Iklan sebentar

October 24, 2014

JERUK ASAM BOI

Assalamualaikum dan selamat petang kalian semua, haa lama sangat dah aku menyepikan blog nih....rasa-rasa sebab apa....kemalasan ke kesibukan ke ketiduran..); siapa hebat cuba teka hehe

Hari ini kerajinan aku datang bawa makanan untuk korang yepiiiiii..yepiiiiii..wahhhh siapa suka makan jeruk ni, terliur tengok...siapa yang puasa tu sorry ye terbelanja gambar pula hehe. 

Jeruk asam boi ini ada apple,mangga,betik & jambu, harga pun murah je.

- Cuba korang bayangkan makan jeruk time korang bersantai petang-petang dekat luar rumah sambil di tiupkan angin yang sepoi-sepoi sayup...pehhhh nikmat sungguh.

- Situasi kedua plak bila makan jeruk ni sambil layan TV, omak aiii masuk tangan kat dalam balang buat kali ke 5 dah habis sebab orang sebelah tolong lahapkan..kehkehkeh jilat jari je la ye.

- Situasi ketiga bila korang buat travel jalan jauh yang memakan masa berjam-jam, so apa lagi makan la jeruk ni confirm sakit pinggang, otak hilang sebab sudah di rangsang oleh asam manis jeruk-jeruk ini untuk segarkan otak yang mengantuk.

- Situasi terakhir, kepada yang mengidam nak makan yang asam manis untuk kejutkan otak dan badan yang lemah boleh la makan ni...confirm segar-bugar... nak ajak gaduh pun boleh.

Pesanan untuk yang tengah study tidak di galakkan makan jeruk ini, nanti karang aku juga yang di persalahkan hihihihi. peace yowwwww ....kalau nak makan jangan banyak-banyak, cukup la lepaskan gian hendak merasa );

Dekat bawah ni aku belanja lagi gambar uhukkkk haishhhhh kecuq air liuq aku tengok..uhaiiiii dah lah favorite.

So kepada sesiapa yang berminat nak merasa ini jeruk boleh whatapp saya di no ini : 0192740184

tapi siapa yang duduk area sabak bernam ke bawah boleh ambil direct dengan saya, kalau hendak saya hantarkan kena caj sikitlah hehe





P/S : Sorry ye kepada yang tengah puasa tu...menggugatkan nafsu makan pula di petang hari macam nih

June 14, 2014

Shopping BVMalls

Assalamualaikum...
Salam Sabtu.....


Siapa yang tengah bekerja macam aku, kuatkan semangat dan bergembira lah untuk buat kerja....hahaha (padahal mata dah mengantuk gila ni)



Siapa yang free hari ni, mesti jadual korang padat kan, nak pergi kenduri kawin, pergi dating, family day dekat air terjun...ha yang ni aku tau, mesti korang plan nak pergi shopping kan betul tak?..heeee tau dah.



Sebut pasal shopping aku pun gila shopping jugak sebenarnya, tapi aku boleh control lagi nafsu ni, kalau ikut hati mati, ikut iman selamat..hehehe



Nak tanya cikit dekat korang nih, majoriti korang suka shopping online ke offline hamboi ada offline ke? siot je aku ni buat ayat sendiri,,, ):...........Sebenarnya shopping dua2 tu memang best kan, tapi korang semua pernah dengar tak Business + Shopping = Bahagia ):...


                                                     Business + Shopping

                                                 

                                           

Haaa sampai terbuka mulut orang Digi tu, syok la tu hehe, korang nak tau kenapa orang tu suka semacam, ini jawapan dan penerangannya:

BOSSVENTURE.COM menawarkan satu peluang kepada bakal usahawan-usahawan untuk menceburkan diri dalam dunia perniagaan maya dengan sebahagian kecil kos penubuhan yang lazim diperlukan apabila menubuhkan sesebuah syarikat. Melalui ciptaan model perniagaan BOSS kami-mengoptimumkan Perniagaan, Kongsikan Kejayaan, ia secara praktikal mensinergikan usaha Pemegang Lesen yang mengambil bahagian dalam program ini ke arah mengoptimumkan prestasi perniagaan justeru berkongsi keuntungan yang berasaskan kepada jualan yang dijana dari serata dunia.



