ni buat kali pertama kalinya aku buat entry pasal NUFFNANG..yang paling aku sayang...aku suke buka page diaorang sebab santekkk dan menarik la..ikhlas aku puji ni...memandangkan aku dah lame tak BW..so paham-paham jela..duit pun kureng masshukkk kahkahkahkahkah..sekarang ni aku tengah fokus untuk iklan NUFFNANG je...aku tak mo iklan len..bak kate orang setia pada yang satu..tak gitu dong..hahahahaha...kalo rezeki aku murah dapat cek dari NUFFNANG banyak benda aku nak beli..sebab dah lame aku impikan...aku nak sebuah kereta sendiri hakhakhakhak...nuff tolong saya hahaha...sebelum aku pergi..aku teringin jugak nak merasa dapat cek dari nuff..gegegege...kepada nuff...gambar yang kat atas tu saya edit sendiri khas buat nuff,,santekkk tak?..hehehehe..ok la..semoga korang semua berbahagia bersama orang yang korang sayang.orait!!..salam jumaat dari aku..daaaaa

December 04, 2010

Dapat CEK!!


Pagi semalam  aku busy check pc staff di perodua showrooms, memang penat giler la jari jemari aku hendak menulis segala program yang ada kat pc diorang pehhh keje gilakkkk...adehhhh..ada la dalam 1/2jam aku siapkan semua2 tu..tang aku tengah syok2 menyalin,,tibe2 internet kat part insurans problem..diaorang suruh aku repairkan...wooo kena jalan pula...tak pe..aku memang suke berjalan,,,hehehe..dah sampai situ aku pun betulakan la..then aku sambung blik kerja menyalin list program..akhirnya berjaya aku siapkan..fuhhhhh meletup-letup jari aku ni ha...then aku naik la office...tibe2...tibe2...haaa teka la korang pe aku dapat...hakhakhakhak..aku dapat cek elaun praktikal..cehhh ingat dari NUFFNANG ke..ADVERTLET ke..teringin la juga nak merasa kan,,tapi pape pun aku aku still menunggu..tapi aku ada musykil la dengan cek tu..apasal dia tolak 5ringgit..?.kate aritu dapat RM300..adehhh dah macam tempat aku belajar je..men tolak2 duit student..kahkahkahkahkah..papehal pun aku tara kesah la...aku bersyukur..amin..gegegegege...skang ni cek tu aku tidurkan kan kat buku report aku dulu..entah bile nak bank ni..cam tak ada mase je..kahkahkahkah.poyosss busy...dari semalam aku terpikir nak buat ape dengan duit tu yer...ada idea?..hehe 

November 30, 2010

Apa dah berlaku?

salam guy's...dah lame tak datang blog jenguk korang semua..windu kahkahkahkahkah..last weekend memang betul2 sibuk dengan kerja, kenduri, pergi hospital klang...haa aku pergi hospital bukan aku sakit,,aku pergi sebab melawat cousin aku yang mengalami kecedaraan parah dalam kebekaran rumah die kat seksyen 7, shah alam..
kebakaran tu berpunca dari suiz elektrik...on the way kiteorang nak menuju ke wad I.C.U..tibe2 ada 3 orang sedang menyorong  mayat dan lalu ke arah kami semua..time tu perasaan aku rasa cuak bercampur berani..padahal.gegegege seram..tengok..anak saudara aku lagi la,,jalan tak pandang depan langsung pastu bising plak tu takut2..kang tibe2 bangun mayat tu ha pecut tak cukup tanah kang nanti..kahkahkahkah..setiba nya kami di tingkat 5...kami terus masuk ke dalam bilik menunggu waris..pehhhhh lagi gempak bunyi bilik tu..kate bilik menunggu dah la..hahaha..kami pun masuk la..masuk2 pehhhhh macemmmm gile bau bilik tu.bau keti (ketiak)..ketiak orang asli mane entah yang lepak kat situ..berwap kami semua menahan bau syaitooon tu..10 minit kemudian baru kami boleh masuk ke wad I.C.U tu...tapi kene bergilir-gilir..2 0rang je..turn aku masuk time tu gegegege gilerrr kesian tengok orang tua sakit yang tak berdaya nak buat pape..sayu je tengok..nak2 wad tu tempat arwah member aku yang pernah terbaring kat situ...sedih...jalan punya jalan tak nampak pun katil cousin aku yang mane..toleh kanan toleh kiri...tak nampak juga..jalan depan sikit toleh kanan baru nampak rupenya dia kat dalam bilik..masuk2 tekejut aku tengok muke cousin aku tu sebab muke dia memang teruk gilerr kene api..dengan bulu mata dia terbakar..anak mate dia warna kelabu..telinga nye lagi la melepur..ngeri..kate mak aku badan belakang dengan tangan kanan die paling teruk sampai nampak daging.time tu dia pakai baju..mesti sakit giler time nak buka..adoii tah2 sakit macam kulit disiat-siat...ahhhh gilakkkk...lemah otot2 aku..aku harap dia sembuh la cepat..

p/s : guy's..jaga diri baik2 ye...jaga keselamatan korang kat mane korang berada pun..tak kira la berada di mane sekali pun..walaupun dalam toilet!! 

