Iklan sebentar

June 14, 2014

Shopping BVMalls

Assalamualaikum...
Salam Sabtu.....


Siapa yang tengah bekerja macam aku, kuatkan semangat dan bergembira lah untuk buat kerja....hahaha (padahal mata dah mengantuk gila ni)



Siapa yang free hari ni, mesti jadual korang padat kan, nak pergi kenduri kawin, pergi dating, family day dekat air terjun...ha yang ni aku tau, mesti korang plan nak pergi shopping kan betul tak?..heeee tau dah.



Sebut pasal shopping aku pun gila shopping jugak sebenarnya, tapi aku boleh control lagi nafsu ni, kalau ikut hati mati, ikut iman selamat..hehehe



Nak tanya cikit dekat korang nih, majoriti korang suka shopping online ke offline hamboi ada offline ke? siot je aku ni buat ayat sendiri,,, ):...........Sebenarnya shopping dua2 tu memang best kan, tapi korang semua pernah dengar tak Business + Shopping = Bahagia ):...


                                                     Business + Shopping

                                                 

                                           

Haaa sampai terbuka mulut orang Digi tu, syok la tu hehe, korang nak tau kenapa orang tu suka semacam, ini jawapan dan penerangannya:

BOSSVENTURE.COM menawarkan satu peluang kepada bakal usahawan-usahawan untuk menceburkan diri dalam dunia perniagaan maya dengan sebahagian kecil kos penubuhan yang lazim diperlukan apabila menubuhkan sesebuah syarikat. Melalui ciptaan model perniagaan BOSS kami-mengoptimumkan Perniagaan, Kongsikan Kejayaan, ia secara praktikal mensinergikan usaha Pemegang Lesen yang mengambil bahagian dalam program ini ke arah mengoptimumkan prestasi perniagaan justeru berkongsi keuntungan yang berasaskan kepada jualan yang dijana dari serata dunia.



BOSSVENTURE mempunyai satu shopping mall online(www.bvmalls.com) yang berkonsepkan PEEK FOR MORE DISCOUNT, adalah yang pertama di dunia, dimiliki oleh syarikat CASH DEAL SDN. BHD. Berdaftar di bawah SSM, memiliki status MSC tahun 2011, mendapat 'Bill of Guarantee' daripada MSC Malaysia, ditandatangani oleh Menteri Kewangan dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri pada 22 Ogos 2011. Syarikat ini menyediakan tapak perniagaan maya kepada penjual-penjual (merchant). Disertai oleh beratus-ratus merchant dari seluruh dunia, dari situ syarikat mendapat keuntungan perniagaan dan hasil keuntungan tersebut, 20% daripadanya akan dimasukkan ke DSI pool (tabungan). Selain dari itu, 20% dari yuran pendaftaran Reseller Licensee baru, 20% dari pembelian semula/repurchase peek credit dan 20% dari pembelian tambahan/topup peek credit juga dimasukkan ke DSI pool (tabungan). Dari 20% tersebut, 0.1%-1.5% akan diagihkan sama rata kepada reseller yang berlesen.



Tu la dia boss yang sudah hebat, yang pakai kot coklat tu dari indonesia, gila gempak semangat dia...tiap-tiap bulan cantik je akaun, boss sebelah kiri yang kedua tu dari Malaysia....dia pun boleh tahan jugak hardcore

Tengok tu, bahagia je muka mereka, pasal apa..sebab dah jadi boss...terbaik...semua golongan ada yang muda dan yang berusia, hebat

Training Room pun ada, siapa yang dah join mesti dia tau seronok macam mana bila timba ilmu perniagaan.Bertempat di :
BVMalls (M) Sdn Bhd
Menara Permata Damansara
(Oval Tower Damansara)
30-1, 30-2, 30-3 & 30-3A30th Floor, No. 685,
Jalan Damansara, 60000, W.P, KL, Malaysia.


So Siapa rumah yang dekat KL tu, ada masa free singgah la sana untuk kepastian dan kepercayaan ); peace yoww

p/s : perlu di ingatkan, apabila anda semua membuat research mengenai Bossventure, jangan sesekali mempercayai anasir negetif, seboleh nya positif kan fikiran anda jika mahu nekad untuk berubah menjadi orang yang berjaya dan berpotensi orait...good luck untuk semua boss (anda).

Untuk keterangan lanjut Whatsapp saya : 0192740184
                                              

June 10, 2014

Usahawanan Web

Assalamualaikum......Salam Sejahtera

Pagi2 makan nangka,
Dah bangun ka


Al-kisah aku menjadi seorang reseller di BVMall (Cash Deal Sdn.Bhd), jiwa paling langsi boleh terpikat dengan Networking dia orang apa pasal ....

