Iklan sebentar

November 28, 2014

USS Singapore

Assalamualaikum.....hai you all macam mana ok tak dah akhir-akhir bulan ni.....yeaahhhh suka la tu boleh pergi bercuti dengan member, family release tension dulu otak, lari dari kerja, boss semua baru girang hati ini hahahah.

Sebenarnya aku nak share trip percutian aku dan rakan-rakan aku ke Uss Singapore hehehehe nak cari game yang advancer kat Malaysia tak ada selain dekat Time Square, bila google ha jumpa satu tempat dekat negara jiran ja,, aku pun ajak la member siapa je yang nak ikut, yang len aku settle kan, dia orang just sediakan duit je...

Hotel dengan tiket USS dah settle, so wait, tak ada la rasa teruja sangat nak pergi, tak batak pun kui3...aku booking hotel dekat Hotel Skudai Bharu, Skudai murah je Weh 2 hari 3 malam just Rm110 pastu bahagikan 4 orang...berbaloi juga kemas je selesa tidur, tiket USS pun murah je Rm155+30 untuk transport, untuk korang yang nak pergi USS cuba la guna service dari putri ni memang boleh di percayai....ok korang pergi google taip muzi leasure enterprise dekat situ ada No tel orang tu 017-7727787 nama dia putri.

Hari nya sudah tiba 24/11/14 8am kita orang bergerak dari sabak Bernam dan sampai ke Skudai jam 3.30pm lama betul nak sampai, tak tau la kenapa berjam dalam kereta, naik tepu bontot duduk je Hehe...bila sampai je kat Hotel pehhh sedap gila dapat landing macam biawak, tapi tak boleh tidur lama2 sebab nak pergi usha Tune hotel, esok pagi kena berkumpul dekat situ jam 7.30am....dah jumpa tune hotel jalan pusing2 dekat JB tu, aku hairan mana pergi semua orang ha, sunyi sepi je, malam tu lepak dekat Danga Bay pun sunyi padahal ada fun-fair orang pun tak berapa nak ramai....tidur awal ke orang JB ni, masa tu pukul 8.30pm jalan2 lagi dekat Skudai Parade pun sama orang kita tak ramai sunyi je,,, rupanya berlambak orang asing....heeee kita orang plak yang jadi pelik dengan negeri sendiri kui3...

Ok kita orang balik hotel dah sebab esok nak bangun awal, sesudah subuh kita orang pergi ke Tune hotel tunggu bus, boleh tahan jugak ramai sampai 4 bus...paling leceh dekat imigresen singapore bapak panjang nak beratur sampai kena jemput dengan driver bus, mana la 4 orang Ni lambat sangat padahal orang yang cop tu lambat sangat buat kerja,,ececeh3... 50minit kemudian sampai sudah kami di USS waaaaaa best, tak sabar mau main game yang tak ada di Malaysia ni. Naik atas je wajib amik gambar globe sebagai tanda awak dah sampai sana haha poyo....pehh jalan sampai ke petang, punya panjang nak kena beratur nak tunggu turn punya pasal sampai dah terasa nak tercabut kaki lutut sakit belakang jangan cakap la, dah kena bantai dengan rollercoaster memang sakit wokkk cam orang tua dah rase sakit semua badan tapi yang penting syok. Main2 juga, solat jangan lupa, surau ada di sediakan dekat belakang bangunan egypt...

Dah siap solat jamak kan terus sebab kita kan musafir di negara orang Hehe rase lega hati nih sebab urusan dengan tuhan dah settle. Last skAli kita orang masuk transformer, pehhhhh menyenget-nyenget dah nak beratur pasal panjang gila aku rasa ada la beratur dari KLCC sampai ke Lowyat, patah semangat aku dah nak beratur, tapi di sebab kan ada seorang makcik ni relax je, aku kena gagahkan kaki aku yang dah longgar ni, akhirnya sampai juga.....pehhh memang berbaloi tgu lama2 sangat seronok susah nak kata hehehe...tak ape jap lagi aku belanja gambar untuk korang ye heheh
Sambil tunggu member shopping aku dengan member seorang lagi bertapa dulu dekat Hollywood .. Time tu terasa sudah kesakitan nya semakin menebal....nak tido situ je rase nya,,, dah settle sume turun cepat2 duduk sambil makan sambil tunggu bus.....bila bus dah sampai Ya Allah betapa nikmatnya dapat tidur dalam air corn.....siapa yang belum pernah pergi lagi, harus cuba....sambil jalan sambil ambil teladan dengan negara paling bersih...kebersihan itu separuh dari iman...aku tabik dengan disiplin orang sane, tu je Hehe 

                              
                                 Egypt -dark rollercoaster pehhh memang gempak...

      
                                                This game is not bad too....muahhhh

      
  Tengahari sangat terik, bila petang hujan, sangat best apa lagi mandi hujan la yang paling aku suka

                                   
Transformers memang best, lain kali aku nak pergi time budak sekolah, bila tak berapa ramai orang boleh main sampai 5 round main sampai muntah

                                   

Yang Ni dah nak balik, nampak tak muka penat gila babonn, senyum pun tak bak dah sebab sel otot mulut pun turut lenguh sebab ternganga tengok game yang awesome sangat

P/s : gula-gula getah di larang di bawak masuk ke negara Singapore, nanti ada mesin tolong check kan kalau yang berdegil heheh, have fun you holiday. 

October 31, 2014

FARIS

Selamat hari Jumaat kawan-kawan............

Hari ini 31/11/2014.............. (hantar report, USP, Finance)
Esok 1/11/2014.............. (tidur, jalan-jalan, nontot TV)

Huwaaaa lega settle sudah semua kerja aku,,,,,,,ini hari aku mau tunjukkan dekat korang seorang budak yang bernama Faris (anak buah member)....hohoho sohai ini budak tahu la putih.

Ha itu la dia, bukan main malu jumpa kawan acik dia......siap tutup muka lagi, last-last pergi makan pun nak ikut juga hehe budak kecik owhh budak kecik. tak padan dengan badan kau yang halus. Aku suka sakat dia best....sebab dia melawan balik hahaha aku kan suka cari pasal dengan budak-budak yang hyperactive macam dia.

Hari tu ada program dekat library Taman Muhibah.....ini budak pun ada buat sibuk konon-konon join program.....kerja dia tolong melalak, tengok Youtube tu je......haha gambar dekat bawah ni aku saja sakat dia nak ambil gambar dia..pehhh malu bukan main....macam budak perempuan.....budak perempuan pun tak malu camtu...poyo la kau budak hihi.


 Ecewahh konon baca buku la tu..puihhhh padahal dalam hati...hee cepat la ambil gambar aku yang hensem ni );


Haa yang ni dia kena sakat dengan Kak Nad..ambil kau...jerit telolong la kau,,sebenarnya 1 lagi benda hijau yang budak ni pegang aku sumbat dekat dalam seluar dia..hahha saja nak suruh dia ambil sendiri dalam seluar dia yang sempit tu ):


Ha yang ni dia dh control macho......pehhhh akhirnya pandang juga kau kat camera Hp aku, kau tak payah nak malu sangat....last-last kau balas juga sepak, tumbuk aku );



Itu lah cerita aku yang paling ringkas untuk hari ni...sorry ye kalau ada mak bapak, saudara dia yang bace ni...aku dah sakat dia macam kucing aku hahaha peace yoww

P/S : Selamat Solat Jumaat..........jom berselawat.........