November 22, 2010

KUku KaKi Ku


Haaaawwwuuuuuuppp (menguap badak)..giler mengantuk time subjek TRW..lagi-lagi kat dalam kuliah tu berAircorn pehhh sodap la mato ni nak pejam..tapi tak boleh tido nanti lecturer aku tu attack sape yang tido..kang tak pasal-pasal pen dia hingap kat kepale aku..hahahaha..last sekali aku buka pencil box aku then aku nampak cepit kuku..pastu aku belek-belek kuku aku cam panjang jew..heeee potong la..bio ngantuk mato ni hilang...potong punya potong sampai pendek..santekk sikit jari aku ni..tak ade la panjang kuku aku cam kuku syaitoonn.gagaga.last skali aku terfikir jap..mane aku nak buang kuku aku ni..tak nak la buang rate-rate sayang woo...hakhakhakhak..bukan senang nak tumbuh..2 bulan sekali baru tumbuh..almaklumla kuku aku ni berakar tunjang..last2 aku taruk kat atas ketas A4 then circle kan cam kt gambar tu...cam buat petanda..bile member2 aku pusing kepala kearah aku, diaorang gelak cubit kahkhahkahkahkakahkhkahak..diorang kate aku tak ada kerje buat cam tu..hahahah,,memang pun wehh..kuku azimat tu.. selang 2 bulan tu kua emas, tak emas pun duit..tu pasal aku simpan kuku aku tu kat tabung duit..sebab lame2 jadi menimbum duit aku dari scholarship.lalalalaalalalalalalalalala..wekkkk

November 19, 2010

Bau?


Dikala malam menjelma..dan aku cube membusy kan diri ku dengan melihat lengan bajuku koyak..adooohhhh..lemas, rimas aku tengok, nak kena jahit lagi..ni mesti masuk mesin basuh punya pasal la..mood hendak pergi kerja pun cam malas..lantas aku pun bertanya kepada anak sedara ku..nasib baik la badan dia sama dengan badan aku..jawab nya pinjam je baju dia...yehhh muat..5 minit kemudian aku terfikir sejenak, kalo la sume baju aku masuk mesin habis la..rabak le..Masa berlalu dengan pantas..jam menunjukkan pukul 7.30 am aku pun bergegas  mandi untuk pergi kerja..setelah selesai semua aku pun hidupkan enjin motor dan merempet dan mencelah ditengah-tengah kerete dan lori besar mahupun bas pekerja..pehh tembias angin-angin diaorang kat aku lagi-lagi asap..memang sedap la aku isap cam isap shisha..tepat 8.24 am aku sampai dan buat seperti rutin harian ku..tibe-tibe ada suatu bau yang kurang menyenangkan pehhh kaw2 bau nye..macam bau setan..bau longkang loji taik pun ada..ahh kecut terus usus kepale ku ni...gilakk la..kesudahan nya spray la wangi2 ckt

November 15, 2010

Bile tak ada keje..


Hari ni aku tak ada kerja..cuma pagi tadi je ada keje sikit..tapi disaat bosan yang melampau aku pun cari kerja sendiri..first aku buak folder picture aku,then aku jengok-jengok gambar lame..tibe-tibe ade 1 folder yang membuka mate ku untuk buka folder yang bername SAMTAJ 07 so dengan pantasnya jariku mengklik folder tu "tikk"...yehh.buka-buka pehh berdekah-dekah aku kesorangan kat office ni tengok gambar tu...nasib baik staff lain tak perasan.,..hohoho..tibe-tibe aku terpikir untuk mengEDIT gambar tu..pe lagi..dengan secepat mungkin aku buka Photoshop dan aku edit secara sempoi..kahkahkahkahkahkah..sory yer kawan-kawan ku sebab aku edit muke korang lagi jelas..sebab kawan blogger aku nak tengok..ngehngehngeh...rase macam nak sekolah lagi je ..seronok rase nye tengok...