Jujurnya, aku adalah manusia yang sukar untuk mempercayai sesuatu, apatah lagi perangai manusia, tapi bila aku mengenali perusahawanan web ni secara detail, periksa asal- usul, sampai bengkak jari google...dan akhirnya aku terpaksa surrender,,,,aku dah jatuh hati dengan Business online yang satu nih....

Trademark nya memang meletop der " Now Everyone Can Be A Real Boss"
Pehhhh siapa yang tak nak jadi boss kan....bahagia hidup, tak ada pressure kena marah dengan boss pungpang2 fuhh... Meh aku  kogsikan info secara ringkas dan bantat pasal Perusahawanan web Ni:

-BVMall dimiliki oleh Cash Deal Sdn.Bhd
-Mendapat penganugerahan status dari MSC
-BVMall berkonsepkan business online shopping mall (E-Commerce) macam ebay dan lazada gitu
-Pendapatan sampingan DSI (Daily Sales Incentive/ Insentif jualan harian) sistem perkongsian keuntungan sebanyak 1.5% selama 90 hari dari peek kredit

Keunikan Perusahawanan web Ni dari yang lain:-

-Pertama di dunia berkonsepkan belanja ( peek -to- save) hemat discount sehingga 100%
-Business Francais (Netchaising) dengan berkongsi pendapatan dari hasil untuk reseller yang berdaftar
-Pembelian Lesen dengan hanya sekali bayar sahaja untuk seumur hidup, selepas itu awak semua sudah mempunyai sebuah business Franchais bertaraf dunia

                                                 


Haa apa macam mengancam tak, tergugat?... nak merasai kehebatan dia?... So amazing bak kate nabil wale2 peace.

Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah....ayat tu la yang aku pegang buat semangat aku untuk belajar semua benda,,,, ada masa kita kena paksa diri untuk buat sesuatu untuk kebaikan masa depan kita......berubah itu lebih baik dari duduk di takuk yang sama.....yang penting motivasi diri kena ada, baru la hidup jadi gampang dowh....):

So untuk korang yang nak tahu apa benda  boleh tanya saya via 
email : ayouwscot90@gmail.com

Nak senang lagi whatsapp / msg
Phone number : 0192740184

Nak komen pun boleh.... ): 

Saya akan jawab ASAP .....bukan asap lori hantu ye;)

P/s : "Impian yang tidak terlaksana adalah impian yang terpenjara oleh musuh nombor satu-iaitu takut GAGAL"










May 05, 2014

Hotel

Assalamualaikum...........
Selamat Pagi........

Mesti korang Pelik, apasal la tiba-tiba tajuk HOTEL, nak main hotel-hotel pulak ke, masa kecil asik main pondok-pondok ja,,,,,hahaha bersihkan pemikiran korang ye.....Sebenarnya esok aku kena check in dekat Shah's Village Hotel, Petaling Jaya untuk kursus tahunan kali ni. Macam tahun sebelum ni dekat Holiday Villa Hotel, Subang Jaya, memandangkan ada kes momok hahaha terus tukar tempat...kalau nak di ikutkan dekat mana-mana ada mahluk Allah tu, diri kita je yang kena banyak baca doa sebagai perlindung dari syaitan, kalau dah meriah sakan, memang kena pikat dengan jin, dan segala kerabat syaitan lah hehe....bertuah siapa yang boleh nampak benda tu, nanti boleh cakap dengan member tu, eh jangan bergayut dekat tingkap la, jembalang tengah teman kau dekat tingkap tu, hahaaha mau berselubung dalam selimut 3 malam );...

First year aku pergi kursus dekat Best Western Premier Duan Sentral Kuala Lumpur memang best, hotel jenis grand punya, makanan pun sodap-sodap aih....tempat pun selesa, tenang je nak dengar motivati. Bilik nya pun best gila.....wa rasa macam nak tidur ja dekat dalam bilik tu, pehhh cume tandas ja lah, tak ada pintu hahaha....terlebih romantik pulak, siapa nak honeymoon sesuai sangat pergi hotel Best Western tu,,,,,penglihatan yang clear nak tengok apa pun hahaha....time aku dulu terpaksa sorang kena keluar, nasib dekat bilik tu ada pintu slide...boleh tutup....sanggup aku simpan khazah aku 4 hari bawak balik ke rumah, tak tenang aku nak melabur kalau pintu toilet tak ada ); nak cari ilham pun tak sempat camtu kui3.

                                                                                                                  


Pasal makanan hotel Best Western juara bagi aku, memang pehh sampai berpingaan-pinggan aku amik especially dessert, rasa nya aku dengan member aku la muka tak malu amik banyak );. Korang jangan ikut perangai aku yang tak senonoh tu tau, lari pakwa korang hahaha...aku tak apa, aku tak ada lagi );. Harap-harap kursus kali ni semua ok dan makanan yang sedap lagi halal, mencari yang halal itu fardhu..

                                             *** Selamat Maju Jaya Untuk Korang ***