Iklan sebentar

January 14, 2015

Perkhidmatan Kerja

SALAM...............salam rabu untuk anda semua.......dah pertengahan bulan JANUARI, cepat sungguh masa berlalu...Ok la kali ni saya tak nak bebel cerita yang merapu,,,,tapi kali ini saya nak buat iklan sikit..heheh sikit tak banyak pun....butiran selanjutnya saya detail di bawah ni ya:



PERKHIDMATAN MEMBUAT KERJA /ASSIGNMENT 
Email : ayouwscot90@gmail.com
Fb : ayouw
 Whatsapp : 0192740184





So, bagi anda semua yang terlalu busy & have no time to do your work, apa kata suruh je saya buat, InsyaAllah saya akan buat yang terbaik utuk anda.......);, saya sedia menggalas tugasan yang anda berikan hehe coiiii jadi minah skema pulak..

P/S : Siapa-siapa yang nak suruh saya buat kerja contact la saya, jangan malu-malu, nanti saya lagi malu, and trust me, saya tak akan menjahamkan kerja anda semua. saya lagi suka kalau hari-hari busy ):


November 28, 2014

USS Singapore

Assalamualaikum.....hai you all macam mana ok tak dah akhir-akhir bulan ni.....yeaahhhh suka la tu boleh pergi bercuti dengan member, family release tension dulu otak, lari dari kerja, boss semua baru girang hati ini hahahah.

Sebenarnya aku nak share trip percutian aku dan rakan-rakan aku ke Uss Singapore hehehehe nak cari game yang advancer kat Malaysia tak ada selain dekat Time Square, bila google ha jumpa satu tempat dekat negara jiran ja,, aku pun ajak la member siapa je yang nak ikut, yang len aku settle kan, dia orang just sediakan duit je...

Hotel dengan tiket USS dah settle, so wait, tak ada la rasa teruja sangat nak pergi, tak batak pun kui3...aku booking hotel dekat Hotel Skudai Bharu, Skudai murah je Weh 2 hari 3 malam just Rm110 pastu bahagikan 4 orang...berbaloi juga kemas je selesa tidur, tiket USS pun murah je Rm155+30 untuk transport, untuk korang yang nak pergi USS cuba la guna service dari putri ni memang boleh di percayai....ok korang pergi google taip muzi leasure enterprise dekat situ ada No tel orang tu 017-7727787 nama dia putri.

Hari nya sudah tiba 24/11/14 8am kita orang bergerak dari sabak Bernam dan sampai ke Skudai jam 3.30pm lama betul nak sampai, tak tau la kenapa berjam dalam kereta, naik tepu bontot duduk je Hehe...bila sampai je kat Hotel pehhh sedap gila dapat landing macam biawak, tapi tak boleh tidur lama2 sebab nak pergi usha Tune hotel, esok pagi kena berkumpul dekat situ jam 7.30am....dah jumpa tune hotel jalan pusing2 dekat JB tu, aku hairan mana pergi semua orang ha, sunyi sepi je, malam tu lepak dekat Danga Bay pun sunyi padahal ada fun-fair orang pun tak berapa nak ramai....tidur awal ke orang JB ni, masa tu pukul 8.30pm jalan2 lagi dekat Skudai Parade pun sama orang kita tak ramai sunyi je,,, rupanya berlambak orang asing....heeee kita orang plak yang jadi pelik dengan negeri sendiri kui3...

Ok kita orang balik hotel dah sebab esok nak bangun awal, sesudah subuh kita orang pergi ke Tune hotel tunggu bus, boleh tahan jugak ramai sampai 4 bus...paling leceh dekat imigresen singapore bapak panjang nak beratur sampai kena jemput dengan driver bus, mana la 4 orang Ni lambat sangat padahal orang yang cop tu lambat sangat buat kerja,,ececeh3... 50minit kemudian sampai sudah kami di USS waaaaaa best, tak sabar mau main game yang tak ada di Malaysia ni. Naik atas je wajib amik gambar globe sebagai tanda awak dah sampai sana haha poyo....pehh jalan sampai ke petang, punya panjang nak kena beratur nak tunggu turn punya pasal sampai dah terasa nak tercabut kaki lutut sakit belakang jangan cakap la, dah kena bantai dengan rollercoaster memang sakit wokkk cam orang tua dah rase sakit semua badan tapi yang penting syok. Main2 juga, solat jangan lupa, surau ada di sediakan dekat belakang bangunan egypt...

Dah siap solat jamak kan terus sebab kita kan musafir di negara orang Hehe rase lega hati nih sebab urusan dengan tuhan dah settle. Last skAli kita orang masuk transformer, pehhhhh menyenget-nyenget dah nak beratur pasal panjang gila aku rasa ada la beratur dari KLCC sampai ke Lowyat, patah semangat aku dah nak beratur, tapi di sebab kan ada seorang makcik ni relax je, aku kena gagahkan kaki aku yang dah longgar ni, akhirnya sampai juga.....pehhh memang berbaloi tgu lama2 sangat seronok susah nak kata hehehe...tak ape jap lagi aku belanja gambar untuk korang ye heheh
Sambil tunggu member shopping aku dengan member seorang lagi bertapa dulu dekat Hollywood .. Time tu terasa sudah kesakitan nya semakin menebal....nak tido situ je rase nya,,, dah settle sume turun cepat2 duduk sambil makan sambil tunggu bus.....bila bus dah sampai Ya Allah betapa nikmatnya dapat tidur dalam air corn.....siapa yang belum pernah pergi lagi, harus cuba....sambil jalan sambil ambil teladan dengan negara paling bersih...kebersihan itu separuh dari iman...aku tabik dengan disiplin orang sane, tu je Hehe 

                              
                                 Egypt -dark rollercoaster pehhh memang gempak...

      
                                                This game is not bad too....muahhhh

      
  Tengahari sangat terik, bila petang hujan, sangat best apa lagi mandi hujan la yang paling aku suka

                                   
Transformers memang best, lain kali aku nak pergi time budak sekolah, bila tak berapa ramai orang boleh main sampai 5 round main sampai muntah

                                   

Yang Ni dah nak balik, nampak tak muka penat gila babonn, senyum pun tak bak dah sebab sel otot mulut pun turut lenguh sebab ternganga tengok game yang awesome sangat

P/s : gula-gula getah di larang di bawak masuk ke negara Singapore, nanti ada mesin tolong check kan kalau yang berdegil heheh, have fun you holiday.