November 12, 2010

Toon Boom


Hari ni aku tak tahu nak share ape dengan korang sume..tapi aku nak tunjuk kat korang hasil kerja ak dengan member aku Nierah...hahahaha macam hape je kiteorang buat animation tu gile-gile je tajuk animation kami iaitu YOYO haha sempoi..actually kami buat tu time kursus MDeC..first nak belaja mende tu pehh bapak gile bosan..sampai mengantuk..dah la tak buat ape sangat pun...tapi pape pun best la sebab dapat makanan free kehkehkeh...time presentation tu,,pehhh tahan gelak sampai ke otak je ,berderau-derau  darah jalan kat jantung sebab sound dia kelakar bagi kami.then trainer kami pun komen la dia cakap ape..ni ayat dia ".NIE JE.. CUKUP KE 20 SAAT.?...hahhaha..kat bawah ni ak ada upload kan sekali video nya..korang tengok la ye..bagi komen sekali k.aku anggap korang trainer aku yang ke-2..kahkahkahkahkah..have fun 

video



November 10, 2010

Mimpi lagi!!!

Mimpi dan terus mimpi tu la aku..kalo tak mimpi time tidu memang tak sah.,,ada je benda karut marut aku mimpi..yang ngeri, makan, naik motor,bas...pehh banyak la..tak terlarat aku nak taip..tapi ada satu mimpi ni yang rase malu je kalo jadi betul..arghhhh rahsia..shuttt...aku tak mo bagi tau korang kahkahkahkahkahkah..
tapi malam tadi aku mimpi aku makan kek,,geeeee gile tawar..tak sodap langsung,,then aku makan pisang..then aku terjaga pulak..selang satu mimpi aku mesti terjaga tengok jam..then aku tido balik,,mimpi pulak aku merempit naik motor dengan cousin aku..kahkahkah..tah pape entah...mimpi-mimpi aku tu sume dalam area-area kol 12p.m sampai pukul 5a.m....woooo tapi paling aku suka dapat mimpi makan la..
sebab macam-macam aku makan..tapi ada hari tu..aku mimpi aku tengah makan nasi, then tibe-tibe ada mamat buat gangguan seksual kat aku..ohhh no..pastu tibe-tibe aku pulak yang peluk mamat tu..ishhh..dah la macam hensem sebab aku tak nampak pun muke mamat tu cam mane...yang pasti dia kurus..mmg
my test la..lalalalalala..

November 08, 2010

kerje


ni la kerja aku..time praktikal ni..ini just untuk aku practice buat je,,sebab diaorang bukan nak tengok pun...kahkahkahkahkah...diaorang lagi hebat wooooo..lelaki biasa la..kreatif inovatif positif,negatif sume ada..hahaha...apa-apa pun thanks guys teach me...you all so funny la..actually aku dah lame tinggalkan adobe photoshop dengan illustrator ni...tu yang blublablop..gegegegege...at the same time i get new knowledge yehhhh...

November 03, 2010

kereta comel

sape pernah nampak kereta ni..sila bagitau saya..tekaan siapa yang batul,saya akan bagi kiss...gagagagaaga....
sila nyatakan lokasi dimana kereta ini berada..ok..thank..

November 02, 2010

Praktikal!!!

first day bapak gile bosan la...adoiiii rase macam nak telentang kat tengah-tengah lantai ni nak tido..dah la sejuk...ahhh kaku je..tak reti nak buat keje hape..cam ngok=ngok je....aku rase cam keje kat kilang kelapa sawit je..
tak advance mane..gegegeggeege...cepat la habis...tak sabar nak tunggu 21.1.2011...go...go!!!

October 29, 2010

Outing!!!

 Tengok wayang!!....aku suka sebab orang depan aku yang belanja aku tengok wayang,,gagaga,,thank dayah wahid...semoga ko lebih kurus la.opss jangan marah lalalalala

Time ni kami pergi untuk dapatkan ais krim yang sedap tu..tengok kat google giler la tinggi ais krim tu sampai bernafsu aku tengok gegegegege...sekali pergi pendek je..aarrrggggg tapi pape pun aku puas hati sebab dapat makan...yehhhhhhh...enjoy

October 28, 2010

sama tak?

apa pendapat korang dengan muke mereka?..ada yang sama tak..tolong bagi tau saya ok...tolong-tolong..hehhe tq

October 26, 2010

Title??

Hari ini tak tau nak cakap pasal ape...tapi tangan ni rasa cam nak penampar orang je,,,,
sini...sini...sini....aku paannnggggggggggg muke ko!!!!
dah la pelat..diam-diam ko kat situ

October 24, 2010

My 2nd wish!!!