BOSSVENTURE mempunyai satu shopping mall online(www.bvmalls.com) yang berkonsepkan PEEK FOR MORE DISCOUNT, adalah yang pertama di dunia, dimiliki oleh syarikat CASH DEAL SDN. BHD. Berdaftar di bawah SSM, memiliki status MSC tahun 2011, mendapat 'Bill of Guarantee' daripada MSC Malaysia, ditandatangani oleh Menteri Kewangan dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri pada 22 Ogos 2011. Syarikat ini menyediakan tapak perniagaan maya kepada penjual-penjual (merchant). Disertai oleh beratus-ratus merchant dari seluruh dunia, dari situ syarikat mendapat keuntungan perniagaan dan hasil keuntungan tersebut, 20% daripadanya akan dimasukkan ke DSI pool (tabungan). Selain dari itu, 20% dari yuran pendaftaran Reseller Licensee baru, 20% dari pembelian semula/repurchase peek credit dan 20% dari pembelian tambahan/topup peek credit juga dimasukkan ke DSI pool (tabungan). Dari 20% tersebut, 0.1%-1.5% akan diagihkan sama rata kepada reseller yang berlesen.



Tu la dia boss yang sudah hebat, yang pakai kot coklat tu dari indonesia, gila gempak semangat dia...tiap-tiap bulan cantik je akaun, boss sebelah kiri yang kedua tu dari Malaysia....dia pun boleh tahan jugak hardcore

Tengok tu, bahagia je muka mereka, pasal apa..sebab dah jadi boss...terbaik...semua golongan ada yang muda dan yang berusia, hebat

Training Room pun ada, siapa yang dah join mesti dia tau seronok macam mana bila timba ilmu perniagaan.Bertempat di :
BVMalls (M) Sdn Bhd
Menara Permata Damansara
(Oval Tower Damansara)
30-1, 30-2, 30-3 & 30-3A30th Floor, No. 685,
Jalan Damansara, 60000, W.P, KL, Malaysia.


So Siapa rumah yang dekat KL tu, ada masa free singgah la sana untuk kepastian dan kepercayaan ); peace yoww

p/s : perlu di ingatkan, apabila anda semua membuat research mengenai Bossventure, jangan sesekali mempercayai anasir negetif, seboleh nya positif kan fikiran anda jika mahu nekad untuk berubah menjadi orang yang berjaya dan berpotensi orait...good luck untuk semua boss (anda).

Untuk keterangan lanjut Whatsapp saya : 0192740184
                                              

June 10, 2014

Usahawanan Web

Assalamualaikum......Salam Sejahtera

Pagi2 makan nangka,
Dah bangun ka


Al-kisah aku menjadi seorang reseller di BVMall (Cash Deal Sdn.Bhd), jiwa paling langsi boleh terpikat dengan Networking dia orang apa pasal ....

Jujurnya, aku adalah manusia yang sukar untuk mempercayai sesuatu, apatah lagi perangai manusia, tapi bila aku mengenali perusahawanan web ni secara detail, periksa asal- usul, sampai bengkak jari google...dan akhirnya aku terpaksa surrender,,,,aku dah jatuh hati dengan Business online yang satu nih....

Trademark nya memang meletop der " Now Everyone Can Be A Real Boss"
Pehhhh siapa yang tak nak jadi boss kan....bahagia hidup, tak ada pressure kena marah dengan boss pungpang2 fuhh... Meh aku  kogsikan info secara ringkas dan bantat pasal Perusahawanan web Ni:

-BVMall dimiliki oleh Cash Deal Sdn.Bhd
-Mendapat penganugerahan status dari MSC
-BVMall berkonsepkan business online shopping mall (E-Commerce) macam ebay dan lazada gitu
-Pendapatan sampingan DSI (Daily Sales Incentive/ Insentif jualan harian) sistem perkongsian keuntungan sebanyak 1.5% selama 90 hari dari peek kredit

Keunikan Perusahawanan web Ni dari yang lain:-

-Pertama di dunia berkonsepkan belanja ( peek -to- save) hemat discount sehingga 100%
-Business Francais (Netchaising) dengan berkongsi pendapatan dari hasil untuk reseller yang berdaftar
-Pembelian Lesen dengan hanya sekali bayar sahaja untuk seumur hidup, selepas itu awak semua sudah mempunyai sebuah business Franchais bertaraf dunia

                                                 


Haa apa macam mengancam tak, tergugat?... nak merasai kehebatan dia?... So amazing bak kate nabil wale2 peace.

Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah....ayat tu la yang aku pegang buat semangat aku untuk belajar semua benda,,,, ada masa kita kena paksa diri untuk buat sesuatu untuk kebaikan masa depan kita......berubah itu lebih baik dari duduk di takuk yang sama.....yang penting motivasi diri kena ada, baru la hidup jadi gampang dowh....):

So untuk korang yang nak tahu apa benda  boleh tanya saya via 
email : ayouwscot90@gmail.com

Nak senang lagi whatsapp / msg
Phone number : 0192740184

Nak komen pun boleh.... ): 

Saya akan jawab ASAP .....bukan asap lori hantu ye;)

P/s : "Impian yang tidak terlaksana adalah impian yang terpenjara oleh musuh nombor satu-iaitu takut GAGAL"