Arrghhhh gilakkkk smart sehhh dress up dia..gagagagaga..maybe antara korang kenal sape ni..dan ada antara korang tertanya-tanya sape lelaki tu..hahaha,,bagi yang tak tahu sape lelaki tu..tu adalah pakwe saya for coming soon...kahkhakhakhakhakahahkah..(bile lagi nak perasan..kalo dah mati nanti tak boleh perasan dah..)-...)..aku nak pakwe cam ni..kehkehkehkehkehkeh!!!(just kidding) kalo betul pun lagi aku suka..!!

October 23, 2010

sakit dalam hati sape yang nampak..!!

kadang-kadang hidup ni gembira, seronok berkawan dengan sesiapa pun..tapi bila dah ramai kawan kena jaga hati diaorang pula,,,letih la pula kalau kawan sendiri buat perangai cam taik... kan sape suka...nak-nak aku yang kena..memang hangin satu badan la aku..!!bajeeett bagus plak kau kan kat sini...buat muke plak...lagi la aku bermuka-muka....kalau santekk sangat muke tu tah hape la nak wat muke...tapi kalo muke lawa buat muke tempe tak lawa gak aku rase....adoiii lemas aku tengok perangai ko yang dalam kebajetan...jangan gelabah boleh tak,,!!,penat aku tengok...jadi orang biar cool..jangan kalut-kalut...kengkabut sentiasa...pastu ko tak payah la perasan ko tu perfect ok...no body perfect in the world la...aku benci dengan perangai manusia yang suka hipokrit..pastu tak sayang mulut plak tu,,dok ngate-ngate..hatttuiiiii la we!!.ngeri tengok manusia zaman sekarang ni...almaklumla dah akhir zaman..macam-macam perangai ada...walau pun aku senyap..ada gak yang bagi pahala kat aku...tak ape la..normal la tu...
manusia kan!!!...tapi pape pun aku nak orang yang bajet bagus tu,,,sedar la diri ko tu!!!..meluat aku tengok...nak bajet tu boleh tapi bertempat la yer...siot je dapat ko!!! (geram..aku lepas kan sume ni dari isi hati aku..marah2)

October 15, 2010

skema sehhh!!!

apa macam dengan kami?.....
ok la..ada orang kate gambar ni tak skema..
cube bagi tau saya sape yang paling sannteekkk kat situ..
hahahhahaha

October 04, 2010

Gelagat kucing dirumahKU!!!


sedap nya dia parking kat situ...kot jatuh benda tu...lintang pukang lari kang ...!!



comel sangat,,tapi sekarang kau dah tua la ICAM..tak tomel lagi dah...



haaa dah puas tido...dia tunggu makanan kat tudung saji tu yer!!



pehhh sedap tido kat lantai...nak enjoy

September 18, 2010

Raya lagi

ramai la jugak yang join!!



senyum..opss ada yang garang la!!


buai laju-laju

August 26, 2010

yehhhhhh!!!

Yehhhhhh semua kerja dah selesai!!!
.
.
.
.
.
.
final dah habis..
.
.
.
projek dah beres~!!!
.
.
.
akhir sekali kemas barang cabut lari balik rumah!!
bahagia hidup aku kini...cuma tinggal praktikal saja yang perlu aku lakukan pada awal bulan november

August 09, 2010

Meow TALAM makan durian

video

kali pertama aku tengok kucing makan durian.hairan dan up to date betul la kucing zaman sekarang ni, semua benda boleh telan.tapi tak tau la bagi korang mungkin dah biasa tengok situasi macam itu...sebenarnya itu kucing adik perempuan aku, kucing tu semua makanan dibalonnya, coklat, ais batu, tah2 kangkung pun makan juga....-) semoga terhibur baibai

August 02, 2010

Siapakah ini?

Tadi aku buka facebook aku jap...aku nak cari classmate aku dulu..tup-tup lain yang aku jumpa..haha berdekah aku sorang-sorang sebab tengok gambar tu..wakakaka..rase-rase korang kenal tak sape budak laki yang kecil tu...sekarang dah ada band sendiri...group diaorang cuma 3 orang je,,,dh banyak klu aku bagi tu..teka la..kalau korang tau memang hebat la...ok baibai

July 27, 2010

what happen to ME!!


This week I have a lot of work to be completed, so tired to cope .. what is important to complete all the work done, ... Ahhh i feel very tense and angry ... owhh for myself, just to be strong in the Strive for the best in college,,,, I remember my father and mother, they want to see the success of our children ..

July 20, 2010

Mencari GIGI disebalik tulang-tulang ayam...

uiitttt kenape dengan gigi ni...ishhhh2..meh sini aku cita ok..cam ni cite die, tengah syok-syok dia makan nasi lemak dengan ayam goreng, sampai togel ayam goreng tu die gigit, tup-tup dia terasa cam gigi dia patah...dia pun cari la serpihan gigi tu kat tulang-tulang ayam..malangnya tak jumpa pun...hehhehe..dia pun ape lagi,,menjerit sambil ketawa di depan cermin sambil membelek-belek gigi dia..wakakaka..takziah la aku ucapkan...cepat-cepat pergi klinik tambah gigi baru tu...=)

July 16, 2010

AL-FATIHAH !!!

Hari ni, bersamaan dengan 17-7-2010 adalah birthday kawan aku yang telah pergi buat selamanya...ni first time buat kami, kehilangan seorang kawan (kanan dari bawah))..boleh dikatakan arwah tu fun, style, friendly, dan macam-macam la..Arwah meninggal sebab ada kuman kat otak, ada yang kata kena denggi,,entah aku pun tak tau mane satu yang betul..yang bertarikh 18-1-2008,,aku ingat tarikh tu pun sebab same dengan tarikh mak cik aku meninggal, awal tahun hari tu...hooo sodih.!!.kepada reader sila sedekahkan AL-FATIHAH buat kawan kami, serta mak cik aku..semoga mereka diletakkan ditempat orang-orang yang beriman...

July 13, 2010

pop!! pop!! pop!!...

Abis licin aku makan nasi GORENG TOM YAM malam tadi...sedap makan panas-panas,,,almaklumla, sebab tengahari aku tak LUNCH pun..tu yang cam kebulur tu!!! wakaka
Seseorang yang taksub dan hairan, mengapa patung tu lebih tinggi dari dia,,,korang ada jawapan nya tak??rase-rase...
Rutin harian aku, balik class je,,bukaa laptop dan online....mencari sesuatu yang aneh!!!..
Anak-anak kucing yang tomey..tido pun boleh tersusun...kalo aku tido dengan member aku, abis la aku kena sepak tendang...kaki tangan sume hinggap kat badan aku..hehehheehe!!!

July 10, 2010

unique LAMP!!!

Cube teka amende ni??..sape jawab betul aku belanje coki-coki 5 batang..,hehehehe..kalo ada yang jawab lampu, ha memang betul pun tu lampu..tapi tu bukan lampu tido,,tapi lampu projek..opsssss haa,,,korang jangan pikir yang tu pulak...i mean lampu ni sebagai kerja projek budak bilik aku..!!! ha baru clear kan,,kalo aku tak bagi tau tah ape tah otak korang melucah agaknya..hehehe...actually, lampu ni dibuat dari tempurung, kreatif, inovatif, positif, dan negatif la yang buat ni,,, boleh la kawan aku tempah... sebab kawan aku sampai nak pinjam, buat lampu tido die,,hahahaha,,, sapa la tu orangnya..=)

July 08, 2010

Jerittttt sekuat hati !!!


Agggggggggggggggggggggghhhhhhhhh!!!! setan, geram, vavi, siot, ,mula la mulut budiman aku ni nak mencarut macam-macam.!!! rase cam nak mengamuk je..nak hempas pintu kuat-kuat, nak campak sume benda yang ada kat depan mate aku, nak jerit kuat-kuat kat telinga kucing, rase nak marah orang pun ada ni..fuuhhhhhhhh tapi tak pe aku kena sabar gak !!!! ...kalau sabar lame-lame, makan sabar aku nati...hati aku perit la nak lalui semua ni,,,SHIT !!! nanti mula la hati jahat aku ni, pikir macam-macam kat orang lain...Aku paling tak suka kalau orang buat perkara bangang, padahal tak ada menda pun....aku tau setiap manusia ada weakness masing-masing, tapi kalau over sangat sape tahan..aku rase kalau binatang pun tak tahan gak..silap hari bulan kena ngappp ada la...mati lagi bagus la..aaarrrrrrrrrrrrggggggggg!!!
kat sini je la aku boleh lepaskan geram aku, tension aku, luahan aku, sebab aku tak suka cakap masalah cam ni kat member-member aku,,,,kat sini lagi best,,macam-macam boleh aku buat !!!,,

July 06, 2010

Dapat AWARD!!!

Yehhhh pagi ni aku dapat AWARD dari MEll..terima kasih..event pink, but it nice..i appreciate!!!
sape lagi nak bagi saya award..hahhahahahaa..demand!!!





Malam nie aku dapat AWARD lagi dari MINA ..thanks a lot ya..
aku akan jaga award yang aku dapat ni dengan baik-baik...